Μαν.Σίτι - Μαν. Γιουνάιτεντ 0-1

Μαν.Σίτι - Μαν. Γιουνάιτεντ 0-1

bet365

Μετά την Αρσεναλ, ο Ράσφορντ... σκότωσε και τη Σίτι (1-0) βάζοντας τη Γιουνάιτεντ δυνατά στη μάχη της τετράδας. Παράλληλα, έγινε ο νεαρότερος παίκτης που σκοράρει σε ντέρμπι του Μάντσεστερ (18 ετών και 141 ημερών)

Ο Πελεγκρίνι ήθελε νίκη για να γίνει ο πρώτος τεχνικός της Σίτι που κερδίζει τη Γιουνάιτεντ τέσσερις φορές στην Premier League, ο Αγουέρο ένα γκολ για να φτάσει τον Ρούνεϊ (οκτώ γκολ) στη λίστα με τους πρώτους σκόρερ στα ντέρμπι του Μάντσεστερ, αλλά την παράσταση έκλεψε ένας αντίπαλος! Στα 18 του χρόνια ο Ράσφορντ έδειξε πως αντέχει τη βαριά φανέλα της Γιουνάιτεντ, αφού μετά την Αρσεναλ κατάφερε να... σοκάρει και τη Σίτι. Αλλωστε, έγινε ο νεαρότερος παίκτης στην ιστορία των ντέρμπι που βρίσκει δίχτυα. Οι κόκκινοι διάβολοι επικράτησαν 1-0 στο Ετιχαντ και μείωσαν στον πόντο τη διαφορά από τους Πολίτες και την τετράδα, ενώ έκοψαν κάθε ελπίδα των γηπεδούχων για κούπα! Παράλληλα, αποδείχθηκε πως οι αριθμοί... παίζουν μπάλα, αφού η Σίτι έχασε στα 18 από τα 19 ματς της Premier League, όπου βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ημίχρονο.

Δυνατό ξεκίνημα για τη Σίτι και μόλις στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης βρέθηκε κοντά στο γκολ! Σίλβα και Στέρλινγκ κατάφεραν να διασπάσουν την άμυνα της Σίτι, ο τελευταίος έκανε τη σέντρα, αλλά ο Νάβας δεν μπόρεσε από κοντά να σκοράρει! Η Γιουνάιτεντ προσπάθησε να απαντήσει στην ευκαιρία, αλλά ο Μπλιντ δεν βρήκε στόχο! Οι Πολίτες με τον Τουρέ να κλέβει μπαλιές στο κέντρο, είχαν ευκαιρίες να απειλήσουν και στο 14' χάθηκε η μεγάλη φάση! Ο Στέρλινγκ έσπασε στον Σίλβα, σέντρα στον Νάβας, αλλά το σουτ του Ισπανού έδιωξε ο Ντε Χέα.

Tις μαθηματικές ελπίδες που έχει για τον τίτλο παίζει και απόψε η Ρεάλ Μαδρίτης στο Μπερναμπέου! Παίξε ένα στοίχημα στη μονομαχία Ρεάλ Μαδρίτης - Σεβίλλη και αν κερδίσεις, η Vistabet πιστώνει έως 100€ στα κέρδη σου. Κάνε κατάθεση τώρα και μέσω Paysafe!

Η Σίτι δεν σκόραρε και το πλήρωσε! Στο 16' από ασίστ του Μάτα, ο Ράσφορντ άδειασε τον Ντεμικέλις και με ιδανικό τελείωμα πέτυχε το 1-0! Μάλιστα, έγινε ο νεαρότερος σκόρερ σε ντέρμπι του Μάντσεστερ (18 ετών και 141 ημερών). Η Γιουνάιτεντ θα μπορούσε να παγώσει ακόμα περισσότερο το Ετιχαντ, αλλά στο 17' το σουτ του Μαρσιάλ έδιωξε δύσκολα ο Χαρτ. Τα πράγματα έγιναν χειρότερα για τους γηπεδούχους, μιας και στο 25' ο Στέρλινγκ τραυματίστηκε και η Σίτι έχασε την ταχύτητά του.

Οι γηπεδούχοι άσκησαν πίεση, ο Τουρέ πήρε προσπάθειες, ωστόσο η Γιουνάιτεντ ήταν ιδανικά τοποθετημένη στην άμυνα, είχε κλειστούς χώρους κι εμπόδιζε κάθε δημιουργική προσπάθεια των γηπεδούχων! Η πρώτη καλή φάση της Σίτι έπειτα από το γκολ που δέχθηκε ήρθε στο 45', όμως ο Ιβοριανός δεν μπόρεσε από κοντά να ισοφαρίσει. Βέβαια, φωνάζει για τράβηγμα στην προσπάθειά του να πάρει θέση. Στην επόμενη φάση, ήταν η σειρά της Μάντσεστερ να φωνάξει, όταν ο Ντεμικέλις έσπρωξε τον Ράσφορντ χωρίς όμως να δοθεί παράβαση!


Προβλημα με το... καλημέρα στην επανάληψη για τη Σίτι, ο Ντεμικέλις έκανε γκάφα, ο Χαρτ έτρεξε να προλάβει τον Ράσφορντ, τα κατάφερε, αλλά τραυματίστηκε και αποχώρησε με φορείο! Ο Πελεγκρίνι πέρασε τον Μπονί στο ματς στη θέση του Αργεντίνου αμυντικού και η Σίτι έπαιξε φουλ επίθεση. Οι γηπεδούχοι δεν προσαρμόσθηκαν άμεσα στην αλλαγή και η Γιουνάιτεντ είχε μοναδική διπλή ευκαιρία στο 55΄να καθαρίσει το ματς. Το ωραίο σουτ του Μαρσιάλ έδιωξε σωτήρια ο Καμπαγιέρο, ενώ στη συνέχεια το χαμηλό πλασέ του Ράσφορντ έσωσε ο Φερνταντίνιο.

Η Σίτι πήρε τα πάνω της, ανέβασε ρυθμό, εκμεταλλεύθηκε την οπισθοχώρηση της Γιουνάιτεντ κι έβαλε πολύ δύσκολα στους φιλοξενούμενους! Ωστόσο, στο 59' ο Νταρμιάν και στο 64' ο Σμόλινγκ με απίθανα μπλοκαρίσματα στέρησαν την ευκαιρία στους Σίλβα, Μπονί να σκοράρουν! Στο 66' οι Πολίτες είχαν τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσουν, ο Τουρέ έκανε τη σέντρα αλλά η κεφαλιά του Αγουέρο βρήκε το δοκάρι! Εξι λεπτά αργότερα η Σίτι βρέθηκε μια ανάσα από το γκολ. Ο Τεράστια Αγουέρο δεν μπόρεσε με κεφαλιά να σκοράρει, ο Τουρέ έκανε τη σέντρα και ο Κάρικ με σωτήρια προβολή έσωσε πριν ο Μπονί στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Η Γιουνάιτεντ άντεξε την πίεση, ο Αγουέρο δεν μπόρεσε στο 89' να πετύχει γκολ και στις καθυστερήσεις ο Ράσφορντ κράτησε τη μπάλα όσο χρειαζόταν για ένα τεράστιο διπλό!


Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ (50' Καμπαγιέρο), Σανιά, Ντεμικέλις (53' Μπονί), Μανγκαλά, Κλισί, Φερναντίνιο, Τουρέ, Νάβας, Σίλβα, Στέρλινγκ (26' Φερνάντο), Αγουέρο

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Νταρμιάν (84' Φονσού-Μενσά), Σμόλινγκ, Μπλιντ, Ρόχο (63' Βαλένσια), Κάρικ, Σνέιντερλιν, Λίνγκαρντ, Μάτα (70' Σβάινσταϊγκερ), Μαρσιάλ, Ράσφορντ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα