Τσέλσι - Εβερτον 3-3

Γιώργος Καραμάνος
Τσέλσι - Εβερτον 3-3

bet365

Σε μία απίστευτη ματσάρα η Τσέλσι με τακουνάκι-οφσάιντ του Τέρι στο 98', παρέμεινε αήττητη (3-3) στην μετά Ζοσέ εποχή, με την Εβερτον πολύ απλά να μην θέλει να νικήσει.

Απλά δεν υπάρχει. Η ματσάρα από μόνη της, η φετινή τρελά αρνητική πορεία της Τσέλσι, η αυτοκτονική Εβερτον. Ολα μαζί λοιπόν συνέθεσαν αυτό το μαγικό ποδοσφαιρικό απόγευμα στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Σε αυτή την θεόμουρλη ισοπαλία με 3-3 υπήρξε ξεκάθαρα νικητής και χαμένος. Εκείνοι που φυσικά το πανηγύρισαν ήταν οι Μπλε, που γλύτωσαν την ήττα στο 98' με γκολ οφσάιντ και δίχως κανείς να μην έχει καταλάβει γιατί το κράτησε τόσο πολύ ο διαιτητής, μιας και δεν υπήρξαν διακοπές. Για τους χαμένους εννοείται πως δεν υπάρχει δικαιολογία. Πόσες φορές θα το κάνεις αυτό ρε Εβερτον;

Καλύτεροι στο παιχνίδι ήταν οι φιλοξενούμενοι, με τους Λονδρέζους να μην έχουν καταλάβει ούτε οι ίδιοι το πως του χαρίστηκε από το πουθενά αυτός ο πόντος. Εάν η Εβερτον ήταν προσεκτική στα τελειώματα και δεν έκανε τις απίθανες γκάφες στην άμυνα, το σκορ θα ήταν μυθικό υπέρ της. Ωστόσο, ενώ έπαιξε μπαλάρα, όταν το τόπι άρχισε να καίει, τα έκανε όλα λάθος, όπως συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις στην τρέχουσα περίοδο. Ο Οβιέδο (18') άγγιξε το δοκάρι στην πρώτη απόπειρα και στο 40' ο Κουρτουά έκανε σούπερ επέμβαση στην ωραία επέλαση και σουτ του κορυφαίου στο γήπεδο, Μιραλάς.

Λίγο μετά το ξεκίνημα της επανάληψης, τα Ζαχαρωτά άνοιξαν το σκορ με το αυτογκόλ του Τέρι ακριβώς στην 700ή συμμετοχή του με τη φανέλα της Τσέλσι. Εκεί η ομάδα του κατέρρευσε και είναι θαύμα που δεν δέχτηκε πολλά γκολ παρά μονάχα δύο σε μία 10λεπτη τρικυμία της άμυνας της. Ο Μπάρκλεϊ (53') έσπασε το δεξί δοκάρι και ο Μιραλάς τρία λεπτά αργότερα με υπέροχο κοντρόλ και βολέ διπλασίασε το σκορ. Σταδιακά η Τσέλσι άρχισε να ξυπνάει.



Ο Φάμπρεγας πήγε να βάλει με τακουνάκι-λόμπα το γκολ της χρονιάς, αλλά το σταμάτησε ο Χάουαρντ. Ωστόσο, στο δίλεπτο 64', 66' η Ενερτον παρουσίασε όλες τις παθογένειες του αγωνιστικού DNA της και ισοφαρίστηκε. Φάμπρεγας και Ντιέγκο Κόστα φρόντισαν γι αυτό, με τον πρώτο να σερβρίρει στον δεύτερο και το αντίστροφο. Ας είναι καλά βέβαια και οι Χάουαρντ-Γιαγκέλκα που στο 2-1 κουτούλησαν μεταξύ τους, ενώ στο 2-2 η μπάλα χτύπησε στον Στόουνς και άλλαξε πορεία.

Η Εβερτον όμως έδειξε να συνέρχεται μετά την ψυχρολουσία. Ο Μιραλάς νικήθηκε σε τετ α τετ (76') από τον Κουρτουά, αλλά στο 90' ο Φούνες Μόρι με εναέρια προβολή στο πίσω δοκάρι έκανε το 2-3. Ολα φάνηκαν να τελειώνουν, αλλά είπαμε: με αυτά που κάνει φέτος η Εβερτον, τίποτα δεν τελειώνει απλά και έτσι ήρθε το 3-3 στο 98', με τον Τέρι να σκοράρει με τακουνάκι (δεν καλύπτεται στην κεφαλιά του Οσκαρ) και να μην επιτρέπει στους φιλοξενούμενους να νικήσουν εκεί μέσα για πρώτη φορά από το Νοέμβριο του 1994. Ετσι τα Ζαχαρωτά έχασαν την ευκαιρία να πλησιάσουν κάπως στην Ευρώπη, ενώ η Τσέλσι πήρε έναν πολύτιμο πόντο και παρέμεινε χωρίς ήττα σε έξι ματς (4 ισοπαλίες) στην μετά Μουρίνιο εποχή.

* Πέρσι και πρόπερσι η Τσέλσι νίκησε στο Λονδίνο την Εβερτον με γκολ στις καθυστερήσεις!

Τσέλσι (Γκους Χίντινκ): Κουρτουά, Ζουμά, Τέρι, Ιβάνοβιτς, Αθπιλικουέτα, Ομπι-Μίκελ, Μάτιτς (55' Οσκαρ), Γουίλιαν, Φάμπρεγας, Πέδρο (66' Κένεντι), Ντιέγκο Κόστα (79' Ρεμί)

Εβερτον (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Χάουαρντ, Στόουνς, Γιαγκέλκα, Μπέινς, Οβιέδο (71' Φούνες Μόρι), Μπάρι, Μπέσιτς, Λένον (79' Ντεουλοφέου), Μπάρκλεϊ (81' Πίενααρ), Μιραλάς, Λουκάκου.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα