Λέστερ - Σουόνσι 4-0

Gazzetta team
Λέστερ - Σουόνσι 4-0

bet365

Με τον Ουγιόα να ντύνεται Βάρντι και να βάζει δύο γκολ, η Λέστερ πέτυχε μια από τις πιο εύκολες νίκες κόντρα στην Σουόνσι (4-0) και κρατά σφιχτά τον τίτλο.

Τρεις αγώνες έμειναν για να γράψει η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι ένα από τα πιο απίστευτα παραμύθια στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Οι Foxes δεν είχαν τον αρχι-σκόρερ τους, Τζέιμι Βάρντι, όμως ο Λεονάρντο Ουγιόα έκανε τη δουλειά με δύο γκολ και έτσι επικράτησαν εντυπωσιακά της Σουόνσι, που έχει ήδη σωθεί. Η Λέστερ είναι πλέον με ματς περισσότερο στο +8 από την Τότεναμ και της απομένουν οι αγώνες με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Εβερτον, Τσέλσι για να τελειώσει τη δουλειά. Εξαιρετικός για ακόμα μια φορά ήταν ο Μαχρέζ που άνοιξε το σκορ, όπως και ο Σλουπ που προτιμήθηκε στο τέλος από τον Ολμπράιτον, ο οποίος σκόραρε στο τέλος σαν αλλαγή.

Η Λέστερ προσπάθησε να ελέγξει το ματς από νωρίς, όμως βρέθηκε μπροστά στο σκορ με έναν τρόπο που δεν θα περίμενε. Στο 10’ ο Γουίλιαμς έκανε πολύ απρόσεκτη πάσα σαν τελευταίος παίκτης πάνω στον Μαχρέζ ο οποίος με πλασέ νίκησε τον Φαμπιάνσκι (1-0). Οι γηπεδούχοι άμεσα έδωσαν την κατοχή στην Σουόνσι, η οποία είχε ένα σουτ του Σίγκουρντσον που κόντραρε (17’), όμως στο 30’ έγιναν για τα καλά το αφεντικό στο ματς. Το φάουλ του Ντρινκγουότερ βρήκε τον Ουγίοα ο οποίος από τη μικρή περιοχή σκόραρε με κεφαλιά για το 2-0. Οι Ουαλοί προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα, όμως στο 33’ η κεφαλιά του Φερνάντες πέρασε ψηλά και στο 42’ το φάουλ του Σίγκουρντσον απέκρουσε ο Σμάιχελ διατηρώντας το καθαρό προβάδισμα.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους η Σουόνσι έκανε διπλή αλλαγή με Μοντέρο-Παλόσκι να μπαίνουν και η Λέστερ έδωσε και πάλι κατοχή ψάχνοντας για την κόντρα. Στο 49’ ο κεφαλιά του του Αγιού πήγε στα χέρια του Σμάιχελ, από τον οποίο ξεκίνησε το 3-0 στο 60’. Ο Δανός έδιωξε σε γύρισμα και η μπάλα πήγε στα αριστερά στον Σλουπ, ο οποίος έφυγε με πολλά χιλιόμετρα στον κενό χώρο και με διπλή προσπάθεια γύρισε τον Ουγιόα που είχε εύκολο έργο σε κενή εστία. Οπως ήταν λογικό η Λέστερ κυριάρχησε στη συνέχεια και είχε φάσεις με το φάουλ του Φουχς (64’) και τα σουτ των Σλουπ (67’, 70’) και Οκαζάκι (68’) ενώ η Σουόνσι φάνηκε στο 78’ με την κεφαλιά του Αγιού στα πλαϊνά δίχτυα. Στο 81’ ο Κινγκ είχε μεγάλη διπλή φάση αλλά δεν τα κατάφερε για την ομάδα του Ρανιέρι, που έκανε το τελικό 4-0 στο 85’ με τον Ολμπράιτον που σκόραρε από κοντά μετά τις προσπάθειες των Κινγκ και Γκρέι.

Λέστερ (Κλαούντιο Ρανιέρι): Σμάιχελ, Μόργκαν, Χουτ, Σίμπσον, Φουχς, Ντρινκγουότερ, Καντέ, Μαχρέζ, Σλουπ (82’ Ολμπράιτον), Οκαζάκι (73’ Γκρέι), Ουγιόα (79’ Κινγκ).

Σουόνσι (Φραντσέσκο Γκουιντολίν): Φαμπιάνσκι, Ράνχελ, Φερνάντες, Γουίλιαμς, Τέιλορ, Μπρίτον, Φερ (46’ Παλόσκι), Κορκ, Σίγκουρντσον (76’ Κι), Ράουτλετζ (46’ Μοντέρο), Αγιού.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα