Λίβερπουλ - Τσέλσι 1-1 (vid)

Gazzetta team
Λίβερπουλ - Τσέλσι 1-1 (vid)

bet365

Η Λίβερπουλ ισοφάρισε στο τέλος την Τσέλσι αλλά η ισοπαλία (1-1) δεν της κάνει, αφού δεν έχει πλέον την τύχη της στα χέρια της, και μόνο μέσω Europa θα παίξει του χρόνου στην Ευρώπη.

Η Τσέλσι ήταν εξαιρετική στο Anfield και βάσει ευκαιριών αδικείται από το τελικό 1-1 αφού είχε περισσότερες καθαρές φάσεις. Οι βαθμολογικά αδιάφοροι Μπλε έκαναν τη 'ζημιά' στην ομάδα του Γίργκεν Κλοπ, που με μία αγωνιστική να απομένει δεν έχει την τύχη της στα χέρια για έξοδο στην Ευρώπη μέσω του πρωταθλήματος. Οι Reds είναι στο -1 από την Σαουθάμπτον και με τον τελικό του Europa League να έρχεται ο Γερμανός αναμένεται να κάνει αλλαγές στο εκτός έδρας ματς με την Γουέστ Μπρομ για να είναι στο 100% στον τελικό της Βασιλείας και να προσπαθήσει να πάρει τον τίτλο το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League. Γκολάρα από τον Αζάρ, γκάφα από τον Μπέγκοβιτς που χάρισε το 1-1 στην Λίβερπουλ.

*Αν η Λίβερπουλ τερματίσει κάτω από την 8η θέση και κατακτήσει το Europa League, η Αγγλία τη σεζόν 2016-17 θα έχει 8 ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Πολύ δυνατά μπήκε στο ματς η Λίβερπουλ και είχε καλές στιγμές με σουτ του Κουτίνιο που μπλοκαρίστηκε από τον Μπαμπά Ραχμάν (7') και τον Λαλάνα (9'). Το ματς ήταν μονότερμα στο πρώτο κομμάτι και στο 20' ο Ρομπέρτο Φιρμίνο έφυγε στην κόντρα και μπήκε στην περιοχή όμως φοβήθηκε να σουτάρει με το αριστερό και έχασε το κοντρόλ και τη φάση. Η Τσέλσι φάνηκε στο 23' με το σουτ του Αζάρ το οποίο απέκρουσε ο Μινιολέ, όμως ο αναγεννημένος τις τελευταίες αγωνιστικές Βέλγος, έκανε τη ζημιά στους Reds. Στο 32' ξεκίνησε τρομερό σλάλομ και αφού κανένας παίκτης της Λίβερπουλ δεν μάρκαρε ουσιαστικά πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ τελειώνοντας τη φάση με curler στη γωνία του συμπατριώτη του (0-1). Επτά λεπτά αργότερα, στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους, η Τσέλσι θα μπορούσε να έχει πετύχει και δεύτερο γκολ, όμως μετά τον δισταγμό του Μινιολέ, ο Μπερνάρντ Τραορέ, έκανε το αριστερό πλασέ αλλά η μπάλα πέρασε έξω από το παραθυράκι.

Το σουτ του Αζάρ στο 56' ήταν η πρώτη φάση στο δεύτερο μέρος με τον Μινιολέ να αποκρούει με διπλή προσπάθεια και στο 61' ο Μπέγκοβιτς σταμάτησε το σουτ του Στάριτζ μέσα από την περιοχή μετά την έξυπνη πάσα του Λαλάνα. Ο Μινιολέ απέκρουσε το σουτ του Πέδρο στο 63' και στο 72' έπεσε στη γωνία του για να βγάλει εκείνο του Τραορέ ο οποίος είχε κάνει πρώτα εξαιρετική ντρίμπλα. Στο 76' η Λίβερπουλ δεν είδε την τύχη να της χαμογελάει αφού στο φάουλ του Φιρμίνο η μπάλα κόντραρε και πήγε έξω και στο 90' ο Οτζο δεν μπόρεσε να γίνει ήρωας, ενώ ο Πέδρο στο 89' μετά την φοβερή πάσα του Αζάρ έκοψε την μπάλα αλλά νικήθηκε και αυτός από τον Μινιολέ. Στο 92' έμελλε να γίνει το τελικό 1-1 όταν ο Μπέγκοβιτς προσπάθησε να διώξει με γροθιά στη σέντρα του Οτζο από αριστερά αλλά σέρβιρε την μπάλα στον Μπεντέκε που είπε thanx και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Λίβερπουλ (Γίργκεν Κλοπ): Μινιολέ, Τουρέ (88' Οτζο), Λόβρεν, Κλάιν, Μορένο, Μίλνερ (75' Αλεν), Τσαν, Λαλάνα (75' Μπεντέκε), Κουτίνιο, Φιρμίνο, Στάριτζ.

Τσέλσι (Γκους Χίντινκ): Μπέγκοβιτς, Κέιχιλ, Μίκελ, Αθπιλικουέτα, Μπαμπά, Μάτιτς, Φάμπρεγας, Πέδρο (93' Λόφτους-Τσικ), Γουίλιαν (57' Κένεντι), Αζάρ, Τραορέ (74' Αμπραχαμ).

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα