Στόουκ - Τότεναμ 0-4

Gazzetta team
Στόουκ - Τότεναμ 0-4

bet365

Χάρι Κέιν και Ντέλε Αλι έβαλαν από δύο γκολ και η Τότεναμ πέτυχε μεγάλη νίκη στο Britannia επί της Στόουκ μειώνοντας στο -5 από την πρωτοπόρο, Λέστερ (0-4).

"We're coming for you, we're coming for you, Leicester City, we're coming for you" τραγουδούσαν οι οπαδοί της Τότεναμ που παρακολούθησαν από κοντά την ομάδα τους να κάνει κομμάτια εκτός έδρας την Στόουκ και να μειώνει τη διαφορά από την κορυφή. Οι Spurs 4 αγωνιστικές πριν το φινάλε συνεχίζουν να ελπίζουν στο πρώτο πρωτάθλημα από το 1961, με τον Κέιν να είναι ο πρώτος σκόρερ (24) και ο Ντέλε Αλι ο νεαρότερος μέσος στην ιστορία της Premier League που πετυχαίνει 10+ γκολ.

Στο 7' έχασε την πρώτη ευκαιρία η Τότεναμ με το αριστερό του Κέιν μέσα από την περιοχή να αποκρούει ο Γκίβεν και δύο λεπτά αργότερα άνοιξε το σκορ με το τρομερό φαλτσαριστό σουτ του Αγγλου επιθετικού στη γωνία (0-1). Η Στόουκ ανέβηκε μετά το 20λεπτο και είχε την πρώτη της καλή στιγμή με τον Αρναούτοβιτς, το σουτ του οποίου όμως σταμάτησε στον Γιορίς. Στο 34' το καλό αριστερό εκτός περιοχής του Ντεμπελέ πέρασε μόλις έξω και στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους ο Ντέλε Αλι με φανταστικό τακουνάκι έβγαλε τετ-α-τετ τον Ερικσεν αλλά το πλασέ του Δανού πήγε στο οριζόντιο.

Στο δεύτερο μέρος τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα για τους γηπεδούχους, που άφησαν από νωρίς χώρους και είδαν την άμυνά τους να διαλύεται από τις κόντρες της ομάδας του Μαουρίσιο Ποκετίνο. Στο ξεκίνημα ο Ρόουζ έφυγε στην κόντρα μόνος με τον Γκίβεν αλλά όπως προσπάθησε να τον πέρασε γλίστρησε και έχασε την ευκαιρία και στο 57' ο Λαμέλα έκανε το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή αλλά ο Ιρλανδός keeper απέκρουσε. Το 0-2 έγινε στο 67' όταν έπειτα από προσπάθεια του Λαμέλα ο Ερικσεν έκανε καταπληκτική μπαλιά στον Ντέλε Αλι ο οποίος τελείωσε υποδειγματικά τη φάση.

Οι Spurs δεν έμελλε να αφήσουν το πόδι από το γκάζι. Τρία λεπτά αργότερα είχαν τεράστια ευκαιρία με τον Ντέλε Αλι να φεύγει μόνος όμως να πλασάρει στο δοκάρι αφού είχε περάσει τον Γκίβεν αλλά στο 71' έγινε το 0-3. Ο Ντέλε Αλι έβγαλε στην κόντρα στον Λαμέλα και ο Αργεντινός σέρβιρε πάρε-βάλε στον Κέιν, ο οποίος είχε εύκολη δουλειά για το 24ο γκολ του. Το τελικό 0-4 διαμόρφωσε στο 82' ο Ντέλε Αλι με βολέ από το πέναλτι μετά την ωραία σέντρα από αριστερά του Ερικσεν.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα