Ξανά το θαύμα της παραμονής η Σάντερλαντ (vid)

Gazzetta team
Ξανά το θαύμα της παραμονής η Σάντερλαντ (vid)

bet365

Για τέταρτη διαδοχική σεζόν οι Μαύρες Γάτες σώθηκαν στο φινάλε και αφού νίκησαν 3-0 την Εβερτον, έριξαν Νιούκαστλ και Νόριτς (4-2 τη Γουότφορντ)

Το έκανε το 2013 με τον Ντι Κάνιο, το 2014 με τον Πογιέτ, το 2015 με τον Αντβοκαατ και ξανά μανά τώρα με τον Σαμ Αλαρνταϊς. Αυτό που καταφέρνει η Σάντερλαντ την τελευταία τετραετία δεν έχει προηγούμενο, καθώς σώζεται την τελευταία ή την προτελευταία αγωνιστική και ενώ μέχρι λίγο καιρό πριν είναι πάντα το φαβορί για να πέσει. Οι Μαύρες Γάτες αφού έκαναν την επική ανατροπή με την Τσέλσι, καθάρισαν εύκολα με 3-0 την Εβερτον και θα συνεχίσουν στην Premier League για την περίοδο 2016-’17.

Οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί κόντρα στα αδιάφορα και σε πτωτική κατάσταση Ζαχαρωτά. Την αρχή έκανε ο Φαν Αανχολτ στο 38 με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ και στο 42’ σε φάση διαρκείας ο ίδιος έδωσε με το κεφάλι στον Κονέ που σκόραρε με γυριστό βολέ. Ο Ντεφόε άγγιξε το τρίτο γκολ (55’), αλλά ο Μπένινγκτον έσωσε στη γραμμή. Μόνο που τελικά στην εξέλιξη της φάση και αφού πήγε να το βάλει από κόρνερ ο Kαζρί, ο Kονέ με εξ επαφής βολίδα έκανε το 3-0. Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι (στο 94’ είχε δοκάρι ο Λουκάκου) και στο «Στάδιο του Φωτός» πανηγύρισαν όχι μόνο την δική τους παραμονή, αλλά και τον ταυτόχρονο υποβιβασμό της μισητής Νιούκαστλ που με μία αγωνιστική ν’ απομένει, έμεινε στο -4 από τη Σάντερλαντ, όπως και η Νόριτς.

Norwich City v Watford - Premier League

Υποβιβασμός με το κεφάλι ψηλά…
Το μυαλό ήταν στο Στάδιο του Φωτός και μπορεί η Σάντερλαντ να της έσβησε κάθε πιθανότητα, αλλά η Νόριτς φρόντισε να αποχαιρετήσει την Premier League με τεσσάρα! Τα Καναρίνια επικράτησαν 4-2 της Γουότφορντ, όμως έμειναν με την πίκρα του υποβιβασμού. Η Νόριτς μπήκε δυνατά στο ματς, ρίσκαρε με το... καλημέρα, αλλά το πλήρωσε, αφού ο Ντίνι στο 10' πάγωσε το Κάροου Ρόουντ. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι είχαν ουσία και σε οκτώ λεπτά γύρισαν την κατάσταση! Στο 15' ο Ρέντμοντ έφερε το ματς στα ίσα και τρία λεπτά αργότερα ο Μποκανί πέτυχε το 2-1! Η πίεση ήταν έντονη, χάθηκαν μεγάλες ευκαιρίες, και στο 37' χάρη στο αυτογκόλ του Κάθκαρτ η Νόριτς πέτυχε το 3-1. Μπορεί ο Ιγκάλο στο 51' να μείωσε σε 3-2, αλλά η Νόριτς ήταν αποφασισμένη να μη χάσει, έστω και αν η Σάντερλαντ έκανε... πάρτι! Στο 58' ο Μποκανί πέτυχε το 7ο του τέρμα διαμορφώνοντας το 4-2.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα