Λέστερ - Εβερτον 3-1

Gazzetta team
Λέστερ - Εβερτον 3-1

bet365

Η Λέστερ ολοκλήρωσε τη μυθική κατάκτηση της Premier League με φιέστα στην έδρα της και νίκη 3-1 επί της Εβερτον. Δύο γκολ ο Βάρντι που έχασε πέναλτι.

Το παραμύθι της Λέστερ είχε τελικά την κατάληξη που επιθυμούσαν οι περισσότεροι και ο Κλαούντιο Ρανιέρι και οι παίκτες του πέρασαν στην ιστορία. Οι Foxes γιόρτασαν στην έδρα τους την κατάκτηση της Premier League για τη σεζόν 2015-16 και πρώτη τους ever και έκαναν πάρτι στην βροχή κόντρα στην Εβερτον που ηττήθηκε με 3-1 στην γιορτή του King Power Stadium. Δύο γκολ έβαλε ο Τζέιμι Βάρντι που έφτασε τα 24 ενώ έχασε και πέναλτι. Εκπληκτικές οι σκηνές στις εξέδρες του γηπέδου πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το ματς με τους οπαδούς να μην σταματούν ποτέ και κάποιους -να έχουν κάθε λόγο- να δακρύζουν…

Με γκολ για την Λέστερ μέσα σε ντελίριο ξεκίνησε το ματς με τον Κινγκ να κάνει τη σέντρα από δεξιά και τον Βάρντι να πετάγεται και να γράφει το 1-0 με πλασέ. Σε ένα πρώτος μέρος που δεν είχε πολλές φάσεις, η κεφαλιά του Κινγκ μετά τη σέντρα του Μαχρέζ πήγε στα χέρια του Ρόμπλες και στο 28’ ο Ισπανός keeper μπλόκαρε το σουτ του Καντέ. Στο 33’ έγινε το 2-0 για τους Foxes με τον Μαχρέζ να χορεύει δύο αντιπάλους και τον Κινγκ με πλασέ μέσα από την περιοχή να σημαδεύει σωστά και στο 45’ το σουτ του Αλγερινού παικταρά πέρασε έξω για να λήξει έτσι το πρώτο μέρος.

Στο πρώτο λεπτό της επανάληψης ο Σμάιχελ έκοψε με το κεφάλι εκτός περιοχής τον Νιάς που πήγε για λόμπα και στην εξέλιξη της φάσεις είπε «όχι» στον Λουκάκου που προσπάθησε να σκοράρει με τακουνάκι. Ο Βέλγος επιθετικός είχε κεφαλιά που πήγε στον Δανό keeper και στο 61’ ο Φουχς νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Ρόμπλες. Στο 62’ ο Βάρντι από θέση οφσάιντ πήρε πέναλτι από τον Πένινγκτον και ευστόχησε για το 3-0 και στο 68’ ο Λένον δεν μπόρεσε να μειώσει από κοντά μετά τη σέντρα του Μπέινς.

Ο Βάρντι έφυγε μόνος μετά την πάσα του Μαχρέζ αλλά ο Ρόμπλες απέκρουσε και στο 72’ ο Αγγλος επιθετικός έστειλε πέναλτι ψηλά μετά την ανατροπή του Σλουπ από τον Γκίμπσον. Ο Ουγιόα πέρασε στο ματς και είχε τρεις κεφαλιές που πήγαν στα δίχτυα (75’, 80’, 86’) και στο 88’ ο Μιραλάς διαμόρφωσε το τελικό 3-1 νικώντας σε μονομαχία τον Καντέ και πλασάροντας σωστά. Στο 91’ ο κορυφαίος παίκτης της Premier League, Μαχρέζ αντικαταστάθηκε από τον Γκρέι και όλο το γήπεδο του χάρισε ένα εκπληκτικό ovation.

Λέστερ (Κλαούντιο Ρανιέρι): Σμάιχελ, Σίμπσον, Βασιλέφσκι, Μόργκαν, Φουχς, Κινγκ, Καντέ, Ολμπράιτον (67’ Σλουπ), Μαχρέζ (91’ Γκρέι), Οκαζάκι (62’ Ουγιόα), Βάρντι.

Εβερτον (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Ρόμπλες, Μπέινς, Οβιέδο, Στόουνς, Πένινγκτον, Λένον, ΜακΚάρθι, Κλέβερλι (63’ Γκίμπσον), Μπάρκλεϊ (81’ Οσμαν), Νιάς (63’ Μιραλάς), Λουκάκου.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα