Οι αφανείς «ήρωες» και το team του Ολυμπιακού! (pics)

Οι αφανείς «ήρωες» και το team του Ολυμπιακού! (pics)

Δημήτρης Τομαράς
Οι αφανείς «ήρωες» και το team του Ολυμπιακού! (pics)

bet365

Τεχνικό επιτελείο δεν είναι μόνο οι συνεργάτες του Μάρκο Σίλβα. Είναι και όλοι αυτοί οι αφανείς... ήρωες που τραβούν... κουπί στην προετοιμασία αλλά και όλον τον χρόνο. ΑΠΟΣΤΟΛΗ - ΛΑΝΓΚΕΦΕΛΝΤ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΜΑΡΑΣ.

Είναι πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας αλλά σε ρόλους - κλειδιά. Σε θέσεις που καθορίζουν πολλά πράγματα και τους καθιστούν υπεραπαραίτητους για την καθημερινή και σωστή λειτουργία της ομάδας του Ολυμπιακού. Όλα όσα θέλετε να θυμηθείτε για το προφίλ των άμεσων συνεργατών του Μάρκο Σίλβα είναι εδώ.

Οι δύο βοηθοί του είναι οι Γκονζάλο Πέδρο - που είναι πολύ καλός στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης - και Ζοάο Πέδρο Σόουζα και υπάρχει και ο παρατηρητής - αναλυτής Ρίφα. Προπονητής κίπερ μία... παλιοσειρά: ο Αλέκος Ράντος, που έχει βγάλει τόσους και τόσους πορτιέρε και που είναι ιδιαίτερα απαιτητικός, εργατικός αλλά και αυστηρός. Οι δύο γυμναστές, οι Χρήστος Μουρίκης (σ.σ. με μόνιμα σούπερ φυσική κατάσταση που βάζει κάτω ακόμα και εν ενεργεία παίκτες) και Μάνος Σμπόκος και αναλυτές επίσης οι Αντώνης Λεμονάκης, Γιώργος Μαρτάκος και Γιάννης Βογιατζάκης. Ο Λεμονάκης είναι και ο άνθρωπος που μαζί με τον Ρίφα τραβούν τα πλάνα από τις προπονήσεις, καθώς ως γνωστόν όλες οι προπονήσεις βιντεοσκοπούνται. Όπως και τα φιλικά και οι επίσημοι αγώνες βέβαια.
Το ιατρικό επιτελείο
Πολύ σημαντικό κομμάτι της ομάδας είναι το ιατρικό τιμ. Οι άνθρωποι που ακολουθούν τον Ολυμπιακό παντού και φροντίζουν ανά πάσα ώρα και στιγμή να είναι σε εγρήγορση για τυχόν τραυματισμούς ή προβλήματα. Ο επικεφαλής του επιτελείου, Χρήστος Θέος, που κάποτε ήθελε να γίνει... σέντερ φορ (σ.σ. ακόμα το θέλει και πανηγυρίζει έξαλλα τα γκολ του βάζει), που έχει μπει στον έκτο του χρόνο στον πειραϊκό σύλλογο. Υπάρχουν και οι φυσιοθεραπευτές της ομάδας. Οι Νίκος Λυκουρέσης (που έχει μείνει από τους παλιούς) και οι Θωμάς Θωμάς, Παναγιώτης Σιβίλιας και Τάσος Πλιάγκος.
Ο Λυκουρέσης είναι συνήθως στο πλευρό του Θέου. Υπάρχουν και τουλάχιστον δύο άτομα από το team αυτό που βοηθούν σε ασκήσεις τα μέλη του προπονητικού τιμ όπως για παράδειγμα τον Αλέκο Ράντο και εάν χρειαστεί συνδράμουν στο πρόγραμμα παικτών που έχουν μείνει πίσω.
Εκεί που πρέπει να υπάρχει πάντα χρονικό πλάνο και πρόγραμμα
Η Μαρία Λυκομήτρου είναι εδώ και αρκετά χρόνια η εργοφυσιολόγος - διατροφολόγος του Ολυμπιακού. Είναι το άτομο που καθορίζει επακριβώς το τι θα πιούν και πότε οι παίκτες και το τι θα χρειαστεί να φάνε. Είναι εκεί που πρέπει πάντα για να εφαρμοστεί το σωστό χρονικό πλάνο και το πρόγραμμα. Ένα ισοτονικό ρόφημα ή ένα σνακ όταν χρειάζεται (στις απαραίτητες διακοπές εν μέσω των ασκήσεων ή μετά την προπόνηση). Και φυσικά καθορίζει με μεγάλη ακρίβεια χρόνου το φαγητό στην διάρκεια της ημέρας (σ.σ. μετά τις προπονήσεις). Με άλλα λόγια το πλήρες και απόλυτα σωστό χρονοδιάγραμμα για την διατροφή των παικτών.
Πρόκειται για έναν άνθρωπο με μεγάλο δυναμισμό και επαγγελματισμό. Φροντίζει μάλιστα αρκετές φορές να ανεβάζει και την ψυχολογία των παικτών στην διάρκεια της προπόνησης με μία ατάκα ή με μία επισήμανση για το πως θα πρέπει να λειτουργήσουν στην συνέχεια και να διαχειριστούν το σώμα τους με βάση την καταπόνηση που δέχονται ή την όποια κούραση έχουν. Βέβαια υπάρχουν και οι φροντιστές της ομάδας.
Οι Δημήτρης Καραπιπέρης, Βαγγέλης Σούρσος, Μανώλης Φούντος και Τάκης Μητροφάνης. Οι άνθρωποι που... τρέχουν για όλα. Από το να μαζέψουν τα ρούχα, τα βάρη και τα όργανα μέχρι και τις μπάλες όπου μπορεί να έχουν πεταχθεί αυτές. Την... σκυτάλη παίρνει ο μασέρ της ομάδας. Ο Άρης Χελιουδάκης που ξεκουράζει τους παίκτες. Ο Χελιουδάκης μάλιστα παρότι δεν είναι μικρός σε ηλικία φημίζεται για την πολύ καλή φυσική του κατάσταση αλλά και τις επιδόσεις του στο κανόε καγιάκ στην διάρκεια προετοιμασιών.
Μεταφραστές και συνδετικοί κρίκοι της ομάδας
Στην ομάδα φυσικά υπάρχουν και οι μεταφραστές. Εκτός από την Μαρίνα Τσαλή, που είναι γνωστή για την τακτική της παρουσία μπροστά στις κάμερες είναι και ο Ρομπέρτο Γκαρθία Περάλ. Πρώην καθηγητής ισπανικών και πορτογαλικών με πτυχία Πανεπιστημίου από την Ισπανία που αποδίδει στα ελληνικά τα λεγόμενα του προπονητή και βοηθάει τόσο σε ασκήσεις όσο και στην δουλειά των φροντιστών. Και όλα αυτά βέβαια πάντα με χαμόγελο και πολύ καλή διάθεση.
Ο διπλός ρόλος του Λορένθο, ο Δουρέκας των 20 προετοιμασιών και οι scouts
Ο Χουάν Χοσέ Λορένθο είναι το άτομο με διπλή ιδιότητα στην ομάδα. Εκτός από τεχνικός σύμβουλος σε ζητήματα των μεταγραφών και εκ των υπευθύνων για το σκέλος αυτό αλλά και επικεφαλής του τμήματος scouting.
Ο Κούλης Δουρέκας από την άλλη είναι η παλιά... καραβάνα της ομάδας. Διευθυντής ποδοσφαιρικού τμήματος με πολύ μεγάλη προσφορά και είκοσι προετοιμασίες (σ.σ. φέτος είκοσι ένα με την φετινή) στις... αποσκευές του. Και φυσικά είναι και οι scouts της ομάδας που ναι μεν δεν ακολουθούν στην προετοιμασία αλλά και ο δικός τους ρόλος για παρακολούθηση και τσεκάρισμα αλλά και εισηγήσεις και προτάσεις για παίκτες όλον τον χρόνο είναι σημαντικός: Γιώργος Κοκολάκης, Γιώργος Αμανατίδης, Νίκος Βαμβακούλας και Δημήτρης Μπαρμπαλιάς. Όλοι οι προαναφερθέντες μπορεί να μην φαίνονται στην πρώτη... γραμμή ωστόσο είναι άτομα με πολύ σημαντική προσφορά στον σύλλογο σε καθημερινή βάση.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα