Αρσεναλ - Χαλ 0-0

Αρσεναλ - Χαλ 0-0

Γιώργος Κοντογεώργης
Αρσεναλ - Χαλ 0-0

bet365

Ο τερματοφύλακας της Χαλ, Γιακούποβιτς, έβγαζε τα πάντα και αφού κράτησε στο 0-0 την Αρσεναλ έστειλε το ζευγάρι σε επαναληπτικό.

Δεν ήταν όσο εύκολα μπορεί να τα φανταζόνταν τα πράγματα για τον Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος κόντρα στην ομάδα της Championship συμπλήρωσε 100 αγώνες στο FA Cup (71 νίκες, 16 ισοπαλίες, 13 ήττες). Αντί όμως οι παίκτες του να του κάνουν δώρο την πρόκριση στην επόμενη φάση, του έκαναν μια ρεβάνς στην έδρα της Χαλ. Μετά το 0-0 οι Gunners είδαν για πρώτη φορά από το 2013 αγώνα τους στο Κύπελλο να πηγαίνει σε επαναληπτικό (ύστερα από 16 ματς) και αυτό συνέβη κυρίως χάρη στον Ελντιν Γιακούποβιτς, ο οποίος έβγαλε ό,τι πήγε στην εστία του και ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης.

Η Χαλ είχε την πρώτη ευκαιρία στο ματς με τον 16χρονο, Τάιμον, να σουτάρει στα πλαϊνά δίχτυα και τρία λεπτά αργότερα οι Gunners είχαν βολέ του Ελνένι που μπλοκαρίστηκε και ζήτησαν πέναλτι για χέρι. Στο 12' η κεφαλιά του Γουέλμπεκ πήγε στον Γιακούποβιτς και στο 15' ο keeper των φιλοξενούμενων απέκρουσε το διαγώνιο δεξί σουτ του Αγγλου επιθετικού. Η Αρσεναλ πίεζε για τα καλά και στο 16' ξανά ο Γουέλμπεκ νικήθηκε από τον Γιακούποβιτς και στο επόμενο λεπτό το σουτ του Αϊούμπι πέρασε εκατοστά δίπλα από το δοκάρι. Στο 28' ήταν σειρά του Γουόλκοτ να σουτάρει μέσα από την περιοχή και να αποκρούσει ο Γιακούποβιτς, ο οποίος έκλεισε το πρώτο μέρος όντας ο παίκτης της Χαλ με τις περισσότερες επαφές με την μπάλα (28).

Επιθετική ήταν και στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους η Αρσεναλ και στο 47' μετά το γύρισμα του Γκιμπς ο Γουόλκοτ έκανε το σουτ αλλά ο Γιακούποβιτς ήταν εκεί για να πιάσει δουλειά. Στο 52' το σουτ του Αϊούμπι κόντραρε και πέρασε μόλις έξω και στο 54' ο Κάμπελ με πολύ ωραίο τεχνικό φάουλ από πλάγια δεξιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Στο 63' ο Γιακούποβιτς ήταν εντυπωσιακός και κράτησε ξανά καθαρή την εστία του στο σουτ του Γουέλμπεκ που κόντραρε και άλλαξε πορεία. Στο 67' ο Βενγκέρ πέρασε στο ματς Αλέξις και Ζιρού και ο Γάλλος στο 70' είχε σουτ στα χέρια του Γιακούποβιτς.

Στο 72' ο Μάιλερ έφυγε στην κόντρα και σούταρε στα πλαϊνά δίχτυα για να χάσει στο 86' η Χαλ τρομερή ευκαιρία να κλέψει την πρόκριση αλλά μετά την πάσα του Χάντλστοουν ο Αλουκό δεν κατάφερε να νικήσει τον Οσπίνα στο τετ-α-τετ. Στο 87' το σκαστό σουτ του Τσάμπερλεϊν από το πέναλτι πέρασε έξω και στο 91' ο Γιακούποβιτς έκανε την τελευταία σημαντική επέμβαση στο φάουλ του Σάντσες για να μείνει έτσι το 0-0 μέχρι το τέλος.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα