Λέστερ - Νιούκαστλ 1-0

Λέστερ - Νιούκαστλ 1-0

bet365

Ενα ακόμα βήμα προς τον ιστορικό τίτλο στην Premier League έκανε η Λέστερ που με εκπληκτικό ψαλιδάκι του Οκαζάκι νίκησε 1-0 την Νιούκαστλ του Μπενίτεθ.

Πάει και η Νιούκαστλ. Η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι ξεπέρασε και το εμπόδιο των Magpies στο King Power Stadium και πλέον της απομένουν 8 αγωνιστικές για να ολοκληρώσει το θαύμα της κατάκτησης του αγγλικού πρωταθλήματος. Η Λέστερ χάρη σε ένα από τα καλύτερα γκολ της φετινής Premier League από τον Οκαζάκι με ανάποδο ψαλίδι, βύθισε ακόμα περισσότερο την Νιούκαστλ -είχε στον πάγκο για πρώτη φορά τον Ράφα Μπενίτεθ- και επανέφερε τη διαφορά από τη 2η, Τότεναμ, στο +5.

Καλύτερα μπήκαν στο ματς οι φιλοξενούμενοι και είχαν δύο επικίνδυνα σουτ μέσα από την περιοχή με τους Αγιόθε Πέρεθ (3') και Κόλμπακ (4') ενώ η κεφαλιά του Μούσα Σισοκό έφυγε έξω (17'). Η Λέστερ κατάφερε σταδιακά να περιορίσει τον ενθουσιασμό των φιλοξενούμενων και αφού στο 18' το σουτ του Μαχρέζ μπλοκαρίστηκε, στο 25' πέτυχε ένα από τα γκολ της χρονιάς. Υστερα απο εκτέλεση φάουλ του Μαχρέζ και φάση διαρκείας στην περιοχή της Νιούκαστλ, ο Βάρντι πήρε την κεφαλιά και ο Οκαζάκι με εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι από τη μικρή περιοχή νίκησε τον Ελιοτ (1-0).

Τρία λεπτά αργότερα η πρωτοπόρος της Premier League βρέθηκε κοντά και σε δεύτερο γκολ, όμως ο Ολμπράιτον, που μετά την πάσα του Βάρντι έφυγε στην κόντρα, συνέκλινε αλλά το φαλτσαριστό σουτ του πέρασε μόλις έξω από τα δοκάρια. Στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου μέρους η Λέστερ έδωσε κατοχή στην Νιούκαστλ, η οποία όμως το μόνο επικίνδυνο που κατάφερε να κάνει ήταν ένα σουτ του Πέρεθ που πήγε στα χέρια του Σμάιχελ.

Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος ήταν το φάουλ του Φουχς από το ημικύκλιο στο τείχος (52') και η Νιούκαστλ είχε ευκαιρία μετά την τρομερή ενέργεια του Αγιόθε Πέρεθ, όμως ύστερα από την πάσα του Ισπανού ο Σισοκό δεν έδωσε σωστά στον Γιάνμαατ και η φάση χάθηκε (58'). Η κατοχή ήταν μοιρασμένη, ο Ρανιέρι δεν είχε κανέναν λόγο να ρισκάρει και στο 64' θωράκισε την αριστερή πλευρά βάζοντας τον Σλουπ αντί του Οκαζάκι και πέρασε τον Μαχρέζ ελεύθερο πίσω από τον Βάρντι σε ένα 4-4-1-1. Το ματς πήγαινε όπως ακριβώς το ήθελε ο allenatore που είχε την τύχη με το μέρος του καθώς ο διαιτητής δεν είδε ότι η μπάλα είχε βρει στο χέρι του Μόργκαν μετά το βολέ του Σισοκό.

Η Λέστερ μπορούσε να κρατήσει ακίνδυνη την Νιούκαστλ που δεν βοηθήθηκε από τις αλλαγές του Μπενίτεθ. Στο 85' ήταν η μοναδική υποψία φάσης για τους φιλοξενούμενους, με τον Ντε Γιονγκ να σουτάρει αδύναμα στον Σμάιχελ και στο 92' το καλό σουτ του Μαχρέζ πέρασε έξω με το 1-0 να μένει μέχρι το τέλος.

Οι τελευταίες 8 αγωνιστικές
Κρίσταλ Πάλας - Λέστερ
Λέστερ - Σαουθάμπτον
Σάντερλαντ - Λέστερ
Λέστερ - Γουέστ Χαμ
Λέστερ - Σουόνσι
Μάντσεστερ Γ. - Λέστερ
Λέστερ - Εβερτον
Τσέλσι - Λέστερ

Λέστερ (Κλαούντιο Ρανιέρι): Σμάιχελ, Φουχς, Χουτ, Μόργκαν, Σίμπσον, Καντέ, Ντρινκγουότερ, Ολμπράιτον (75' Ουγιόα), Μαχρέζ, Οκαζάκι (65' Σλουπ), Βάρντι.

Νιούκαστλ (Ράφα Μπενίτεθ): Ελιοτ, Ανίτα (56' Τάουνσεντ), Λασέλς, Τέιλορ, Γιάνμαατ, Κόλμπακ, Σέλβεϊ (87' Ντουμπιά), Σισόκο, Βαϊνάλντουμ, Πέρεθ (71' Σίεμ Ντε Γιονγκ), Μίτροβιτς.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα