Σουόνσι - Τσέλσι 1-0

Gazzetta team
Σουόνσι - Τσέλσι 1-0

bet365

Την πρώτη της ήττα στην Premier League στη δεύτερη θητεία του Χίντινκ υπέστη από την Σουόνσι η Τσέλσι (1-0) που είδε τις όποιες ελπίδες για την 6η θέση να τελειώνουν.

Την πρώτη τους νίκη σε βάρος των Μπλε στη μεγάλη κατηγορία πέτυχαν οι «Κύκνοι» που έφτασαν τους 40 βαθμούς και ουσιαστικά πέτυχαν τον στόχο της παραμονής. Από την άλλη, η Τσέλσι, που είχε πολλές απουσίες, έχασε το αήττητο σερί της στο πρωτάθλημα και μαζί τα όποια όνειρα για καλό φινάλε με κατάληψη της 6η θέσης.

Ο Λόφτους-Τσικ είχε δύο καλές στιγμές για τους φιλοξενούμενους στο ξεκίνημα του ματς (5’, 16’) και από το 17’ και μετά η Σουόνσι πήρε μπροστά. Ο Σίγκουρντσον έριξε την προειδοποιητική αναγκάζοντας τον Μπέγκοβιτς σε δύσκολη επέμβαση και στο 18’ ο Ράνχελ μόνος του δεν κατάφερε να πλασάρει τον Βόσνιο keeper των Μπλε. Στο 25’ έγινε το 1-0 για τους γηπεδούχους όταν ο Μοντέρο έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Μιάζγκα απέκρουσε με κεφαλιά και ο Σίγκουρντσον με ξερό αριστερό έστειλε την μπάλα στη γωνία. Η Σουόνσι πήρε αυτοπεποίθηση και στο 35’ Φερ και… Αθπιλικουέτα προσπάθησαν μάταια για το 2-0, όπως και στο 37’ Μπέγκοβιτς και Μίκελ έκαναν γκάφα αλλά ο Αγιού δεν το εκμεταλλεύτηκε. Στο φινάλε του πρώτου μέρους ο Πάτο είχε καλή στιγμή για την Τσέλσι αλλά μετά το κατέβασμα του Οσκαρ δεν τα κατάφερε από καλή θέση.

Τοποθετώντας ένα στοίχημα στον αγώνα Σοσιεδάδ - Μπαρτσελόνα, και μόνο στη Vistabet, πάρε τα λεφτά σου πίσω αν σκοράρει το πρώτο γκολ του αγώνα ο Νέιμαρ, αλλά και έως 100% bonus στο παρολί

Ετσι ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος, που είχε πολύ πιο λίγες φάσεις και πεσμένο ρυθμό. Με φάση για την Τσέλσι με τον Πάτο. Ο Πέδρο έφυγε από αριστερά στην κόντρα και έκανε τη συρτή πάσα και ο Βραζιλιάνος με υπέροχο τακουνάκι έστειλε την μπάλα μόλις έξω! Τρία λεπτά αργότερα είχε καλή στιγμή η Σουόνσι με το σκαστό σουτ του Κορκ που μπλόκαρε ο Μπέγκοβιτς και στο 76’ οι Swans θα μπορούσαν να έχουν κάνει δύο τα τερματά τους. Ο Σίγκουρντσον έκανε ωραία ενέργεια και σέντρα από αριστερά αλλά ο Μοντέρο από κοντά έστειλε την κεφαλιά του ψηλά. Η τελευταία καλή στιγμή στο ματς ήταν για την Τσέλσι με τον Φαλκάο -επέστρεψε από τον Οκτώβριο στο τερέν- να κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά ο Φαμπιάνσκι μπλόκαρε.

Newcastle regroup after the home side's second

Ακόμα πιο κοντά στο γκρεμό...
Τον δρόμο του υποβιβασμού ακολουθεί η Νιούκαστλ, η οποία δεν δείχνει ικανή να αλλάξει την κατάσταση. Ασυνεπής σε ακόμα ένα μεγάλο ραντεβού, ηττήθηκε 3-1 στ «St Mary’s» από τη Σαουθάμπτον και παρέμεινε στο -6 από τη ζώνη σωτηρίας! Στον αντίποδα, οι «Αγιοι» διατηρήθηκαν σε τροχιά Ευρώπης! Δυνατό ξεκίνημα για τους γηπεδούχους, έστειλαν μήνυνα στο 2-0 με τον Πελέ και στο 4' ο Λονγκ άνοιξε το σκορ. Ο έμπειρος φορ έφτασε τα 8 γκολ ισοφαρίζοντας το καλύτερο ρεκόρ του (8 γκολ το 2011/12 και το 2012/13 με τη Γουέστ Μπρομ). Η Σαουθάμπτον είχε τον απόλυτο έλεγχο και θα μπορούσε να πετύχει ένα δεύτερο γκολ με τον Κλασί, ωστόσο ο Ντάρλοου έσωσε. Ωστόσο στο 38' οι «Αγιοι» έφτασαν σε ένα ακόμα τέρμα, με τον Πελέ να σημειώνει το 2-0 (έχει συμμετοχή στα επτά τελευταία γκολ της ομάδας)! Η Νιούκαστλ μπήκε πιο δυνατά στην επανάληψη, αλλά ο Γουανιάμα στο 55' έβαλε τέλος στις όποιες ελπίδες πετυχαίνοντας το 3-0. Ο Τάουνσεντ μείωσε για τις Καρακάξες, αλλά ως εκεί...

Crystal Palace v Norwich City - Premier League

Εκανε… σεφτέ η Πάλας
Την πρώτη της νίκη μέσα στο 2016 πέτυχε κόντρα στην Νόριτς η Κρίσταλ Πάλας (1-0) η οποία έκανε σημαντικό βήμα για την παραμονή. Ο Πάντσεον είχε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς στο 18’ για την ομάδα του Αλαν Πάρντιου και στο 32’ τα Καναρίνια ζήτησαν πέναλτι για ανατροπή του Τζάρβις από τον Ντιλέινι μέσα στην περιοχή, όμως δεν δόθηκε. Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο 63’ με βολέ του Μπολάσι άουτ ύστερα από σέντρα του Πάντσεον, ο οποίος πέντε λεπτά αργότερα πέτυχε το μοναδικό γκολ της συνάντησης με εξαιρετικό φαλτσαριστό αριστερό σουτ στη γωνία (1-0).

Aston Villa v AFC Bournemouth - Barclays Premier League

Ηττα και αποδοκιμασίες...
Η ήττα της Νόριτς είναι η μοναδική αιτία που δεν σφραγίστηκε σήμερα ο υποβιβασμός της Αστον Βίλα στην Τσάμπιονσιπ. Οι Χωριάτες ηττήθηκαν εντός έδρας 2-1 από τη Μπόρνμουθ, σε ακόμα μια άσχημη εμφάνιση. Ο κόσμος γύρισε την πλάτη στην ομάδα, ενώ όσοι βρέθηκαν στο Βίλα Παρκ τα... έχωσαν στη διοίκηση! Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Μπόρνμουθ ήταν καλύτερη, πίεσε και στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Κουκ πέτυχε το 1-0! Το ίδιο σκηνικό και στην επανάληψη, αρκετά λάθη των γηπεδούχων και στο 74΄ο Κινγκ πέτυχε το 2-0! Αυτό ήταν και το 14ο λάθος της Βίλα που οδήγησε σε γκολ! Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν στο 85' με τον Αγιού!

Ισοπαλία με Χολέμπας και... Γκόμες!
Ισόπαλη 1-1 με την Εβερτον αναδείχθηκε η Γουότφορντ, με τον Χολέμπας να κάνει σεφτέ στο φετινό πρωτάθλημα! Μπορεί τα Ζαχαρωτά να μπήκαν δυνατά στο ματς, αλλά η καλύτερη ευκαιρία ήταν για τους γηπεδούχους, όμως ο Χουράδο δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ρόμπλες! Σε ένα κακό α' μέρος, η Εβερτον ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ στο 45' με τον ΜακΚάρθι να εκμεταλλεύεται το λάθος του Μπρίτος! Η απάντηση ομως ήταν άμεση και ο Χοσέ Χολέμπας με τη... βοήθεια του Κόλμαν πέτυχε το 1-1 στις καθυστερήσεις. Καλύτερη η Εβερτον στην επανάληψη, πίεσε, αλλά σε τέσσερις περιπτώσεις ο Γκόμες έσωσε την ομάδα. Δυο φορές ο Λουκάκου και από μια οι Λένον, Γουότσον δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα! Aξίζει να σημειωθεί, πως αυτός ήταν ο βαθμός Νο500 σε εκτός έδρας ματς της Εβερτον στην Premier League.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα