Άστον Βίλα - Λίβερπουλ 0-6

Λευτέρης Ντανοβασίλης
Άστον Βίλα - Λίβερπουλ 0-6

bet365

Η Λίβερπουλ διέλυσε με 6-0 την Άστον Βίλα, την υποχρέωσε στην πιο βαριά εντός έδρας ήττα της στην Premier League και επέστρεψε στις νίκες.

Μπορεί το 6-0 να εντυπωσιάζει, όμως η αλήθεια είναι ότι η Άστον Βίλα ήταν τόσο κακή, που η Λίβερπουλ δεν χρειάστηκε να κάνει και πολλά, για να τη διαλύσει. Ο Στάριτζ επέστρεψε και έδωσε νέα πνοή στην επίθεση των κόκκινων, με τον Κουτίνιο να τον συμπληρώνει ιδανικά και την Λίβερπουλ να πλησιάζει και πάλι στο -3 την 5η Γιουνάιτεντ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν το προβάδισμα με την πρώτη τους ευκαιρία. Στο 16’ ο Κουτίνιο έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Στάριτζ με κεφαλιά έκανε το 0-1 με το 5ο του γκολ στις ισάριθμες τελευταίες αναμετρήσεις με την Βίλα και το πρώτο του εκτός έδρας μετά τον Μάρτιο του 2014. Οι γηπεδούχοι ήταν τόσο κακοί επιθετικά, που δεν έκαναν ούτε φάση στο πρώτο μέρος, ενώ αμυντικά τα πράγματα δεν ήταν και πολύ διαφορετικά.

Στο 25’ ο Μίλνερ εκτέλεσε το φάουλ από πλάγια, η μπάλα πέρασε από όλους, κανένας δεν κατάλαβε τι έκανε ο Μπαν και το 0-2 ήταν από νωρίς τεράστιο προβάδισμα για τους κόκκινους, που θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και περισσότερα γκολ με τους Χέντερσον (30’), Μορένο (33’), Κουτίνιο (34’) και Στάριτζ (44’) να απειλούν.

Στην επανάληψη, ήρθε η κατάρρευση των γηπεδούχων, που μέσα σε 13’ δέχθηκαν 4 γκολ! Ο Τσαν έκανε το 0-3 στο 58’ με σουτ από το ύψος της περιοχής, ο Οριζί σκόραρε 37 δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο ματς μετά από υπέροχη ασίστ του Κουτίνιο για το 0-4 στο 63’, ενώ στο 65’ ο Κλάιν έκανε το 0-5. Πέντε γκολ εντός έδρας η Βίλα είχε να δεχθεί από το 1991, όμως τα πράγματα θα γίνονταν ακόμη χειρότερα.

Στο 71’ ο Τουρέ βρέθηκε ολομόναχος στην περιοχή μετά το κόρνερ του Χέντερσον και έκανε το 0-6, που αποτελεί την πιο βαριά εντός έδρας ήττα της Βίλα στην Premier League. Ήταν, μάλιστα, το πρώτο γκολ του Ιβοριανού στο πρωτάθλημα μετά τον Ιανουάριο του 2011. Η μοναδική στιγμή που οι γηπεδούχοι πλησίασαν στο γκολ ήρθε στο 80’, με το υπέροχο πλασέ του Σινκλέρ, που σταμάτησε στο δοκάρι και οι χωριάτες μάλλον ετοιμάζονται ήδη για την δεύτερη κατηγορία…

Άστον Βίλα (Ρεμί Γκαρντ): Μπαν, Ρίτσαρντς, Οκόρε, Λέσκοτ, Σισοκό, Γουέστγουντ, Γκάνα, Μπακούνα (66' Λίντερ), Βερετού, Χιλ, Αγκμπονλαχόρ (58' Σινκλέρ)

Λίβερπουλ (Γίργκεν Κλοπ): Μινιολέ, Κλάιν, Τουρέ, Σακό, Μορένο, Χέντερσον, Τσαν, Μίλνερ, Κουτίνιο (66' Στιούαρτ), Φιρμίνο (74' Μπεντέκε), Στάριτζ (62' Οριζί)

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα