Ένας Μουρίνιο... επιπέδου Γιουνάιτεντ

Ένας Μουρίνιο... επιπέδου Γιουνάιτεντ

Κώστας Ζάλιαρης
Ένας Μουρίνιο... επιπέδου Γιουνάιτεντ

bet365

Με απόλυτο σεβασμό την ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τον Φέργκιουσον, τον Γκιγκς, τους οπαδούς αλλά και δίχως μεγάλα λόγια, πέρα από ειλικρίνεια, σοβαρότητα και καθαρές κουβέντες, παρουσιάστηκε ο Ζοσέ Μουρίνιο στην αίθουσα Τύπου του «Ολντ Τράφορντ»!

Απολαυστικός, όπως πάντα, σοβαρός και ξεκάθαρος στα όσα έλεγε...

Ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν είχε τίποτα να κρύψει στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου με την ιδιότητα του προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Έδειξε πως πράγματι, η δουλειά αυτή ήρθε στο καταλληλότερο σημείο για εκείνον, τόσο προσωπικά όσο και στο θέμα της καριέρας του, αντιλαμβάνεται τις απαιτήσεις, την πίεση, τις ανάγκες του συλλόγου να ξεχάσει τα όσα δεινά έχει περάσει στη μετά – Φέργκιουσον εποχή, μίλησε για την επαναφορά στο Τσάμπιονς Λιγκ, τις λίγες και καλές μεταγραφές, πέταξε τη... μπηχτή του στον Βενγκέρ, είπε για τα ... κρασιά που θα πιεί με τον Σερ Άλεξ και την παντοτινά ανοιχτή πόρτα στον Ράιαν Γκιγκς.

Επιπλέον, ξεκαθάρισε πως μ' εκείνον στον πάγκο, ο Γουέιν Ρούνεϊ δεν θα παίζει πλέον στα χαφ, αλλά είτε ως καθαρόαιμος επιθετικός, είτε ως δεκάρι...

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου:

«Είναι δύσκολο να βρω τις σωστές λέξεις για να περιγράψω αυτή την ομάδα... Δεν είναι απλά δουλειά – όνειρο. Είναι πραγματικότητα. Είναι η δουλειά που ο καθένας θα ήθελε και δεν έχουν πολλοί την ευκαιρία να τη ζήσουν. Γνωρίζω τις απαιτήσεις και την πίεση. Την ίδια στιγμή, όμως, γνωρίζω και την κληρονομιά... Ξέρω τι συνέβη πριν από εμένα στον σύλλογο.

Δεν αγχώνομαι. Ήρθε στο καταλληλότερο σημείο της καριέρας μου η Γιουνάιτεντ. Η αλήθεια είναι ότι με ενοχλεί που δεν είμαστε στο Τσάμπιονς Λιγκ γιατί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι τέτοιου επιπέδου σύλλογος. Μακάρι να είναι μόνο η φετινή σεζόν που απουσιάζουμε από τη διοργάνωση. Πρέπει να επιστρέψουμε εκεί.

Ποτέ δεν είχα μάθει να κρύβομαι πίσω από λέξεις και φιλοσοφίες. Είμαι πολύ πιο ευθύς και ρεαλιστής σε αυτά. Πρέπει να δουλέψουμε για να επιστρέψουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Φέτος πρέπει να είμαστε καλοί στο Γιουρόπα, αλλά γενικά αυτό που θέλω να πω είναι ότι πρέπει να νικάμε!

Επειδή αισθάνομαι ότι θα με ρωτήσετε και για το στυλ παιχνιδιού, θα σας πω ότι μπορείς να κερδίσεις ένα ματς δίχως να παίξεις καλά, αλλά όχι να κερδίσεις μια διοργάνωση παίζοντας συνεχώς άσχημα.

Θέλω τους οπαδούς στο πλευρό μας. Θέλω τα πάντα. Δεν θα το πετύχουμε αυτό, αλλά το θέλουμε και θα το κυνηγήσουμε σε όποια διοργάνωση κι αν συμμετέχουμε.

Υπάρχουν ορισμένοι προπονητές που έχουν να πάρουν τίτλο 10 χρόνια. Εγώ πήρα και πέρυσι. Αν εγώ έχω κάτι ν' αποδείξω ακόμα, φανταστείτε οι άλλοι... Θα μπορούσα από την πρώτη στιγμή να μιλήσω για τετράδα και Κύπελλο, αλλά δεν θα το κάνω. Δεν είναι λύση απλά η τετράδα. Κάποτε η Γιουνάιτεντ έπαιρνε τίτλους... από συνήθειο. Τα τελευταία τρία χρόνια πρέπει να ξεχαστούν και να μείνουν στο παρελθόν.

Η περσινή μου σεζόν στην Τσέλσι ήταν σκέτη καταστροφή.

Θέλω σπεσιαλίστες στην ομάδα... Από αυτούς τους τέσσερις, αυτή τη στιγμή έχουμε τους τρεις. Μέχρι να έρθει και ο τέταρτος θα συνεχίσουμε να το παλεύουμε.

Όταν έρθει και η τέταρτη μεταγραφή θα ανασάνουμε. Δεν θα το αφήσουμε για τελευταία στιγμή. Δεν θα πάει μέχρι 31 Αυγούστου.

Συμμετέχουμε σε ένα πρωτάθλημα των 20 ομάδων που διεκδικούν πολλοί το πρωτάθλημα. Αν μια ομάδα πάρει νίκες στα πέντε πρώτα ματς της νέας σεζόν, αυτομάτως θα τη χαρακτηρίσετε φαβορί.

Στην Αγγλία δεν μπορείς να μιλήσεις για ... κατάρρευση μιας ομάδας. Στην Ισπανία ήταν δύο οι διεκδικήτριες του τίτλου, στην Ιταλία τρεις. Εδώ δεν είναι έτσι. Σέβομαι κάθε αντίπαλό μας.

Ωστόσο, είμαι προπονητής σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες και δεν κοιτάζω τι κάνουν οι άλλοι.

Ξέρετε πόσους νεαρούς έχω προωθήσει σε πρώτη ομάδα; 49! 49! 49!

Δεν είναι δική μου η ευθύνη της αποχώρησης του Γκιγκς από την ομάδα. Εκείνος ήθελε να είναι προπονητής, όμως η διοίκηση είχε αποφασίσει να προσλάβει εμένα. Είναι ειλικρινής ο Ράιαν και μπράβο του. Του εύχομαι καλή τύχη κι όταν θέλει να επιστρέψει όσο θα είμαι εγώ εδώ, θα είναι ανοιχτή η πόρτα.

Θα έχω πλέον ένα μπουκάλι κρασί στο γραφείο γιατί θα έχουμε πολλές τέτοιες στιγμές με τον Σερ Άλεξ πλέον. Πάντοτε θα είναι ευπρόσδεκτος στις προπονήσεις και πάντοτε θα απολαμβάνω ν' ακούω τις συμβουλές του. Θα έχουμε χρόνο να μιλάμε και είναι στόχος μου αυτό. Η συμβουλή που μου έδωσε ήταν να ... παίρνω πάντα μαζί μου ομπρέλα και δεν πίστευα ότι ακόμα και στην πρώτη μας προπόνηση έβρεχε.

Μαζί μου ο Ρούνεϊ δεν θα παίζει εξάρι... Ο κάθε ποδοσφαιριστής αλλάζει και τα χαρακτηριστικά του Γουέιν άλλαξαν με τα χρόνια, όχι όμως και η επιθυμία του ή η ποδοσφαιρική του φύση. Με εμένα θα παίζει είτε 9άρι, είτε 10άρι. Ποτέ κάτι λιγότερο ή πιο πίσω...».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα