Η Τούμπα «έβαλε τα καλά» της... (pics)

Η Τούμπα «έβαλε τα καλά» της... (pics)

Η Τούμπα «έβαλε τα καλά» της... (pics)

bet365

Γεμάτη ημέρα η Τρίτη, σχεδόν 24 ώρες πριν από το μεγάλο ραντεβού του ΠΑΟΚ με τον Άγιαξ. Η Τούμπα είναι στο επίκεντρο και το Gazzetta.gr κατέγραψε τις σημαντικότερες στιγμές της ημέρας

Η ιστορική έδρα του «Δικεφάλου» έχει «φορέσει τα καλά της», στους ιστούς της τοποθετήθηκαν σήμερα και κυματίζουν νέες ασπρόμαυρες σημαίες, με το δικέφαλο αετό και το λογότυπο των 90 χρόνων του Συλλόγου, και περιμένει το βράδυ της Τετάρτης να υποδεχθεί τους δύο «μονομάχους», ΠΑΟΚ - Άγιαξ, στο δρόμο προς τα αστέρια και τα playoffs του Champions League.

Είναι μια ακόμη μεγάλη βραδιά για ένα γήπεδο, που έχει φιλοξενήσει από τον αείμνηστο Γιόχαν Κρόιφ και τον Ντιέγκο Μαραντόνα, μέχρι τον Καρλ Χάινς Ρουμενίγκε, τον Λουίς Σουάρες και δεκάδες άλλους αστέρες του παγκόσμιου φουτμπόλ, με 25.000 πιστούς φίλους του ΠΑΟΚ να ετοιμάζονται κι αυτοί για το μεγάλο ματς.

Εισιτήριο, βλέπετε, από το μεσημέρι της Δευτέρας δεν υπάρχει ούτε για δείγμα!

Την Τρίτη στον περιφραγμένο περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου κυκλοφορούσαν κάποιοι απεγνωσμένοι φίλοι του «Δικεφάλου», που έψαχναν για ένα «μαγικό χαρτάκι». Τσάμπα κόπος…

Το πρωί έγινε μια πρώτη σύσκεψη με την ΟΥΕΦΑ και εκεί οριστικοποιήθηκαν οι εμφανίσεις των δύο ομάδων, ενώ μεσημέρι με το θερμόμετρο να «σκαρφαλώνει» στους 36 βαθμούς Κελσίου, ο Βλάνταν Ίβιτς και ο Γιώργος Τζαβέλλας άνοιξαν τον κύκλο των συνεντεύξεων Τύπου. Την ίδια ώρα ήταν άγνωστο το πότε θα έφτανε στη Θεσσαλονίκη το αεροπλάνο από το Άμστερνταμ με την αποστολή του Άγιαξ.

Τελικά, έφτασε με τρίωρη καθυστέρηση, αλλά αυτό δε χάλασε τους Ολλανδούς. Από τους 20-22 βαθμούς Κελσίου, έπεσαν στον καύσωνα της Θεσσαλονίκης, με τη θερμοκρασία σταθερά πάνω από τους 32-34 βαθμούς.

Πριν από την προπόνηση της ελληνικής ομάδας, στο γήπεδο της Τούμπας εμφανίστηκαν οι τέσσερις Άγγλοι ρέφερι, που βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο για προπόνηση.

Διακριτικά και από απόσταση ο Λούμπος Μίχελ παρακολουθούσε τον Άντονι Τέιλορ και τους συνεργάτες του να προπονούνται κάτω από αφόρητη ζέστη.

Η τελευταία προπόνηση του ΠΑΟΚ ξεκίνησε στις 18:00, το θερμόμετρο έδειχνε 34 βαθμούς και ο γυμναστής της ομάδας, Δημήτρης Δανιηλίδης, προσπαθούσε να κάνει τις περισσότερες ασκήσεις στην πλευρά, που υπήρχε σκιά.

Η εμφάνιση του Ιβάν Σαββίδη και του γιου του, Γιώργου, στο ταρτάν της Τούμπας εξέπληξε ευχάριστα τους ποδοσφαιριστές και τον Βλάνταν Ίβιτς, που άφησε το χορτάρι και πήγε προς το μέρος του μεγαλομετόχου της ομάδας. Η ζεστή αγκαλιά του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ και του προπονητή του «Δικεφάλου» απέδειξε, ότι υπάρχει αλληλοσεβασμός και εκτίμηση μεταξύ των δύο ανδρών.

Οι Ολλανδοί έφτασαν στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 5:30 μ.μ. και δύο ώρες αργότερα οι λιγοστοί φίλοι του Άγιαξ έκοβαν τις πρώτες βόλτες στην μπουτίκ και στα επίσημα του γηπέδου. Με τις μαύρες εμφανίσεις του Αίαντα, έμοιαζαν με… ΠΑΟΚτσήδες, έτσι ουδείς τους ενόχλησε…

Φρόντισαν, πάντως, να προμηθευτούν φανέλες του ΠΑΟΚ και να γράψουν στο πίσω μέρος τα μικρά ονόματά τους.

Την ίδια ώρα έφταναν στο γήπεδο και καμιά 20αριά φίλοι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, από το Hellenic Supporters Club, που είχαν φροντίσει να ενημερώσουν τον πρώην «κόκκινο διάβολο», Εντβιν Φαν ντερ Σαρ, για την πρόθεση τους να τον βραβεύσουν κατά τη διάρκεια της προπόνησης του Άγιαξ.

Για τους Ολλανδούς, παίκτες, προπονητές, παράγοντες, δημοσιογράφους, το μεγάλο πρόβλημα ήταν (και είναι…) η αφόρητη ζέστη. Στην συνέντευξη Τύπου του Άγιαξ, Πέτερ Μποσζ και Γιόελ Φέλτμαν, δέχθηκαν πάνω από δέκα ερωτήσεις αναφορικά με τις καιρικές συνθήκες, που επικρατούν στη Θεσσαλονίκη.

Και την Τετάρτη, πάντως, ας μην ανησυχούν, παρόμοιες θα είναι οι συνθήκες κι ακόμη πιο δύσκολες στο…. καμίνι της Τούμπας.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα