Σαουθάμπτον – Λίβερπουλ 3-2

Κώστας Ζάλιαρης
Σαουθάμπτον – Λίβερπουλ 3-2

bet365

Οι «άγιοι» φοβερίστηκαν από τη Λίβερπουλ, όμως με τρομερή ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο «λύγισαν» την ομάδα του Κλοπ και η Σαουθάμπτον είναι εκείνη που «βλέπει» Ευρώπη μετά το 3-2!

Όλα εύκολα έγιναν για τη Λίβερπουλ στο «St. Mary's» για να... πιστέψει ότι εξασφάλισε μέσα σ' ένα πεντάλεπτο τους τρεις βαθμούς με την ασφάλεια του αβαντάζ δύο τερμάτων στο παιχνίδι με τους «αγίους». Αν και σε πρώτο χρόνο η Σαουθάμπτον με τον Λονγκ έμοιαζε να μπορεί να ταλαιπωρήσει τον Λόβρεν, από μαρκάρισμα του οποίου, μάλιστα, ο Ιρλανδός ζήτησε πέναλτι στο 7ο λεπτό, όμως όλα ανατράπηκαν πολύ γρήγορα και οι «κόκκινοι» σχεδόν... κλείδωσαν τη νίκη. Στο 17' ο Κουτίνιο με μακρινό δεξί σουτ έχοντας συγκλίνει από αριστερά προς το κέντρο άνοιξε το σκορ, για να έρθει και το 2-0 στο 22' με γκολ του Στάριτζ από ασίστ του πολύ καλού, Ντίβοκ Ορίζι. Η ομάδα του Κλοπ έστειλε και τρίτη φορά τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά ορθά δεν μέτρησε για οφσάιντ του Σακό σε σουτ του Άλεν στο 33' και η Λίβερπουλ είχε τα πάντα με το μέρος της για να διαχειριστεί ήρεμα το ματς.

Τεράστια ευκαιρία να ξαναμπεί στο παιχνίδι έχασε πολύ νωρίς η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν, αφού, ο Πελέ κέρδισε το πέναλτι από τον Σκρτελ, όμως ο Σαντιό Μανέ δεν κατάφερε να νικήσει τον Σιμόν Μινιολέ που απέκρουσε και... εξιλεώθηκε για τα όσα έχει κάνει τον τελευταίο καιρό προκαλώντας την ενόχληση των οπαδών της Λίβερπουλ. Ο κόουτς των «αγίων» είχε δώσει εντολή στους ποδοσφαιριστές του ν' αυξήσουν το τέμπο και να πάρουν την κατοχή της μπάλας, παρουσιάζοντας πλέον ένα ... νέο πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο του «St. Mary's». Στο 60', ο Μινιολέ πήγε να... κάνει τη γκάφα του, αλλά ευτυχώς για εκείνον ο Γκρατσιάνο Πελέ δεν στόχευσε στην κεφαλιά που πήρε μέσα από την περιοχή. Πέντε λεπτά αργότερα, από λάθος του Φλάναγκαν, ο Πελέ τροφοδότησε τον Μανέ που κατάφερε να ξεπεράσει τον Σακό και να σκοράρει για να μειώσει και να ξαναβάλει για τα καλά στο ματς τους γηπεδούχους! Κι όχι μόνο έσωσαν το ελάχιστο των βαθμών, αλλά τους πήραν κι όλους! Με τον Πελέ από ασίστ του Λονγκ στο 83' και το δεύτερο γκολ του Μανέ, στο 86', η Σαουθάμπτον έφτασε στην ηρωική ανατροπή... Ευρώπης!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σαουθάμπτον: Φόρστερ, Μαρτίνα, Φοντέ, Φαν Ντάικ, Μπέρτραντ, Ντέιβις, Ρομέου (69' Γουόρντ – Πρόους), Κλάσι (45' Γουανιάμα), Τάντιτς (45' Μανέ), Πελέ, Λονγκ

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Φλάναγκαν, Λόβρεν (45' Σκρτελ), Σακό, Κλάιν, Λαλάνα, Τσαν, Άλεν (87' Ότζο), Κουτίνιο, Ορίζι, Στάριτζ (70' Μπεντεκέ)

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα