Τότεναμ - Γουέστ Μπρομ 1-1

Τότεναμ - Γουέστ Μπρομ 1-1

bet365

Η Τότεναμ «σημάδευε» τα δοκάρια, ο Ντόσον σκόραρε και στις δύο εστίες και το τελικό 1-1 με την Γουέστ Μπρομ δίνει... μισό πρωτάθλημα στη Λέστερ.

Στις αρχές του Μαρτίου η Γουέστ Μπρομ είχε φύγει με ισοπαλία 2-2 από το King Power Stadium με αντίπαλο τη Λέστερ. Αυτή τη φορά κατά κάποιον τρόπο η ομάδα του Πούλις έδωσε πίσω εκείνους τους βαθμούς στις αλεπούδες, που είναι αγκαλιά με τον τίτλο. Η Τότεναμ είχε 3 δοκάρια, όμως δεν κατάφερε να τελειώσει ένα δικό της παιχνίδι και στο τέλος το πλήρωσε. Οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ βελτιωμένοι στην επανάληψη και με τον Ντόσον να σκοράρει αυτή τη φορά στη σωστή εστία, έφυγαν με βαθμό (1-1) από το Λονδίνο, βάζοντας ταφόπλακα στα όνειρα των παικτών του Ποκετίνο.

Κι όμως, το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους. Η μία επίθεση μετά την άλλη, απόλυτη κυριαρχία, εξαιρετικός ρυθμός και η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 7’. Σε θέση βολής ο Κέιν, τον οποίον μάλλον έφαγε η σιγουριά. Ο Μάιχιλ έκανε την πρώτη από τις αρκετές μεγάλες αποκρούσεις του, η μπάλα βρήκε στη συνέχεια στο δεξί κάθετο δοκάρι και το 0-0 παρέμεινε. Όταν ο Κέιν δεν σκοράρει από εκεί, κάτι περιμένεις να πάει στραβά…

Θα ξεπεράσει το «σοκ» από την Γουέστ Μπρομ η Τότεναμ; Σε απόδοση 2.50 στην Novibet η νίκη των Spurs κόντρα στην Τσέλσι.

Στο 13’ μετά το φάουλ του Έρικσεν, η μπάλα βρήκε στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού, με τους φιλοξενούμενους να είναι σε παθητικό ρόλο και το γκολ να μοιάζει θέμα χρόνου. Στο 20’ ο Μάιχιλ νίκησε τον Κέιν, ενώ στο 33’ ήρθε το γκολ για την Τότεναμ. Φάουλ του Έρικσεν και στην προσπάθειά του να προλάβει τον Βερτόνχεν, ο Ντόσον πέτυχε ένα από τα πιο παράξενα αυτογκόλ της σεζόν! Τα σπιρούνια είχαν κερδίσει τα 10 τελευταία τους παιχνίδια στο πρωτάθλημα, όταν πήραν το προβάδισμα και τίποτα δεν προμήνυε ότι κάτι θα άλλαζε τώρα.

Η επανάληψη ξεκίνησε με νέο δοκάρι για την Τότεναμ με τον Λαμέλα (58’) και κάπου εκεί η εικόνα άλλαξε. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν να παίζουν πιο επιθετικά, πλησίασαν στο γκολ με τον Ροντόν (63’) και το παιχνίδι έγινε… ροντέο. Εκατέρωθεν ευκαιρίες με σημαντικότερη εκείνη του Ροντόν στο 72’, όταν ο Γιορίς έβγαλε εντυπωσιακά σε κόρνερ, όμως δευτερόλεπτα αργότερα ο Γάλλος εξελίχθηκε στον μοιραίο της Τότεναμ. Από το κόρνερ του Γκάρντνερ και τη δική του άστοχη έξοδο, ο Ντόσον με κεφαλιά έκανε το 1-1!

Ο κόσμος χάθηκε κάτω από τα πόδια των παικτών του Ποκετίνο, όπως και η αυτοπεποίθησή τους. Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό, Έρικσεν και Σεσενιό είχαν τις καλύτερες προσπάθειες, ενώ το εντυπωσιακό ήταν ότι μετά το 20’ τα σπιρούνια δεν είχαν ούτε μία τελική προσπάθεια εντός εστίας… Το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος και 3 αγωνιστικές πριν το τέλος η Λέστερ βρίσκεται στο +7.

Τότεναμ (Μαουρίσιο Ποκετίνο): Γιορίς, Γουόκερ, Άλντερβαϊρελντ, Βερτόνχεν, Ρόουζ, Ντεμπελέ, Ντάιερ (75' Μέισον), Λαμέλα (85' Σον), Άλι (90' Τσαντλί), Έρικσεν, Κέιν

Γουέστ Μπρομ (Τόνι Πούλις): Μάιχιλ, Όλσον, Γιάκομπ, Έβανς, Γκάρντνερ, ΜακΛιν, ΜακΌλεϊ, Φλέτσερ, Ντόσον, Σεσενιό (90' Σάντρο), Ροντόν

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα