Επικεφαλής των ακαδημιών της Γιουνάιτεντ ο Μπατ

Επικεφαλής των ακαδημιών της Γιουνάιτεντ ο Μπατ

Τη θέση του επικεφαλής των τμημάτων υποδομής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναλαμβάνει ο Νίκι Μπατ, έπειτα από 4 χρόνια ως προπονητής στους «κόκκινους διάβολους».  

Επικεφαλής των ακαδημιών της Γιουνάιτεντ ο Μπατ

Ένα από τα μέλη της θρυλικής γενιάς του 92' επέλεξε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ως νέο επικεφαλής του δικτύου των ακαδημιών της.

 

Ο λόγος για τον άλλοτε μέσο των «κόκκινων διαβόλων», Νίκι Μπατ, ο οποίος διατηρούσε προπονητικό πόστο στον σύλλογο του Μάντσεστερ από το 2012, εκτελώντας χρέη προπονητή τόσο στις ρεζέρβες, όσο και στην κάτω των 19, ενώ υπήρξε και βοηθός του Ράιαν Γκιγκς μετά την απομάκρυνση του Μόγιες.

 

Η Γιουνάιτεντ προχωρά σε αναδιαμόρφωση του συστήματος των ακαδημιών της μετά την αποχώρηση του Μπράιαν ΜακΚλερ τον περασμένο Ιούνιο και η πρόσληψη του Μπατ φανερώνει τη διάθεση του συλλόγου να δώσει τα «ηνία» σε κάποιον που γνωρίζει καλά την ιστορία και τις αρχές του συλλόγου, έτσι ώστε να μπορέσει να τις μεταδώσει και στις νεώτερες γενιές ποδοσφαιριστών.

 

«Ο Νίκι διαθέτει την κληρονομιά και την παράδοση του συλλόγου στο αίμα του. Ήταν μια απόλυτα φυσιολογική επιλογή. Θα προσθέσει πάθος, ενέργεια και εμπειρία στη θέση», τόνισε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος, Εντ Γούντγουορντ, ενώ ο ίδιος ο Μπατ από την πλευρά του τόνισε:

 

«Έχοντας μεγαλώσει στην ακαδημία της Γιουνάιτεντ, νιώθω τιμή για την ευκαιρία να διευθύνω το σύστημα ακαδημιών του συλλόγου και να μεταδώσω τις αρχές του στις μελλοντικές γενιές των παικτών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ».

Best of internet