Έζησε τ' όνειρο ο Λίνγκαρντ (pics+vids)

Έζησε τ' όνειρο ο Λίνγκαρντ (pics+vids)

Έζησε τ' όνειρο ο Λίνγκαρντ (pics+vids)

bet365

Στα 23 του, εκπλήρωσε ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά του όνειρα. Ο Γιεσέ Λίνγκαρντ, μια ζωή με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ, έφτιαξε ακόμα μια ιστορία που μοιράζει ελπίδα και δίνει μαθήματα...

Είναι από τους ποδοσφαιριστές, τους οποίους ο Λουίς Φαν Χάαλ εμπιστεύθηκε από τη δεύτερη ομάδα των «κόκκινων διαβόλων» και συμπεριλαμβάνεται στους νεαρούς που έκαναν το βήμα και έπαιξαν με τους Άνδρες, σε ένα εγχείρημα για ... ένεση νεότητας στο ρόστερ και το ηθικό του συλλόγου.

Αν για κάτι δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει τον Ολλανδό κόουτς, είναι το ενδιαφέρον που επιδείκνυε για τους παίκτες των μικρότερων τμημάτων της Γιουνάιτεντ, δίνοντας ευκαιρίες σε πολλούς, συστήνοντας στο αγγλικό κι όχι μόνο, κοινό, μια πλειάδα ποδοσφαιριστών που μπορούν να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους.

Ο Γιεσέ Λίνγκαρντ, στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, μπήκε με αλλαγή, σκόραρε στην παράταση και χάρισε στην ομάδα το πρώτο τρόπαιο στη μετά – Φέργκιουσον εποχή.

Χρειάστηκε να περάσουν τρία χρόνια, αλλά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πανηγύρισε και πάλι έναν τίτλο.

Τοποθετώντας ένα στοίχημα στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Σεβίλλη, μόνο στη Vistabet, πάρε τα λεφτά σου πίσω αν ο Λιονέλ Μέσσι ανοίξει το σκορ στο ματς!

Και ο σκόρερ του δεύτερου, καθοριστικού γκολ στον τελικό του «Γουέμπλεϊ», τη στιγμή που με το δεξί μονοκόματο βολέ έβλεπε τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα, τα δευτερόλεπτα θα περνούσαν τόσο αργά, ώστε να προλάβουν να «παίξουν» πάλι μπροστά στα μάτια του όλες οι στιγμές που πέρασε, οι δυσκολίες, η πίστη, τα λεπτά που ίσως σκέφτηκε αρνητικά, το πείσμα και όλα εκείνα τα στοιχεία που τον οδήγησαν στην επίτευξη μιας ονειρικής στιγμής εν έτει 2016.

Από μικρό παιδί με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ, ένας από τους ρομαντικούς του αθλήματος, «απορροφώντας» ό,τι και όσα μπορούσε με όσους ποδοσφαιριστές έτυχε να συνυπάρξει στον σύλλογο του Μάντσεστερ και ν' ακούσει μια συμβουλή από εκείνους, ο Λίνγκαρντ είναι από τους πιο ώριμους 23χρονους ποδοσφαιριστές που μπορείς να γνωρίσεις.

Γιατί ακόμα και σε αυτή την ηλικία, έχει επωμιστεί το ρόλο του ... μπαμπά και του «δασκάλου» για τους υπόλοιπους, νεότερους από εκείνον που βρέθηκαν στο προσκήνιο επί ηγεσίας Φαν Χάαλ στη Γιουνάιτεντ.

«Φροντίζω και τον Μάρκους, και τον Τζο (σ.σ. Ρίλεϊ) και τ' άλλα παιδιά, όπως έκαναν και με μένα οι Γουέλμπεκ και Κλέβερλι όταν είχα αρχίσει να παίρνω συμμετοχές στην πρώτη ομάδα. Όπως με πρόσεξαν και μου έδειξαν κάποια βήματα και μου είπαν κάποια λόγια, έτσι αντίστοιχα πράττω κι εγώ. Είναι το DNA της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αυτό, να βγαίνουν δηλαδή νέοι ποδοσφαιριστές και όσο κλισέ κι αν αποτελεί πάντοτε πρέπει να κρατάς τα πόδια σου στη γη και το μυαλό στο κεφάλι σου» έχει δηλώσει ο Γιεσέ Λίνγκαρντ, που έδειξε το ποιόν του και στον τελικό του «Γουέμπλεϊ», το βράδυ του Σαββάτου.

Βλέποντας τον Μάρκους Ράσφορντ να μη μπορεί να συνεχίσει στο παιχνίδι έχοντας δεχθεί πάτημα από τον Καμπάιγ στο δεξί γόνατο, αντιλήφθηκε την απογοήτευση του νεότερου από εκείνον, συμπαίκτη του και τον πλησίασε για να τον παρηγορήσει, να του πει δυο λόγια στα γρήγορα και να του φωνάξει να μη σκύβει το κεφάλι στην αναποδιά, αλλά να συνεχίζει με όρθιο το ανάστημα!

Από το 2011 και τον τελικό του Κυπέλλου Νέων, όταν και είχε πανηγυρίσει την κατάκτηση του τροπαίου με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ κόντρα στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ σε διπλό τελικό, ο Λίνγκαρντ είναι ο μοναδικός «επιζών» και μέλος της πρώτης ομάδας των «κόκκινων διαβόλων» από εκείνη τη φουρνιά. Τότε, έπαιζε μαζί και με τον Πολ Πογκμπά, ο οποίος ουσιαστικά... εκδιώχθηκε λόγω της κακής του σχέσης του με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και τη συμπεριφορά που ο Σκοτσέζος δεν του δικαιολογούσε, ακόμα κι αν επρόκειτο τότε για ένα νεαρό παιδί. Ο Γάλλος, είναι πλέον ένα από τα καλύτερα χαφ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και κάνει «παπάδες» στη Γιουβέντους.

«Αν μου έλεγε κάποιος ότι δεν θα ήταν ούτε ένας από εκείνους τους παίκτες, μαζί μου, στον φετινό τελικό κι ότι θα έπαιζα μόνος μου, δεν θα το πίστευα. Δεν τα κατάφεραν τα παιδιά και είναι απογοητευτικό, τουλάχιστον για εμένα, γιατί πάντα πίστευα ότι μπορούσαμε να κάνουμε πορεία μαζί από εκείνη τη γενιά» δήλωσε ο πρωταγωνιστής του φετινού Κυπέλλου της Γιουνάιτεντ, έχοντας αντιληφθεί πλέον πως για τον καθένα ξεχωριστά, ίσως υπάρχει ένα διαφορετικό άστρο για το δρόμο που θ' ακολουθήσει.

Και ο δρόμος του Λίνγκαρντ, δεν έχει παρεκκλίνει.

Τη φανέλα που του άρεσε να φοράει από πιτσιρίκι, φοράει ακόμα και την τιμά...

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα