Έβερτον - Τσέλσι 2-0

Gazzetta team
Έβερτον - Τσέλσι 2-0

bet365

Ο Λουκάκου έκανε μεγάλο ματς και με δύο δικά του γκολ η Έβερτον επιβλήθηκε με 2-0 της Τσέλσι, παίρνοντας την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Η μοίρα το έφερε έτσι, ώστε ο Λουκάκου να βάλει τέλος στις ελπίδες της Τσέλσι για κάποιον τίτλο φέτος. Ο Βέλγος επιθετικός «χτύπησε» δύο φορές στο τέλος, σε ένα ματς που είχε λίγες φάσεις, όμως πολύ πάθος και δύο αποβολές (Ντιέγκο Κόστα, Μπάρι), για να δώσει τη μεγάλη νίκη στην Έβερτον με 2-0 και μαζί την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Ο ρυθμός ήταν πολύ καλός στο ξεκίνημα, τα λάθη λίγα, όμως αυτό δεν συνδυάστηκε με θέαμα. Ο Κλέβερλι έκανε το πρώτο σουτ μόλις στο 1’, ο Κένεντι «απάντησε» στο 3’, όμως μέχρι εκεί. Οι ομάδες είχαν καλή κυκλοφορία, εναλλάξ καλά διαστήματα κατοχής, όμως οι τελικές προσπάθειες της προκοπής ήρθαν με το σταγονόμετρο μέχρι το ημίχρονο. Ο Κλέβερλι (25’, 45+1’) ήταν ο μοναδικός που απειλούσε για τους γηπεδούχους, ενώ η καλύτερη ευκαιρία για τους μπλε χάθηκε στο 44’, όταν ο Ρόμπλες έβγαλε εντυπωσιακά το φάουλ του Γουίλιαν.

Τα πράγματα στην επανάληψη ήταν κάπως χειρότερα. Πολύ ξύλο, πολλά νεύρα και σχεδόν καθόλου ποδόσφαιρο στη μεγαλύτερη διάρκεια. Ο Φούνες Μόρι είδε την κεφαλιά του να περνάει λίγο άουτ στο 50’, ενώ στο 58’ ο Ντιέγκο Κόστα έφτασε μία ανάσα από το 0-1, όταν πλάσαρε από πολύ πλάγια, όμως είδε την μπάλα να περνάει παράλληλα με την εστία του Ρόμπλες! Κάπου εκεί, τελείωσαν και οι ευκαιρίες. Μέχρι το 77’, όταν ο Μπάρκλεϊ άφησε στον Λουκάκου στα αριστερά και εκείνος με εκπληκτική ατομική ενέργεια, μπήκε στην περιοχή, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και έκανε το 1-0!

Και του πήρε άλλα 5’, για να στείλει και πάλι την μπάλα στα δίχτυα. Αυτή τη φορά η πάσα του Μπάρκλεϊ ήταν μισό γκολ, με τον Λουκάκου να εκτελεί αμέσως με το δεξί και να κάνει το 2-0 στο 82’! Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για τους Λονδρέζους, καθώς στο 84’ ο Ντιέγκο Κόστα αποβλήθηκε, καθώς αποφάσισε να ξεκινήσει κοκορομαχία με τον Μπάρι, πριν τον δαγκώσει! Ο τελευταίος τον ακολούθησε στο 87’, όταν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη, με το 2-0 να μένει μέχρι το τέλος.

Έβερτον (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Ρόμπλες, Κόλμαν, Φούνες Μόρι, Γιαγκιέλκα, Μπέινς, Κλέβερλι, Μπάρι, Λένον (88' Στόουνς), ΜακΚάρθι, Μπάρκλεϊ (90+2' Μπέσιτς), Λουκάκου (90+4' Νιάς)

Τσέλσι (Γκους Χίντινκ): Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Κέιχιλ, Ιβάνοβιτς, Κένεντι (85' Τέρι), Μίκελ, Μάτιτς (82' Ρεμί), Φάμπρεγας, Γουίλιαν (73' Όσκαρ), Πέδρο, Ντιέγκο Κόστα

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα