Σουόνσι - Γουότφορντ 1-0

Κώστας Ζάλιαρης
Σουόνσι - Γουότφορντ 1-0

bet365

Ο Άσλεϊ Γουίλιαμς τίμησε το περιβραχιόνιο στο μπράτσο του και με δικό του γκολ, η Σουόνσι επικράτησε 1-0 της Γουότφορντ, μπροστά στα μάτια του Φρανσέσκο Γκουϊντολίν που λίγες ώρες πριν από το παιχνίδι είχε ανακοινωθεί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των «κύκνων».

Με το πρώτο του γκολ από τον Μάρτιο του 2014 (σε ματς απέναντι στην Έβερτον τότε) αλλά και γενικότερα με το πρώτο γκολ αμυντικού για τη Σουόνσι από εκείνη τη στιγμή, ο Άσλεϊ Γουίλιαμς ήταν εκείνος που έδωσε το προβάδισμα στον ουαλικό σύλλογο από το 27ο λεπτό. Η απόλυτη υπεροχή της ομάδας του Άλαν Κέρτις στον αγωνιστικό χώρο, στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης, μετουσιώθηκε σε γκολ από τη σέντρα του Κι και την κεφαλιά του αρχηγού για το 1-0. Ήταν μόλις η δεύτερη καλή στιγμή για τους «κύκνους» στο ματς, έχοντας επιβληθεί κατά κράτος, έχοντας παίξει ωραίο ποδόσφαιρο κι έχοντας ευνοηθεί από την αδυναμία (και την έλλειψη διάθεσης) της Γουότφορντ να βγει από τα καρέ της.

Έπειτα από αυτό που παρουσίασε στο πρώτο ημίχρονο, η ομάδα του Φλόρες δεν θα μπορούσε να παίξει χειρότερα και ευτυχώς για την ίδια, τους οπαδούς της και για ... όσους παρακολουθούσαν το παιχνίδι, αποφάσισε ν' ανοιχτεί στην επανάληψη. Σταματώντας αυτή την αναμονή στην άμυνα και προσπαθώντας να κρατήσει περισσότερο τη μπάλα και να παίξει, σημείωσε αρχικά δύο άστοχα σουτ με τον Χουράδο και η Σουόνσι έπρεπε πλέον να διαχειριστεί ένα παιχνίδι στο οποίο υπήρχε ισορροπία και στο οποίο η ίδια θα είχε πλέον το άγχος να υπερασπιστεί το προβάδισμα που είχε.

Οι κινήσεις του Μπρίτον στη μεσαία γραμμή, αλλά και το σθένος που επέδειξαν στους ρόλους τους οι Σίγκουρντσον και Άσλεϊ Γουίλιαμς (αν και λίγο έλειψε να γίνει μοιραίος όταν φάνηκε ν' ανατρέπει τον Ιγκάλο στην περιοχή στο 83'), βοήθησαν να μη χαθεί τελικά το «τρίποντο» στο τελευταίο ματς του Άλαν Κέρτις ως υπηρεσιακός κόουτς, με τον Γκουϊντολίν ν' αναλαμβάνει πλέον το... τιμόνι του «καραβιού» και την επιχείρηση σωτηρίας. Ροντέο έγινε το φινάλε, χαμένες ευκαιρίες από Χουράδο και Ντίνεϊ για τη Γουότφορντ, δοκάρι στο... ενδιάμεσο ο Γκομίς, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σουόνσι: Φαμπιάνσκι, Νόουτον, Φερνάντεζ, Γουίλιαμς, Τέιλορ, Μπρίτον, Κορκ, Κι (87' Αμάτ), Σίγκουρντσον, Ράουτλετζ (66' Μπάροου), Αγιού (82' Γκομίς)

Γουότφορντ: Γκόμες, Νιόμ (74' Παρέδες), Κάθκαρτ, Μπρίτος, Άκε, Καπού, Μπεχράμι (87' Ουλαρέ), Γουότσον, Χουράδο, Ιγκάλο, Ντίνεϊ

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα