Νιούκαστλ - Κρίσταλ Πάλας 1-0

Gazzetta team
Νιούκαστλ - Κρίσταλ Πάλας 1-0

bet365

Υπάρχει ζωή στο Σεντ Τζέιμς Παρκ, η Νιούκαστλ επικράτησε 1-0 της Πάλας και για πρώτη φορά είναι πάνω από την επικίνδυνη ζώνη! Γκολ... λύτρωσης του Ντεφόε για τη Σάντερλαντ (1-1). Μεγάλο διπλό της Γουέστ Χαμ.

Η Νιούκαστλ είναι ζωντανή και το οφείλει στον Ράφα Μπενίτεθ! Οι Καρακάξες παρέμειναν στον δρόμο των επιτυχιών τέταρτο διαδοχικό ματς, συγκέντρωσαν οκτώ βαθμούς και για πρώτη φορά είναι πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Δυο στροφές πριν το τέλος είναι στο +1 από τους ανταγωνιστές, οι οποίοι πάντως έχουν ένα ματς περισσότερο. Η ομάδα του Μπενίτεθ πιστεύει όσο ποτέ άλλοτε στη σωτηρία και καλούνται να το αποδείξουν και στα ματς με Αστον Βίλα (Εκτός) και Τότεναμ (Εντός). Στο αγωνιστικό κομμάτι, το α' μέρος είχε άγχος και πίεση για τους γηπεδούχους, που είχαν τον έλεγχο, όχι όμως και την ουσία. Ενα καλό σουτ του Βαϊνάλντουμ στα πρώτα λεπτά του α΄ μέρους ήταν ό,τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει η Νιούκαστλ, με την Πάλας να είναι αυτή που απείλησε με Γουίκαμ και Μπολασι, αλλά ο Ντάρλοου ήταν εξαιρετικός. Στο β' μέρος οι Καρακάξες ήταν εξαιρετικές, μπήκαν δυνατά, πίεσαν αρκετά και στο 58' ήρθε το πολυπόθητο γκολ με τον Τάουνσεντ! Το τέρμα έφερε οπισθοχώρηση, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν χώρο. Ετσι, στο 70' οι «αετοί» κέρδισαν πέναλτι, ο Καμπάιγ δεν μπόρεσε να... σκοτώσει την πρώην του μιας και ο Ντάρλοου κράτησε το 1-0!

Defoe netted a crucial late penalty

Πολύτιμος βαθμός, αλλά...
Ο βαθμός σώθηκε, η παραμονή θα έρθει; Η Σάντερλαντ με γκολ στις καθυστερήσεις απέσπασε ισοπαλία 1-1 στο Μπριτάνια, αλλά ο στόχος δεν επιτεύχθηκε κι έτσι έπεσε κάτω από τη ζώνη σωτηρίας. Στο -1 από τη Νιούκαστλ και με τρεις στροφές να απομένουν πρέπει να αποδείξει πόσο θέλει την παραμονή! Οι Μαυρόγατες υποδέχονται Τσέλσι και Εβερτον, ενώ φιλοξενούνται εκτός έδρας από τη Γουότφορντ! Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Σάντερλαντ ήταν κακή και η πίεση εμφανής στα πόδια των παικτών της. Η Στόουκ το εκμεταλλεύθηκε, πίεση και θα μπορούσε σε δυο περιπτώσεις με τον Αρναούτοβιτς να σκοράρει. Από το 25΄ κι έπειτα η ομάδα του Σαμ Άλαρνταϊς έκλεισε τους διαδρόμους και μόλις μια φορά... επέτρεψε στον Κράουτς να απειλήσει. Στο 50' ήρθε το σοκ για τους φιλοξενούμενους, με τον Αρναούτοβιτς με καρφωτή κεφαλιά να πετυχαίνει το 1-0! Η Σάντερλαντ τα έδωσε όλα στα τελευταία λεπτά, ρίσκαρε και στις καθυστερήσεις ο Ντεφόε διαμόρφωσε το 1-1 με πέναλτι!

West Bromwich Albion v West Ham United - Barclays Premier League

Σφυριά, ρεκόρ και Ευρώπη

Αυτή η ιστορία όλα δείχνουν ότι θα πάει μέχρι τέλους. Η Γουέστ Χαμ έχει μυρίσει Ευρώπη για τα καλά και δεν θα πάψει να την διεκδικεί έως το φινάλε. Αυτή τη φορά πέρασε με το εμφατικό 3-0 από τη Γουέστ Μπρομ και ελπίζει σε κυριακάτικη γκέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στη Λέστερ, ώστε να την αφήσει από κάτω της. Αυτή τη στιγμή την ισοβαθμία τα Σφυριά έχουν πλεονέκτημα. Το απέκτησαν χάρη στα γκολ του Κουγιατέ (34’) και τα δύο που πρόσθεσε ο Νόουμπλ (45’+2’, 79’). Η Μπρομ πάλι που ήταν αδιάφορη βαθμολογικά, δεν προέβαλε την παραμικρή αντίσταση. Ετσι η Γουέστ Χαμ διέυρυνε το αήττητο σερί της στα 10 ματς και με 59 πόντους έφτασε στην κορυφαία επίδοση της ιστορίας της στην Premier Legue.

Ούτε τώρα η Βίλα

Μάλλον κανείς ουδέτερος που να μην είναι οπαδός της και να πόνεσε με τον υποβιβασμό της δεν πρέπει να θυμάται πραγματικά από πότε είχε να νικήσει. Πόσο μάλλον εκτός έδρας. Και αφού ήδη βρίσκεται μία κατηγορία πιο κάτω, η Αστον Βίλα πήγε και άγγιξε τη νίκη στην έδρα της αδιάφορης και σωμένης Γουότφορντ, αλλά ενώ στο 90’ ήταν μπροστά με 1-2, τελικά ηττήθηκε ξανά (3-2). Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Κλαρκ (28’), ισοφάρισε με τον Αμπι (45’+2’) η Γουότφορντ και ο Αγιού (48’) έκανε το 1-2. Οι υποβιβασμένοι όμως δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το αποτέλεσμα, καθώς βρέθηκαν να παίζουν με παίκτη λιγότερο από το 73’ (αποβολή Σισοκό). Ετσι οι γηπεδούχοι σκύλιασαν για την ανατροπή και ο Ντίνι στο φινάλε χτύπησε δύο φορές (90’, 90’+3’), γύρισε το ματς και άφησε την Βίλα με μία ακόμα ήττα.


Αδιάφορη νίκη για Εβερτον
Η Εβερτον βίωνε την χειρότερη περίοδο της στη σεζόν. Χωρίς νίκη για οκτώ αγώνες, αποκλεισμένη από τη Γιουνάιτεντ στον ημιτελικό του Κυπέλλου και έχοντα διασυρθεί στο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ. Τουλάχιστον έβαλε τέλος σε όλα αυτά τα άσχημα, καταφέρνοντας να νικήσει τη Μπόρνμουθ με 2-1. Ο Κλέβερλι (7’) την έβαλε μπροστά στο σκορ, ο Που ισοφάρισε μετά από δύο λεπτά και ο Μπέινς (64’) έφερε λίγα χαμόγελα στα Ζαχαρωτάα μετά από αρκετό καιρό.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα