«Ο κόσμος είναι πάντα δίπλα στη Λέστερ»

«Ο κόσμος είναι πάντα δίπλα στη Λέστερ»

bet365

Ο Μιγκέλ Βίτορ δεν ξεχνάει τις στιγμές που πέρασε στο Λέστερ φορώντας τη φανέλα των «αλεπούδων» την περίοδο 2010-11 και υπόσχεται να επιστρέψει…

Ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ αγωνίστηκε στα δύσκολα χρόνια της Λέστερ. Στην Τσάμπιονσιπ μακριά από τα λαμπερά φώτα της Πρέμιερσιπ. Ήταν η πρώτη χρονιά των επενδυτών από την Ταϊλάνδη στην ομάδα, που προσπαθούσε να σταθεί όρθια και να επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια.Σήμερα, πάντως, γιορτάζει για την κατάκτηση του τίτλου από την πρώην ομάδα του.

Το καλοκαίρι του 2010, ο Πάουλο Σόουζα τον πήρε δανεικό από την Μπενφίκα, αλλά ο συμπατριώτης του προπονητής πολύ νωρίς απολύθηκε και στη θέση του ήρθε ο Σβεν Γκόραν Ερικσον. Η Λέστερ πάλεψε για να μπει στα πλέι οφ, όμως δεν τα κατάφερε και τερμάτισε στην 10η θέση. Ο Βίτορ θυμάται σήμερα εκείνες τις ημέρες με αρκετή νοσταλγία, έστω κι αν δεν έχει επαφή και επικοινωνία με κανέναν από την ομάδα.

«Όταν οι ώρες των αγώνων δεν ήταν ίδιες με τις δικές μας στην Ελλάδα, πάντα έβλεπα την ομάδα στην τηλεόραση. Πάντα θα με συνδέει μια ιδιαίτερη αγάπη για την Λέστερ», λέει ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ και δεν ξεχνά το πόσο κοντά του ήταν οι άνθρωποι της ομάδας.

«Εκεί οι άνθρωποι σέβονται πραγματικά τον ποδοσφαιριστή. Νιώθουν να είναι μια οικογένεια. Δείχνουν πολύ σεβασμό, επιδιώκουν να σε επηρεάζουν όσο το δυνατόν λιγότερο και σε αφήνουν να παίζεις ποδόσφαιρο» θυμάται έξι χρόνια μετά από την αποχώρησή του από τη Λέστερ.

Αν κάτι κρατάει για πάντα στο μυαλό και στην σκέψη του, αυτή είναι η υποστήριξη των φιλάθλων προς την ομάδα. Δεν την εγκατέλειψαν ποτέ! «Ακόμα και την περίοδο, που τα πράγματα δεν πήγαιναν τόσο καλά, ήταν τουλάχιστον 20.000 άνθρωποι στο γήπεδο. Ήταν πάντα με την ομάδα. Στο τέλος του παιχνιδιού, ακόμα και όταν χάναμε, ήταν μια συνήθεια οι φίλαθλοι να περιμένουν για μας να ζητήσουν αυτόγραφα και να βγουν φωτογραφίες», λέει ο Βίτορ, που κι ο ίδιος δεν πιστεύει ότι η Λέστερ έφτασε να είναι πρωταθλήτρια Αγγλίας. «Ούτε στα καλύτερα όνειρά του θα μπορούσε να φανταστεί κανείς τη Λέστερ ως πρωταθλήτρια».

Ο ίδιος υποσχέθηκε πρόσφατα στη γυναίκα του, ότι κάποια στιγμή θα επισκεφτεί την πόλη του Λέστερ. «Μιλούσα στη γυναίκα μου και σκεφτήκαμε τις ημέρες στο Λέστερ. Δεν ξέρω αν θα είναι φέτος ή του χρόνου, αλλά θα πάμε να θυμηθούμε τις παλιές εποχές, αν και πέραν κάθε αμφιβολίας ξέρω ότι τώρα θα ήταν μια πολύ καλή στιγμή, αλλά δεν έχω χρόνο», εξηγεί ο Μιγκέλ Βίτορ, που ξέρει ότι το κατόρθωμα της Λέστερ «δίνει άλλη λάμψη στο ποδόσφαιρο» και «το κάνει να μην είναι τόσο προβλέψιμο». «Γι 'αυτό κάθε αγωνιστική», συνεχίζει, «υπάρχει τόσο πολύ πάθος γύρω από 22 άνδρες που κυνηγούν μια μπάλα στο γήπεδο».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα