Τότεναμ – Άρσεναλ 2-2

Κώστας Ζάλιαρης
Τότεναμ – Άρσεναλ 2-2

bet365

Τότεναμ και Άρσεναλ, δίνοντας τρομερό ενδιαφέρον στο δεύτερο ημίχρονο του μεταξύ τους ντέρμπι στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», έμειναν στο 2-2 και... αφήνουν και πάλι τον τίτλο στα χέρια της Λέστερ!

Στο +2 από τα «σπιρούνια» και το +5 από τους «κανονιέρηδες» παρέμεινε η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι δίχως καν να παίξει, βλέποντας τα πάντα φέτος να είναι με το μέρος της!

Πήρε βαθμό παρά το γεγονός πως έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 55' λόγω αποβολής του Κοκλέν η ομάδα του Βενγκέρ.

Τεράστια τύχη, αλλά και στιγμή ποδοσφαιρικής μαγείας χάρισαν στην Άρσεναλ το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο του μεγάλου ντέρμπι. Όσο κι αν η εικόνα της ομάδας του Αρσέν Βενγκέρ ήταν ... σχεδόν ντροπιαστική μέχρι το 25λεπτο, για ομάδα που διεκδικεί τον τίτλο, που θέλει επιβλητικό πέρασμα από την έδρα της συμπολίτισσάς της και δεν μπορεί να κρατήσει τη μπάλα ούτε για 3'', οι «κανονιέρηδες» έκαναν την έκπληξη. Η Τότεναμ έδινε ρυθμό στο ματς εκμεταλλευόμενη την... ανυπαρξία των Ράμσεϊ, Κοκλέν και Ελνενί στο κέντρο, ο Ρόους από αριστερά έστελνε απειλητικές μπαλιές στα καρέ του Οσπίνα, ο Κολομβιανός πορτιέρο στο 26' απέκρουσε ενστικτωδώς ένα σουτ του Λαμέλα σε πρώτο χρόνο και στο 39', με μια τακουνιά στην κίνηση για... Όσκαρ (καλύτερη στιγμή και από τη μάχη του Ντι Κάπριο με την αρκούδα), διαμόρφωσε το 1-0 για τους «κανονιέρηδες»!

Κερδισμένη θέλει να βγει η Λέστερ από την ισοπαλία στο ντέρμπι του Λονδίνου. Η Mybet προσφέρει τη νίκη των «αλεπούδων» κόντρα στην Γουότφορντ σε απόδοση 2.60.

Πάνω που πήγε να παρουσιάσει κάτι πολύ καλύτερο και πιο ανταγωνιστικό στο δεύτερο ημίχρονο, η Άρσεναλ έμεινε σωστά με παίκτη λιγότερο και κάπου εκεί κλήθηκε ξανά να διαχειριστεί μια πολύ δύσκολη κατάσταση... Στο 55' ο Κοκλέν ολόσωστα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για φάουλ στον Κέιν, δυο λεπτά αργότερα ο Οσπίνα προλαβαίνει και για... χιλιοστά στην απόκρουσή του η μπάλα δεν περνάει τη γραμμή από σουτ του Κέιν, όμως η Τότεναμ τα έφερε όλα τούμπα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα! Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Αλντερβάιρελντ ολομόναχος από το δεύτερο δοκάρι σε πολύ κακή αντίδραση της άμυνας των «κανονιέρηδων» ισοφάρισε και στο 62' ο Κέιν πέτυχε τρομερό γκολ από πλάγια θέση με φαλτσαριστό σουτ για να ολοκληρώσει την ανατροπή και να γράψει το 2-1! Από οριακή θέση φάνηκε να φεύγει ο Ντέλε Άλι κυνηγώντας μακρινή μπαλιά προτού τροφοδοτήσει τον φορ της ομάδας του... Ήταν τόσο απροσδόκητες οι εξελίξεις σε αυτό το δεύτερο μέρος του μεγάλου ντέρμπι, που η Άρσεναλ κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στο 76' με τον Αλέξις Σάντσες να τρέχει μπροστά από τρεις αμυντικούς και να προλαβαίνει την προωθημένη του Μπεγερίν για το τελικό 2-2!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τότεναμ: Γιορίς, Γουόκερ, Αλντερβάιρελντ, Βίμερ, Ρόους (78' Ντέιβις), Ντάιερ, Ντεμπελέ (82' Σον), Λαμέλα (67' Μέισον), Άλι, Έρικσεν, Κέιν

Άρσεναλ: Οσπίνα, Μπεγερίν, Μερτεσάκερ, Γκάμπριελ, Γκιμπς, Κοκλέν, Ελνένι (75' Ζιρού), Ράμσεϊ, Εζίλ (90' Κάμπελ), Σάντσες, Γουέλμπεκ (85' Φλαμινί)

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα