Στόουκ - Σαουθάμπτον 1-2

Gazzetta team
Στόουκ - Σαουθάμπτον 1-2

bet365

Με δύο γκολ του Γκρατσιάνο Πελέ η Σαουθάμπτον νίκησε 1-2 την Στόουκ και βρέθηκε στην πρώτη 8άδα. Μεγάλη νίκη για την Μπόρνμουθ, 3-2 την Σουόνσι.

Υστερα από δύο ήττες και μια ισοπαλία, η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν επέστρεψε στα καλά αποτελέσματα και περνώντας από το Britannia με 1-2 προσπέρασε την Στόουκ στη βαθμολογία της Premier League και μείωσε την απόσταση από τις θέσεις της Ευρώπης. Απόλυτος πρωταγωνιστής για τους Αγίους ήταν ο Γκρατσιάνο Πελέ, ο οποίος πέτυχε στο πρώτο μέρος και τα δύο γκολ των Αγίων, ενώ στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Σαντιό Μανέ, ο οποίος είχε μπει στο ματς ως αλλαγή.

Ο Ιταλός επιθετικός νίκησε τους πάντες στον αέρα στο 11’ μετά το κόρνερ του Στίβεν Ντέιβις και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπάτλαντ για το 0-1, ενώ η Στόουκ είχε την καλύτερη ευκαιρία της στο πρώτο μ΄ρος με τον Ντιούφ ο οποίος δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά ύστερα από σέντρα του Γουίλαν. Η Στόουκ είχε την κατοχή, όμως η Σαουθάμπτον έβαλε δεύτερο γκολ στο 30’ και πάλι με τον Πελέ, ο οποίος έπαιξε το ‘1-2’ με τον Ντούσαν Τάντιτς και με πλασέ έστειλε την μπάλα στη γωνία για το 0-2. Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και το 52’ ο Αρναούτοβιτς μείωσε με έξυπνη προβολή από κοντά μετά την πάσα του Αφελάι από αριστερά και η Στόουκ έπαιξε στο μισό γήπεδο σε ολόκληρο το δεύτερο μέρος. Αρναούτοβιτς και Ντιούφ είχαν μεγάλες ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν, όμως το 1-2 παρέμεινε μέχρι το τέλος, με τον Σαντιό Μανέ της Σαουθάμπτον να αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη στο 91’ ύστερα από μονομαχία με τον Γουόρντ-Πρόουζ.

Θρίλερ με happy ending για την Μπόρνμουθ
Με τον Μαξ Γκραντέλ να κάνει καταπληκτική εμφάνιση η Μπόρνμουθ επικράτησε 3-2 εντός έδρας της Σουόνσι και έκανε σημαντικό βήμα για την παραμονή αφού βρίσκεται πλέον στο +13 από την ομάδα που υποβιβάζεται. Το σκορ για τους νεοφώτιστους άνοιξε ο Γκραντέλ στο 37’ όταν ο Φαμπιάνσι βρήκε την μπάλα μετά τη σέντρα του Σμιθ και ο Ιβοριανός τελείωσε τη φάση, όμως το 1-0 έμεινε για δύο λεπτά καθώς ο Μπάροου συνέκλινε από τα δεξιά και ολοκλήρωσε την εξαιρετική προσπάθεια με πλασέ στη γωνία για το 1-1 που ήταν το σκορ του ημιχρόνου. Το 2-1 έγραψε ο Κινγκ με δυνατό σουτ από δύσκολη γωνία, όμως η Σουόνσι είχε ξανά την απάντηση άμεσα καθώς 12 λεπτά αργότερα ο Σίγκουρντσον έκανε το 2-2 με σουτ με τη μία μετά το γύρισμα του Μπάροου από δεξιά. Τη νίκη στην ομάδα του Εντι Χάου έδωσε στο 78’ ο Κουκ με κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ για το τελικό 3-2.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα