Αυτή η Τότεναμ, προκαλεί άγχος στη Λέστερ

Κώστας Ζάλιαρης
Αυτή η Τότεναμ, προκαλεί άγχος στη Λέστερ

bet365

Το gazzetta.gr κρούει... τον κώδωνα του κινδύνου στη Λέστερ και εξηγεί γιατί το -5, τέσσερα παιχνίδια πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος, δεν σημαίνει απολύτως τίποτα αυτή τη στιγμή!

Θα είναι «αυτοκτονία» για τη Λέστερ να μην καταφέρει να πάρει ούτε μια νίκη από τα τέσσερα εναπομείναντα παιχνίδια της φετινής Πρέμιερ Λιγκ.

Ή έστω να εξασφαλίσει βαθμούς σε κάποια από τα ματς που έρχονται και ολοκληρώνουν την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, μέχρι και τη 15η Μαΐου.

Το -7 έγινε -5, η Τότεναμ έχει ψυχολογία, έχει αυτοπεποίθηση, έχει ενέργεια, έχει κόσμο που ονειρεύεται, έχει προπονητή που έχει δουλέψει πολύ σκληρά για να κάνει αυτή την ομάδα διεκδικήτρια του τίτλου και έχει και κάτι που μπορεί να κάνει τη διαφορά αυτή τη στιγμή. Πείθει για τις δυνατότητές της!

Ορθά ο Κλαούντιο Ρανιέρι αντιμετώπισε παντελώς ψύχραιμα την απώλεια βαθμών στο παιχνίδι της Λέστερ με τη Γουέστ Χαμ. Έπειτα από πέντε διαδοχικές νίκες, οι «αλεπούδες» δεν πήραν αυτό που θα ήθελαν από την αναμέτρηση με τα «σφυριά», αλλά τουλάχιστον έβαλαν στο...σακούλι τους έναν βαθμό που με βάση την εξέλιξη του Κυριακάτικου αγώνα, θα μπορούσε να έχει χαθεί και αυτός. Οπότε, υπάρχει όντως κάτι θετικό.

Η μείωση της απόστασης από την Τότεναμ μπορεί να προκαλέσει άγχος. Να έχει αντίκτυπο στην ψυχολογία των παικτών και οι επόμενες εμφανίσεις να φανερώσουν ανησυχία για τη σωστή διαχείριση της κατάστασης. Συν τοις άλλοις, από το επόμενο παιχνίδι, αυτό απέναντι στη Σουόνσι στο «King Power Stadium», θα λείψει ο Τζέιμι Βάρντι που αποβλήθηκε – ορθά – στο τελευταίο παιχνίδι για «θέατρο» σε πτώση του στην αντίπαλη περιοχή για να εκμαιεύσει το πέναλτι. Ο σκόρερ 22 τερμάτων τη φετινή σεζόν δεν θα είναι παρών, θα είναι όμως ο Ουγιόα (που σκόραρε από το πέναλτι στο 94' κόντρα στη Γουέστ Χαμ) και θα είναι και ο κόσμος να στηρίξει ξανά και να σπρώξει την ομάδα του Ρανιέρι σε θετικό αποτέλεσμα.

Το θέμα, είναι πως δεν γίνεται να μην παρακολουθούν οι «αλεπούδες» αυτά που κάνει η Τότεναμ. Με την πίεση να έχει αυξηθεί λόγω και της ευκαιρίας που παρουσιάστηκε για να κλείσει κάπως η «ψαλίδα» από το ρετιρέ, η ομάδα του Μαουρίσιο Ποκετίνο, το βράδυ της Δευτέρας, παρουσιάστηκε... άριστη! Με γκολ... σχεδόν απ' τα αποδυτήρια, με πολλά τρεξίματα, με παίκτες που κάνουν τη διαφορά και με άλλη ψυχολογία, που θ' αποτελέσει έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες στα επόμενα παιχνίδια, στην υπόθεση της διεκδίκησης του τίτλου και της... αποκαθήλωσης της Λέστερ.

Τα «σπιρούνια» έφτασαν στο τελικό 4-0 στο «Μπριτάνια» και έστειλαν το μήνυμα. Με μόλις δύο ήττες μέσα στο 2016, ο λονδρέζικος σύλλογος κάνει πορεία πρωταθλητισμού και μόλις 12 ημέρες μετά την ισοπαλία (1-1) με τη Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ», όταν και φάνηκε πως η προσπάθειά δεν θα απέδιδε καρπούς, όλα έχουν... πέσει ξανά στο τραπέζι.

Με τον Κέιν να σκοράρει κατά ριπάς, τον Ντέλε Άλι να παίζει με τον ενθουσιασμό που δικαιολογείται απόλυτα από την ηλικία του, αλλά δεν τον συνεπαίρνει αρνητικά και τον καθιστά εξαιρετικά σημαντικό, με τον Έρικσεν ως κρυφή δύναμη να «δένει» το χώρο του κέντρου με την επίθεση, τον Ερίκ Λαμέλα να έχει βρει τον πολύ καλό του εαυτό του και τον Μούσα Ντεμπελέ να «καθαρίζει» ότι κινείται στον άξονα, η Τότεναμ έχει στρωτό πλάνο που αποδίδει και ποδοσφαιριστές που στο κρισιμότερο σημείο της σεζόν, κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

«Ποντάροντας» πολύ και στους πλάγιους μπακ, με τους Ρόους και Γουόκερ να κάνουν αρκετές κούρσες όπως το έκαναν και απέναντι στη Στόουκ, η ομάδα του Ποκετίνο δείχνει πιο έτοιμη από ποτέ για το κυνήγι της κορυφής.

Ακόμα και οι αντιδράσεις του Αργεντινού προπονητή στα γκολ, ή τις χαμένες ευκαιρίες των ποδοσφαιριστών του (όπως για παράδειγμα αυτή του Ρόους στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου όταν γλίστρησε προτού πλασάρει απέναντι από τον Γκίβεν ή φυσικά την τρομερή φάση με το δοκάρι του Ντέλε Άλι) δείχνουν πάθος και θέληση για να γίνει ονειρικό για την Τότεναμ, το φινάλε του φετινού πρωταθλήματος.

Το -5, θέλει πολλά για να γυρίσει. Πρώτα απ' όλα, θέλει δύο ήττες της Λέστερ στα επόμενα τέσσερα ματς. Και θέλει, ασφαλώς, δύο νίκες των «σπιρουνιών» όταν (και αν) θα έρθουν αυτά τα στραβοπατήματα από τις «αλεπούδες» και ... βλέπουμε.

Αυτή τη στιγμή, δύσκολα μπορείς να χαρακτηρίσεις το πρόγραμμα κάποιας εκ των δύο πιο δύσκολο. Η αμέσως επόμενη αγωνιστική έχει βατές προκλήσεις για τις διεκδικήτριες της κορυφής, από τη στιγμή που η Λέστερ αντιμετωπίζει εντός έδρας τη Σουόνσι και η Τότεναμ τη Γουέστ Μπρομ.

Από εκεί και πέρα, το σύνολο του Ρανιέρι θα πρέπει να ταξιδέψει στο Μάντσεστερ για ματς με τη Γιουνάιτεντ, η οποία θα συνεχίσει την προσπάθεια είτε της εισόδου στην τετράδα, είτε της εξασφάλισης της καλύτερης θέσης για το Γιουρόπα Λιγκ. Ακολουθεί εντός έδρας ματς με την Έβερτον που ναι μεν έχει δώσει προτεραιότητα στο Κύπελλο, έχει τα σκαμπανεβάσματά της, αλλά ουδέποτε θα εμφανιστεί αδιάφορη, ενώ υπάρχει και παιχνίδι με την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ», με τους «μπλε» να παίζουν πλέον (και) για να εντυπωσιάσουν τον Αντόνιο Κόντε, πέρα από την αξιοπρέπειά τους (η μοναδική που του έμεινε να τους δίνει κίνητρο).

Τα «σπιρούνια», μετά το ματς με τους «baggies», έχουν επίσης να κοντραριστούν με την Τσέλσι, υποδέχονται τη Σαουθάμπτον που η αλήθεια είναι ότι έχασε έδαφος αλλά έχει ακόμα πιθανότητες για το Γιουρόπα Λιγκ, ενώ την τελευταία αγωνιστική, το σύνολο του Ποκετίνο επισκέπτεται το «St. James' Park» για παιχνίδι με τη Νιούκαστλ, η οποία ενδέχεται να ψάχνει βαθμούς για την επιβίωσή της μέχρι και το σφύριγμα της λήξης που θα ολοκληρώσει τη φετινή σεζόν.

Ούτε ένας μήνας δεν έμεινε για να μάθουμε τελικά σε ποια χέρια θα καταλήξει ο φετινός τίτλος...

Σε αυτά των «αλεπούδων» που θα καταγράψουν το πιο γλυκό τους παραμύθι στην πιο μεγάλη έκπληξη του αγγλικού ποδοσφαίρου, ή αυτά των «σπιρουνιών» σε απόλυτη επιβράβευση δουλειάς και αγωνιστικών κριτηρίων;

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα