Γουέστ Χαμ - Λίβερπουλ 2-1 (κ.α. 1-1)

Gazzetta team
Γουέστ Χαμ - Λίβερπουλ 2-1 (κ.α. 1-1)

bet365

Με γκολ του Ογκμπόνα στο τελευταίο λεπτό της παράτασης, η Γουέστ Χαμ επικράτησε 2-1 της Λίβερπουλ και την πέταξε εκτός κυπέλλου! Αήττητοι φέτος οι Λονδρέζοι με τους «Κόκκινους».

Πρώτο και... καυτό αποδείχθηκε το γκολ του Ογκμπόνα, ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά στο τελευταίο λεπτό της παράτασης έδωσε την πρόκριση για τους «16» στη Γουέστ Χαμ. Αλλωστε, ήταν το παρθενικό του τέρμα με τα Σφυριά έπειτα από 18 συμμετοχές. Οι Λονδρέζοι επικράτησαν 2-1 στο... 121' (κ.α. 1-1) και έμειναν αήττητοι στα φετινά ματς με τη Λίβερπουλ (3 νίκες). Επόμενος αντίπαλος για τη Γουέστ Χαμ στη διοργάνωση, η Μπλάκμπερν.

Πιο δυνατά η Λίβερπουλ στο ματς, πίεσε τους Λονδρέζους και είχε την πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς, όταν ο Μπεντέκε δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ράντολφ! Τα Σφυριά απάντησαν γρήγορα, ο Ο'Μπράιεν δοκίμασε το σουτ, το οποίο όμως βρήκε το δοκάρι! Γρήγορος ρυθμός, με τους «Κόκκινους» να βρίσκουν χώρους και να απειλούν. Ωστόσο, ο Κουτίνιο είδε την προσπάθειά του να βρίσκει στο δοκάρι και στο 35' ο Μπεντέκε να μη μπορει να σκοράρει από κοντά! Η Λίβερπουλ πάντως είχε και τύχη, αφού στο 38' η φαουλάρα του Παγιέτ βρήκε το δοκάρι! Η Γουέστ Χαμ χτύπησε στο τελευταίο λεπτό του α' μέρους, καθώς ο Αντόνιο με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το 1-0!

Ξεκίνημα με γκολ στο β' μέρος! Ο Κουτίνιο εκτέλεσε ιδανικά το φάουλ κι έπειτα από 318 λεπτά δράσης κόντρα στους Λονδρέζους πέτυχε το πρώτο τέρμα για την ομάδα του. Ο Μινιολέ κράτησε όρθια τη Λίβερπουλ με μεγάλη επέμβαση στην προσπάθεια του Αντόνιο. Ο Κλοπ ρίσκαρε με Οριγκί, Στάριτζ και οι «Κόκκινοι» έγιναν πιο επιθετικοί. Βέβαια, η Γουέστ Χαμ διαμαρτύρεται σωστά σε μαρκάρισμα του Βαλέντσια από τον Ιλόρι, όπου κακώς δεν δόθηκε πέναλτι! Η Λίβερπουλ κυριάρχησε, αλλά ο Μπεντέκε ήταν μοιραίος!

Τρεις μεγάλες ευκαιρίες έκαναν οι «Κόκκινοι» στην παράταση, με τον Βέλγο φορ να μη μπορεί να βρει δίχτυα και να κερδίσει τον Ράντολφ! Ούτε ο Στάριτζ με τον Φλάνανγκαν δεν ήταν ουσιαστικοί, και η Γουέστ Χαμ φρόντισε να... σοκάρει τους παίκτες του Κλοπ. Στο 121' ο Παγιέτ έκανε τη σέντρα και ο Ογκμπόνα με καρφωτή κεφαλιά διαμόρφωσε το 2-1.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα