Αρσεναλ – Τσέλσι 0-1

Γιώργος Καραμάνος
Αρσεναλ – Τσέλσι 0-1

bet365

Η γρήγορη αποβολή του Μέρτεσακερ και το γκολ του Ντιέγκο Κόστα έδωσαν στην Τσέλσι τους βαθμούς (0-1) στο «Εμιρειτς» και άφησαν τους Κανονιέρηδες στο -3 από την κορυφή.

Στο προηγούμενο «υπηρεσιακό» πέρασμα του από την Τσέλσι, ο Γκους Χίντινκ είχε οδηγήσει την ομάδα του στην μεγαλύτερη νίκη στην έδρα της Αρσεναλ στην Premier League. Ηταν το 1-4 τον Μάιο του 2009, το οποίο είπε να επαναλάβει. Οχι σαν σκορ, αλλά σαν αποτέλεσμα. Το 0-1 που πήραν οι Μπλε στο «Εμιρεϊτς» ήρθε μάλλον αβίαστα και αυτό εξαιτίας της γρήγορης κόκκινης του Μέρτεσακερ. Βασικά την ζημιά όμως την έκανε ο Ντιέγκο Κόστα. Εκείνος πήρε την αποβολή του και λίγο αργότερα έβαλε το γκολ, αφήνοντας για ακόμα μία φορά εκτεθειμένο το όνειρο τίτλου του Αρσέν Βενγκέρ.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν τακτικά άψογοι και διαχειρίστηκαν με σοβαρότητα το αποτέλεσμα. Στο 15' είχαν μία διπλή ευκαιρία με τον Γουίλιαν και στο 19' ήρθε η αποβολή, όταν ο Γερμανός σέντερ μπακ πήρε (δεν φαίνεται καθαρά ούτε στο ριπλέι) από πίσω τα πόδια του Ντιέγκο Κόστα, ο οποίος έβγαινε τετ α τετ. Από εκεί και μετά τα δεδομένα ζόρισαν τρομερά για τους γηπεδούχους και τρία λεπτά πιο μετά τους βρήκε το κακό. Στη σέντρα του Ιβάνοβιτς ο Ντιέγκο Κόστα πετάχτηκε μπροστά από τον Κοσιελνί και με χαμηλό πλασέ στην κίνηση έβαλε το πέμπτο του από την ημέρα που ανέλαβε την ομάδα ο Χίντινκ.

Στην τελευταία στιγμή πριν το ημίχρονο ο Φλαμινί πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας και έκανε τραγική προβολή. Στο 57' πέρασε στο γήπεδο ο Αλέξις Σάντσες που επέστρεψε έπειτα από δύο μήνες και ανέβασε μόνος την ομάδα του. Στο 63' ήρθε η κορυφαία ευκαιρία των Κανονιέρηδων, αλλά από τους τέσσερις παίκτες που είχαν... δικαίωμα σκοραρίσματος, δεν το πήρε κανείς και δεν έγινε καν το σουτ. Μέχρι το φινάλε η Τσέλσι κράτησε την τακτική της και διεύρυνε έτσι το αήττητο σερί της στο πρωτάθλημα στα επτά ματς (3 νίκες, 4 ισοπαλίες). Επίσης έμεινε αήττητη στα μεταξύ τους για ένατο παιχνίδι (6 νίκες, 3 ισοπαλίες), αφήνοντας την Αρσεναλ όχι μόνο για 577 λεπτά χωρίς να της έχει βάλει γκολ (σ.σ.: το χειρότερο σερί στα μεταξύ τους ever), αλλά και στο -3 από την κορυφή.

* Του Μέρτεσακερ ήταν η έβδομη αποβολή της Αρσεναλ σε ντέρμπι με Τσέλσι. Με καμία άλλη δεν έχει περισσότερες στην Premier League. Επίσης έφτασε τις 80 αποβολές και μόνο η Εβερτον έχει περισσότερες (81)!

Αρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Τσεχ, Κοσιελνί, Μέρτεσακερ, Μπεγιερίν, Μονρεάλ, Φλαμινί, Ράμσεϊ, Κάμπελ (57' Αλέξις Σάντσες), Οζίλ, Γουόλκοτ (75' Οξλεϊντ-Τσάμπερλαϊν), Ζιρού (20' Γκάμπριελ)

Τσέλσι (Γκους Χίντινκ): Κουρτουά, Ζουμά, Τέρι, Ιβάνοβιτς, Αθπιλικουέτα, Ομπι-Μίκελ, Μάτιτς, Γουίλιαν, Φάμπρεγας, Οσκαρ (76' Αζάρ), Ντιέγκο Κόστα (66' Ρεμί).

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα