Λίβερπουλ – Νιούκαστλ 2-2

Gazzetta team
Λίβερπουλ – Νιούκαστλ 2-2

bet365

Η Λίβερπουλ προηγήθηκε 2-0, ο Μινιολέ όμως συνέχισε να... κερνάει τους αντιπάλους και η Νιούκαστλ του Μπενίτεθ πήρε πολύτιμο βαθμό (2-2) στο «Ανφιλντ». Τεσσάρες εκτός για Τσέλσι, Σαουθάμπτον.

Ο Γίργκεν Κλοπ και το «Ανφιλντ» τον υποδέχτηκαν εγκάρδια. Κανέναν δεν ενόχλησε λοιπόν η επιστροφή του Ράφα Μπενίτεθ. Και πως να ασχοληθούν μαζί του οι οπαδοί της Λίβερπουλ, όταν είδαν νωρίς, νωρίς την ομάδα τους να καθαρίζει τη Νιούκαστλ. Ετσι νόμιζαν δηλαδή με το 2-0 στο ημίωρο. Μόνο που ο Ισπανός δεν επέστρεψε απλά στο αγαπημένο του γήπεδο, αλλά και στο σκορ. Γι' αυτό βέβαια φρόντισε ο Σιμόν Μινιολέ, ο μεγαλύτερος γκελαδόρος της φετινής Premier League, ο οποίος χάρισε στη Νιούκαστλ τα δύο της γκολ για το τελικό 2-2.

Μόλις στα 68 δευτερόλεπτα οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων κοιμήθηκαν και μετά από γρήγορη εκτέλεση φάουλ ο Στάριτζ με σεντερφορίσια κίνηση γύρισε και πλάσαρε χαμηλά για το 1-0. Ηταν το έβδομο τέρμα του σε ισάριθμα ματς κόντρα στη Νιούκαστλ και το 51ο σε 88 αγώνες με τα κόκκινα. Στο 31' ο Λαλάνα με σουτάρα από το ημικύκλιο έγραψε το 2-0. Μόνο που στην επανάληψη οι γηπεδούχοι δεν είχαν ενέργεια. Ηρθε και ο Μινιολέ να με τα λάθη του και φτάσαμε στην ισοπαλία. Πρώτα έκανε τραγική έξοδο (48') και ο Σισέ μείωσε με κεφαλιά, για να δει το σουτ του Κόλμπακ (66') να περνάει δίπλα από το σώμα του για το 2-2 (σ.σ.: ο Βέλγος πορτιέρο έχει πέντε λάθη στη φετινή Premier League και κανείς άλλος δεν έχει τόσα).

Με αυτό το βαθμό, τον πρώτο της εκτός για το 2016, η Νιούκαστλ μείωσε στο -1 από την παραμονή (σ.σ.: η Νόριτς έχει ματς λιγότερο), αλλά παρέμεινε χωρίς νίκη σε αυτό το γήπεδο από τον Απρίλιο του 1994 (17 ήττες, 4 ισοπαλίες). Οσο για τη Λίβερπουλ, έχασε τις πιθανότητες για να πλησιάσει στην 5η θέση και πλεον έχει στο μυαλό της μονάχα το πρώτο ημιτελικό ραντεβού με τη Βιγιαρεάλ...

Γκολ ο Αζάρ, 4άρα η Τσέλσι
Η σεζόν κύλησε εφιαλτικά για τον Εντέ Αζάρ και τους Μπλε αλλά στο ματς με την Μπόρνμουθ όλα ήταν μια χαρά. Οχι ότι αρκεί αυτό, φυσικά, για να διαγραφούν όσα έγιναν φέτος αλλά κουβέντα να γίνεται... Η Τσέλσι έδειξε από νωρίς ότι είχε διάθεση αφού στο 5' ο Φάμπρεγκας βρήκε ωραία τον Πέδρο και αυτός πλάσαρε όπως έπρεπε για το 0-1. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την υπεροχή, έκαναν παιχνίδι και στο 34' ο Φάμπρεγκας έδωσε νέα ασίστ, για να έρθει έτσι το... πρώτο γκολ του Αζάρ στο φετινό πρωτάθλημα (0-2)! Μέχρι να σταματήσουν οι πανηγυρισμοί για το γκολ του Βέλγου, η Μπόρνμουθ μείωσε με την κεφαλιά του Ελφικ (1-2), δίνοντας νέο ενδιαφέρον στον αγώνα.

Θεωρητικά τουλάχιστον γιατί πρακτικά όλα ήταν εύκολα για την Τσέλσι. Η ομάδα του Γκους Χίντινκ έπαιζε συνεχώς στο μισό γήπεδο την Μπόρνμουθ και είχε σε μεγάλη μέρα τον Φάμπρεγκας, ο οποίος στο 71' έδωσε τρίτη ασίστ, αυτή τη φορά στον Γουίλιαν (1-3). Τα πάντα είχαν κριθεί, η Τσέλσι έκανε ό,τι ήθελε και στο 91' ο Αζάρ πέτυχε και δεύτερο γκολ, από την πάσα του Μάτιτς, διαμορφώνοντας το τελικό 1-4.

Αγιοι χωρίς οίκτο
Ο Σέιν Λονγκ βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση και οδήγησε τη Σαουθάμπτον στο θριαμβευτικό 4-2 στην έδρα της ήδη υποβιβασμένης και μαθηματικά Αστον Βίλα. Αφού άνοιξε το σκορ (15') με το έκτο γκολ του στις επτά πρόσφατες εμφανίσεις του, μοίρασε τα επόμενα δύο στον Τάντιτς (39', 71'). Ενδιάμεσα, ο Γουέστγουντ μείωσε σε δύο περιπτώσεις (45', 85'), αλλά στις καθυστερήσεις ο Μανέ ολοκλήρωσε το καρέ των φιλοξενούμενων που στο -5 από την 5η θέση δεν χάνουν τις ελπίδες τους. Οσο για τη Βίλα, γνώρισε την 10η σερί ήττα της και πλησίασε στο αρνητικό ρεκόρ της ιστορίας της (11 σερί από το 1963).

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα