Τότεναμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-0

Γιώργος Καραμάνος
Τότεναμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-0

bet365

Οι Spurs διέλυσαν σε πέντε λεπτά τη Γιουνάιτεντ (3-0) και έδειξαν αποφασισμένοι να κυνηγήσουν τη Λέστερ μέχρι τέλους. Τραγικά ανύπαρκτη η ομάδα του Φαν Χάαλ.

Μάιος του 2001 ήταν όταν η Γιουνάιτεντ ηττήθηκε στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» για τελευταία φορά. Από εκείνο το 3-1 λοιπόν χρειάστηκε να φτάσουμε Απρίλιο του 2016 για να δεχτεί και πάλι τριάρα εκεί μέσα. Μόνο που αυτό το 3-0 ήρθε με τον χειρότερο τρόπο για την ομάδα του Φαν Χάαλ και θα έχει και άσχημα ξεμπερδέματα. Πέντε λεπτά και 45 δευτερόλεπτα ήταν αρκετά για να βάλει όλα τα γκολ της η Τότεναμ και να φωνάξει ότι δεν το παρατάει. Παραμένει στο -7 από τη Λέστερ και θα την πιέσει όσο μπορεί, για το θαύμα του τίτλου. Οι ηττημένοι πάλι στο χειρότερο απόγευμα τους απλά μπορούν να κοιτάζουν το σεντόνι να απομακρύνεται.

Μέχρι να μπουν τα γκολ, το παιχνίδι ήταν κάκιστο. Ο Λαμέλα (28') ολομόναχος εξ επαφής έχασε με κεφαλιά μία απίθανη ευκαιρία και δεν υπήρχε κάτι άλλο μέχρι την επέλαση του Μαρσιάλ και το σώσιμο του Γιορίς (62'). Και ξαφνικά ήρθε η καταιγίδα στην εστία του Ντε Χέα. Ο Κέιν (70') έβγαλε τη μεγάλη μπαλιά αριστερά στον Ερικσεν και εκείνος την παράλληλη, με τον Ντέλε Αλι σαν φορ να βάζει με πλασέ στην κίνηση το όγδοο φετινό του στο πρωτάθλημα. Δύο λεπτά αργότερα ήρθε το 2-0 από εκτέλεση φάουλ και κεφαλιά του Αλντερβάιρελντ στην αριστερή γωνία.

Το κακό για τους φιλοξενούμενους όμως δεν είχε τελειωμό. Στην χαμηλή παράλληλη του Ρόουζ (76') ο Λαμέλα στην κίνηση σκότωσε με το αριστερό τον Ντε Χέα και καθάρισε οριστικά το ματς. Και όλα αυτά δίχως να βρει δίχτυα ο Κέιν, ο οποίος είχε κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι (79'). Η Γιουνάιτεντ βαρετή, ανύπαρκτη, χωρίς τίποτα από νεύρο και διάθεση, δεν βρήκε αντίδραση και μοιραία παρέμεινε στο -4 από την 4η θέση και τη συμπολίτισσα της.

* Πρώτη νίκη του Ποκετίνο σε επτά αγώνες κόντρα στη Γιουνάιτεντ (Σαουθάμπτον, Τότεναμ), καθώς είχε τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες!

* Και στα δύο φετινά ματς της κόντρα στην Τότεναμ η Γιουνάιτεντ δεν είχε ούτε καν σουτ στο Α' μέρος!

Τότεναμ (Mαουρίτσιο Ποκετίνο): Γιορίς, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνγκεν, Γουόκερ, Ρόουζ, Ντάιερ, Ντεμπελέ, Ντέλε Αλι, Λαμέλα (86' Τσαντλί), Ερικσεν, Κέιν (88' Σον)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Λουίς Φαν Χάαλ): Ντε Χέα, Μπλιντ, Σμόλινγκ, Φοσού-Μενσά (68' Νταρμιάν), Ρόχο, Κάρικ, Σνάιντερλιν, Μάτα (76' Ντεπάι), Λίνγκαρντ, Ράσφορντ (46' Γιανγκ), Μαρσιάλ.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα