Κρίσταλ Πάλας - Μαν. Γιουνάιτεντ 1-2

Gazzetta team
Κρίσταλ Πάλας - Μαν. Γιουνάιτεντ 1-2

bet365

Η φανέλα... μίλησε, η Γιουνάιτεντ αντέδρασε στο γκολ της Πάλας, άντεξε στην παράταση με δέκα παίκτες και στο 110' ο Λίνγκαρντ (2-1) της έδωσε την πρώτη κούπα στη μετα-Φέργκιουσον εποχή.

«Θα είναι ένας σημαντικός τίτλος, το πρώτο μας κύπελλο μετά το 2004» τόνισε ο Φν Χάαλ παραμονές του ματς και το βράδυ του Σαββάτου έγινε ο πρώτος τεχνικός της Μάντσεστερ στη μετα-Φέργκιουσον εποχή που παίρνει κούπα. Βέβαια, μπορεί να είναι και η τελευταία του στον σύλλογο, μιας και οι Βρετανοί τονίζουν πως ο Μουρίνιο είναι έτοιμος να τον διαδεχθεί. Η Γιουνάιτεντ... έσωσε όσο μπορούσε τη σεζόν με αυτό το κύπελλο, αν και ίδρωσε αρκετά. Η Πάλας της έβαλε πολύ δύσκολα, πήρε προβάδισμα, είχε παίκτη παραπάνω στο τελευταίο τέταρτο της παράτασης, αλλά δεν είχε τη... φανέλα για να πάρει την πρώτη κούπα στην ιστορία της. Ο Λίνγκαρντ με γκολάρα στο 110' έδωσε τη νίκη 2-1, αν και το μεγαλύτερο μερίδιο επιτυχίες ανήκει στον Ντε Χέα! H Γιουνάιτεντ έφτασε τα 12 κύπελλα και είναι στην κορυφή μαζί με την Αρσεναλ, ενώ ο Φαν Χάαλ έγινε ο 3ος Ολλανδός που κατακτά το FA Cup.


Η Γιουνάιτεντ μπήκε δυνατά στο ματς, πίεσε αρκετά την Πάλας κι έφτασε δυο φορές κοντά στο γκολ, ωστόσο ο Ράσφορντ δεν μπόρεσε να τη στείλει στα δίχτυα. Η Μάντσεστερ είχε τον έλεγχο, ο Ρούνεϊ ήταν κινητικός, αλλά από την πάσα του ο Ρόχε δεν κατάφερε να σκοράρει. Οι Λονδρέζοι βγήκαν μπροστά μετά το πρώτο τέταρτο και στο 18' ακυρώθηκε τέρμα της, καθώς ο Κλάτενμπεργκ δεν άφησε το πλεονέκτημα με τον Γουίκαμ να πανηγυρίζει, αλλά για... λίγο, αφού δόθηκε φάουλ και κίτρινη στον Ντε Χέα. Ο Ισπανός ήταν εξαιρετικός και στην κεφαλιά του Μπολάσι! Η Μάντσεστερ απάντησε, αλλά ο Χένεσι νίκησε τόσο τον Μάτα όσο και τον Φελαϊνί. Η μεγαλύτερη φάση ήρθε από τον Μαρσιάλ, αλλά ο Γουόρντ με απίαθνο διώξιμο κράτησε το μηδέν!


Το β' μέρος δεν είχε πολλές φάσεις, αλλά την ουσία! Η Γιουνάιτεντ ήταν καλύτερη, ο Ράσφορντ είχε κέφια κι από την τακουνιά του ο Φελαϊνί λίγο έλειψε να σκοράρει, αλλά η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, όπως και η προσπάθεια του Μάτα λιγο αργότερα. Ο Πάρντιου ρίσκαρε, στο 72' πέρασε τον Πάντσεον και έξι λεπτά αργότερα με άψογο τελείωμα πέτυχε το 1-0. Ωστόσο, η Πάλας δεν άντεξε και τρία λεπτά αργότερα η ομάδα του Φαν Χάαλ απάντησε. Ο Ρούνεϊ το πήρε πάνω του, εξαιρετική ενέργεια, ιδανική σέντρα κι από στρώσιμο του Φελαϊνί ο Μάτα πέτυχε το 1-1!

Στην παράταση κρατάμε την αποβολή του Σμόλινγκ στο 105' με δεύτερη κίτρινη κάρτα, την εξαιρετική επέμβαση του Ντε Χέα στο 107' στην προσπάθεια του Γκέιλ και τη γκολάρα στο 110'. Ο Βαλέντσια έκανε τη σέντρα, ο Μαρσιάλ δεν μπόρεσε και ο Τζέσι Λίνγκαρντ με βολέ διαμόρφωσε το 2-1. Ηταν το πρώτο και... καλύτερο τέρμα του σε 18 ματς στη διοργάνωση!

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα