«Είναι πολλά τα λεφτά, Λούκας…»

«Είναι πολλά τα λεφτά, Λούκας…»

bet365

Η Λέστερ θέλει τον Λούκας Πέρεθ, την ίδια ώρα που ο πρόεδρος της Ντέπορ αρχίζει τα… παζάρια και στον ΠΑΟΚ περιμένουν μέχρι και 6 εκατ. ευρώ!

Η είδηση του «Guardian» για το «ζεστό» ενδιαφέρον, που δείχνουν οι πρωταθλητές Αγγλίας και ο Κλαούντιο Ρανιέρι, για τον Ισπανό μεσοεπιθετικό της Ντεπορτίβο κυκλοφόρησε και στη Γαλικία, με τον πρόεδρο της ομάδας, Τίνο Φερνάντεζ να δείχνει διάθεση για… παζάρια.

Κάπως έτσι εκλαμβάνεται από πολλούς η δήλωσή του το βράδυ της Τρίτης, ότι δηλαδή, «πρόθεση της Ντέπορ είναι να διατηρήσει τον Λούκας στην ομάδα και σε καμία περίπτωση να τον βγάλουμε προς πώληση», καθώς όλοι γνωρίζουν ότι τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας δεν είναι και τα καλύτερα, με μια πιθανή πώληση του Λούκας να προσφέρει βαθιά ανάσα στον σύλλογο.

Ο πρώην μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ έχει δει το όνομά και τη χάρη του να έχει φτάσει μέχρι το… Καμπ Νου, όμως αυτή τη φορά το ενδιαφέρον που δείχνει η Λέστερ φαίνεται να τον προκαλεί και του αρέσει, ενώ η προοπτική της συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, πολύ περισσότερο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αποτελούσε δέλεαρ για τον Ισπανό από την εποχή που άφηνε την Καρπάτι για να πάρει μεταγραφή στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Στη Γαλικία θεωρούν ότι αν η Ντεπορτίβο ικανοποιηθεί στο βαθμό που θέλει, η προοπτική της Ευρώπης και το κίνητρο του Τσάμπιονς Λιγκ «κάνουν τον Λούκας να μετράει μέρες στην ομάδα».

Οι ρεπόρτερ της «lavozdegalicia» επιμένουν ότι η ρήτρα εξαγοράς του Ισπανού ανέρχεται στα 20 εκατομμύρια ευρώ αν και το συγκεκριμένο κομμάτι, με την αναπροσαρμογή του συμβολαίου του Λούκας, παραμένει θολό και λίγοι γνωρίζουν ακριβώς τους νέους όρους.

Το σίγουρο είναι ότι ο ΠΑΟΚ φρόντισε με τον Φρανκ Άρνεσεν να βάλει όρο για ποσοστό 30% σε περίπτωση μεταπώλησης του από τη Λα Κορούνια. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των Γαλιθιάνων η ρήτρα εξαγοράς του συμβολαίου (λήγει το καλοκαίρι του 2019) ανέρχεται στα 20 εκατομμύρια ευρώ. Αναλύοντας, μάλιστα, αυτό το μάξιμουμ ποσό, που μπορεί να κοστίσει μια πιθανή μεταγραφή του, επισημαίνουν ότι η Ντεπορτίβο θα βάλει στο ταμείο της λίγο πάνω από το μισό συνολικό ποσό (10,5 εκατομμύρια ευρώ), ο ΠΑΟΚ με το το 30% (λίγο πάνω από 6 εκατομμύρια ευρώ), ενώ στην ισπανική εφορία θα καταβληθούν σχεδόν 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα