Λέστερ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2

Λέστερ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2

bet365

Με τον πρώτο τίτλο της σεζόν ξεκίνησε η εποχή Μουρίνιο στην Γιουνάιτεντ καθώς οι Κόκκικοι Διάβολοι νίκησαν 2-1 την Λέστερ χάρη σε γκολ του Ζλάταν (83') και πήραν το Community Shield.

Με τον καλύτερο τρόπο άρχισε η χρονιά για την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο ως Κόκκινος Διάβολος. Η Γιουνάιτεντ επικράτησε 2-1 της Λέστερ στο Wembley και έφτασε τις 21 κατακτήσεις στον θεσμό χάρη στον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς που σημείωσε το νικητήριο γκολ στο 83'. Ο Λίνγκαρντ είχε ανοίξει το σκορ με καταπληκτικό σόλο και ο Βάρντι είχε ισοφαρίσει ύστερα από γκάφα του Φελαϊνί. Φόρο τιμής για τη συμπλήρωση 50 ετών από την κατάκτηση του Mundial του 1966 απέτισαν στο 66' οι φίλαθλοι.

Σε ένα ματς με... χαλαρό ξεκίνημα, η Γιουνάιτεντ είχε μεγαλύτερη επιθετική πρωτοβουλία, όμως οι Μαρσιάλ (10'), Ρούνεϊ (12') και Φελαϊνί (16') δεν ήταν δυνατόν να δημιουργήσουν πρόβλημα στον keeper των πρωταθλητών Αγγλίας, Κάσπερ Σμάιχελ. Αντίθετα, ήταν η Λέστερ που δημιούργησε τις πρώτες πραγματικές ευκαιρίες στον τελικό. Στο 19' η ομάδα του Ρανιέρι βγήκε στην κόντρα από το πάθος και την επιμονή του Βάρντι και ο Οκαζάκι έκανε πολύ ωραίο σουτ με το αριστερό εκτός περιοχής όμως έφυγε μόλις έξω. Στο επόμενο λεπτό ο Ιάπωνας βρέθηκε ακόμα ακόμα πιο κοντά στο γκολ όταν ύστερα από εκτέλεση κόρνερ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με κεφαλιά, όμως το γκολ το έβαλε η Γιουνάιτεντ στο 32'. Ο Λίνγκαρντ απέφυγε εντυπωσιακά τρεις αντιπάλους και νίκησε τον Σμάιχελ που βρήκε την μπάλα αλλά δεν μπόρεσε να αποτρέψει το 0-1, το οποίο ήταν το σκορ του πρώτου μέρους.

Ο Ρανιέρι έκανε διπλή αλλαγή στο ημίχρονο και το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ιδανικά για την Λέστερ. Ο Φελαϊνί έκοψε την προσπάθεια του Μούσα αλλά έβγαλε μόνο του τον Βάρντι ο οποίος πέρασε τον Ντε Χέα και έκανε το 1-1 στην κενή εστία. Το ματς δεν είχε πολλές φάσεις στην επανάληψη και οι σερί αλλαγές έκοψαν τον όποιο ρυθμό. Στο 69' το αριστερό σουτ του Ρούνεϊ ήταν πολύ εύκολο για τον Σμάιχελ και στο 79' ο Ζλάταν δεν μπόρεσε να σουτάρει δυνατά από εξαιρετική θέση από κοντά. Η Λέστερ έχασε τη δική της ευκαιρία στο 81' με κεφαλιά του Μούσα που έφυγε άουτ και στο 83' ο Ιμπρα με κεφαλιά δοκάρι-και-μέσα ύστερα από τη σέντρα του Βαλένσια από δεξιά, διαμόρφωσε το τελικό 2-1 χαρίζοντας τον τίτλο στην Γιουνάιτεντ.

Λέστερ (Κλαούντιο Ρανιέρι): Σμάιχελ, Χουτ (89' Ουγιόα), Μόργκαν, Φουχς (80' Σλουπ), Σίμπσον (63' Ερνάντεθ), Κινγκ (63' Μεντί), Ντρινκγουότερ, Αλμπράιτον (46' Γκρέι), Μαχρέζ, Οκαζάκι (46' Μούσα), Βάρντι.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ντε Χέα, Σμόλινγκ, Μπαϊγί, Σο (69' Ρόχο), Βαλένσια, Κάρικ (61' Ερέρα), Φελαϊνί, Λίνγκαρντ (63' Μάτα) (93' Μχιταριάν), Μαρσιάλ (70' Ράσφορντ), Ρούνεϊ (88' Σνάιντερλεν), Ιμπραΐμοβιτς.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα