Το BBC για Μαρινάκη

Gazzetta team
Το BBC για Μαρινάκη

bet365

Η δημοσιογράφος του BBC Νάταλι Τζάκσον δημοσίευσε τις πληροφορίες της για την εξέλιξη της αγοράς της Νότιγχαμ Φόρεστ από τον Βαγγέλη Μαρινάκη και έγραψε για τις εκκρεμείς υποθέσεις του.

Ένα ακόμα αγγλικό ΜΜΕ ασχολείται με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και την πορεία των εξελίξεων στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Η Νάταλι Τζάκσον του BBC αφού έβαλε στο twitter της το ρεπορτάζ για την έκβαση της εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου της Νότιγχαμ Φόρεστ, στάθηκε στις υποθέσεις του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού και ζήτησε σχόλιο τόσο από τη Λίγκα, όσο και από την Ομοσπονδία. Όπως τονίζει το ρεπορτάζ, «Ο Μαρινάκης, στον οποίο ανήκει ο Ολυμπιακός, αρνείται τις κατηγορίες, περιμένοντας τους εισαγγελείς να αποφασίσουν για το αν θα πάει σε δίκη».

Η Τζάκσον, αφού αναφέρει πως ο νυν ιδιοκτήτης Φαουάζ Αλ Χασαουί, θα κρατήσει το 20% και θα μείνει ως πρόεδρος, ενώ το deal θα ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα, προσθέτει: «Από πέρυσι ο Μαρινάκης αντιμετωπίζει καταγγελίες γύρω από μια συνωμοσία προσυνεννοημένων παιχνιδιών, τα οποία συμπεριλαμβάνουν αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος από το 2011 μέχρι το 2013. Μαζί με μια σειρά αξιωματούχων του ελληνικού ποδοσφαίρου και διαιτητές, κατηγορείται για δωροδοκία και εκβιασμό. Επιπλέον, κατηγορείται ότι διέταξε τον βομβαρδισμό του φούρνου ενός διαιτητή το 2012. Επίσης το αρνείται. Μετά από ακρόαση τον Ιούνιο του 2015, ο μεγιστάνας υποχρεώθηκε να πληρώσει 200.000 και τιμωρήθηκε από το να έχει ενεργό ρόλο στον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρέπει να δίνει αναφορά κάθε 15 μέρες στην αστυνομία, μέχρι να αποφασιστεί από τον εισαγγελέα αν θα πάει σε δίκη τους επόμενους μήνες. Αν ο 48χρονος βρεθεί ένοχος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης 10 χρόνων, όπως γίνεται αντιληπτό. Με τον Μαρινάκη ο Ολυμπιακός κατέκτησε έξι φορές την Σούπερ Λιγκ, από όταν αγόρασε το σύλλογο το 2010».

Στη συνέχεια, αναφέροντας πως «Η Football League παραμένει σιωπηρή», το ρεπορτάζ προσθέτει: «Ο Μαρινάκης πιθανότατα θα περάσει τα τεστ ιδιοκτητών και διευθυντών της Football League, αφού δεν έχει καταδικαστεί για κάποιο έγκλημα. Από την αγγλική Λίγκα σχολιάστηκε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει σε συγκεκριμένες υποθέσεις, αφού τα πράγματα σχετικά με τις μεταβιβάσεις ομάδων αντιμετωπίζονται ως εμπιστευτικά. Η FA είπε πως είναι θέμα της Foοtball League και αρνήθηκε να σχολιάσει περισσότερο. Ο Μαρινάκης απαλλάχθηκε από προηγούμενες κατηγορίες για προσυνεννοημένα ματς, λόγω έλλειψης αποδείξεων».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα