O Έλληνας... θεός του Μπέρμιγχαμ!

Θάνος Σαρρής
O Έλληνας... θεός του Μπέρμιγχαμ!

bet365

Πρωτοφανής αποθέωση από τους οπαδούς για τον Έλληνα managing director της Μπέρμιγχαμ Σίτι, Πάνο Παυλάκη, ο οποίος έχει πλέον το δικό του σύνθημα!

Οι «Blues» πλησιάζουν όλο και περισσότερο στις θέσεις για τα πλέι οφ ανόδου από την Championship στην Premier League και μετά το 3-0 με την συνδιεκδικήτρια Ίπσουιτς «έπιασαν» στην έκτη θέση την Σέφιλντ Γουένσντεϊ στους 46 βαθμούς. Στο μεθεπόμενη παιχνίδι την υποδέχονται στην έδρα τους και ευελπιστούν να μείνουν μόνοι στην μάχη της εξάδας. Η πρόοδος στον σύλλογο της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Αγγλίας είναι ραγδαία και προφανώς το «γκελ» της ομάδας στον κόσμο, ο οποίος βλέπει ένα κορεσμένο σύνολο, χωρίς οικονομικές προοπτικές να έχει μεταμορφωθεί σε άκρως ανταγωνιστική ομάδα, είναι τεράστιο.

Κύριοι αποδέκτες του... κύματος αγάπης των οπαδών είναι ο προπονητής, Γκάρι Ρόουετ και ο Έλληνας managing director του συλλόγου. Ο Πάνος Παυλάκης ανέλαβε το σύλλογο σε μια εποχή πολύ δύσκολη, με οικονομικά προβλήματα, ελλιπές ρόστερ, αγωνιστικό τέλμα και τον κόσμο να «βράζει». Μολονότι είχε να αντιμετωπίσει την δυσπιστία των οπαδών λόγω των όσων είχε «κληρονομήσει» από τον προκάτοχό του, κατάφερε σύντομα να τους φέρει στο πλευρό του. Με την πρόσληψη του Γκάρι Ρόουετ έκανε... ματ, η Μπέρμιγχαμ πέρυσι τερμάτισε στη δέκατη θέση της Championship, από εκεί που ήταν βασική υποψήφια για υποβιβασμό. Και φέτος, με ένα από τα χαμηλότερα μπάτζετ της κατηγορίας, οι «Blues» βλέπουν το όνειρο να μένει ζωντανό.

Τις τελευταίες μέρες ωστόσο ο ενθουσιασμός έχει... εκτοξευτεί. Την πώληση του ταλαντούχου Ντίμι Γκρέι στη Λέστερ ακολούθησε η απόκτηση του Ντιέγο Φαμπρίνι από τη Γουότφορντ (αγωνιζόταν δανεικός στη Μίντλεσμπρο). Κόστισε 1.5 εκατομμύριο και αποτελεί την πιο ακριβή μεταγραφή του κλαμπ τα τελευταία 5 χρόνια, ενώ έχει συνεργαστεί με τον Ρόουετ και στο παρελθόν. Παράλληλα, τα επιτεύγματα της ομάδας έχουν εκτοξεύσει τις μετοχές του 41χρονου προπονητή, για τον οποίο ήχησαν... σειρήνες από Λονδίνο.

Ο Παυλάκης κατάφερε να συμφωνήσει μαζί του και πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε ότι υπέγραψε νέο συμβόλαιο στο St Andrews, προκαλώντας μόνο χειροκροτήματα. Μέσα σε όλα, η απουσία του Γκρέι δεν φαίνεται καθόλου, οι Blues μετρούν πέντε ματς αήττητοι και δύο σερί «τριάρες». Μία στην έδρα της σταθερά παρούσας στις θέσεις των πλέι οφ Ντέρμπι Κάουντι και μία με την Ίπσουιτς.

Ο Πάνος Παυλάκης μετά από όλα τα παραπάνω έχει πλέον το δικό του σύνθημα, γνωρίζει συνεχώς την αποθέωση και ακούει σχόλια όπως «Ο Δούρειος Ίππος για την άνοδο»!

Το σύνθημα:

Panos is a bluenose, he gave lee clark the sack
he brought in Gary Rowett and now we're coming back
to the place that we belong, that is in the prem
AND WHEN WE GO BACK UP WE'LL WIN THE CUP AGAIN OHHHHH

Αν τελικά η Μπέρμιγχαμ μείνει στις θέσεις των πλέι οφ μέχρι τέλους και διεκδικήσει στα μπαράζ την άνοδο θα πρόκειται για πολύ μεγάλη επιτυχία, δεδομένου του μπάτζετ της και των προγνωστικών των Άγγλων στην αρχή της χρονιάς.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα