Ο Πουλίδο μπορεί!

Ο Πουλίδο μπορεί!

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Ο Πουλίδο μπορεί!

bet365

Ο Ολυμπιακός νίκησε στο... χαλαρό 6-0 τα Χανιά και κέρδισε (;) τον Άλαν Πουλίδο, τον «παικταρά», όπως τον αποκάλεσε κι ο Φουστέρ μετά το ματς.

Ο Κασάμι πέτυχε γκολάρες, ο Ζντιέλαρ ήταν πολύ καλός και ουσιαστικός Φουστέρ, Μποτία και Σεμπά επίσης έδειξαν την ποιότητά τους.

Σε εκείνον όμως που θα είχε περισσότερο στραμμένη την προσοχή του θα ήταν ο Άλαν Πουλίδο, ο οποίος ήταν κι ο MVP της αναμέτρησης. Δεν είναι κρυφό ότι ο παίκτης είναι στη λίστα με τους προς αποχώρηση παίκτες (είτε με δανεισμό είτε με πώληση).

Το MLS τον καλεί, όμως η χθεσινή του εμφάνιση στα Χανιά, όπως είπε κι ο ίδιος ίσως αλλάξει τα δεδομένα. Μπορεί να συμβεί αυτό; Θα φανεί από τις επιλογές που θα έχει ο παίκτης. Ακόμη υπάρχουν δυο εβδομάδες για να κλείσει η χειμερινή μεταγραφική περίοδος και στο ρόστερ του Ολυμπιακού υπάρχουν ακόμη οι Φινμπόγκασον και Πουλίδο. Όπως έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή, ο Μεξικανός υπολογίζεται περισσότερο, ενώ στο Ρέντη επέστρεψε από την Μπορούσια Ντόρτμουντ κι ο Νίκος Ιωαννίδης, ο οποίος αποτελεί κεφάλαιο για το μέλλον.

Ας σταθούμε για λίγο στον Πουλίδο. Ο 24χρονος είχε πολύ καλή παρουσία χθες, σκοράροντας για το 5-0 στο 73', ενώ είχε και μία ασίστ στο Σεμπά για το 3-0. Φυσικά δεν έκανε μόνο αυτά. Κέρδισε το πέναλτι, που έχασε ο Φουστέρ και είχε κι άλλες καλές ενέργειες, όπως δυο σουτ που έφυγαν ελάχιστα άουτ. Θα μπορούσε να πανηγύρισε κι άλλες φορές ο Πουλίδο, αλλά το έκανε και μάλιστα με την ψυχή του, όταν οι Ζντιέλαρ, Κασάμι, Σεμπά και Φουστέρ έγραψαν το όνομά τους στον πίνακα των σκόρερ.

Η ουσία, βέβαια, είναι στο τι μέλη γενέσθαι από δω και στο εξής. Ο ίδιος μετά την αναμέτρηση και την πρόκριση του Ολυμπιακού στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας δήλωσε ότι:

«Θέλω να παίζω. Στο ποδόσφαιρο μπορεί να αλλάζουν τα δεδομένα διαρκώς. Υπάρχουν πάντα ανατροπές. Μετά τον σημερινό αγώνα μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το ότι έπαιξα σήμερα. Θα αναλύσω τις επιλογές μου για την συνέχεια, γιατί θέλω να παίζω».

Ενας παίκτης ειδικά σ΄αυτήν την ηλικία, παίζοντας μάλιστα στην κορυφαία ομάδα της Ελλάδας, έχοντας τα πάντα στα... πόδια του, τι άλλο να ζητήσει; Ο Μάρκο Σίλβα εννοείται ότι είναι αυτός που ξέρει τι πρέπει να κάνει με την εν λόγω περίπτωση κι οι άνθρωποι της ομάδας δεν θα του χαλάσουν το χατίρι. Ετσι είναι τα πράγματα σε μια ομάδα, που κουμάντο κάνει αυτός που πρέπει, δηλαδή ο προπονητής.

Ο Πουλίδο, όμως, εκτός από τις θυσίες που έκανε για να έρθει στο Λιμάνι, δείχνει ότι είναι έτοιμος να κάνει κι άλλες θυσίες για να παίξει με την ερυθρόλευκη φανέλα. Αν μπορεί; Εμφανίσεις όπως οι χθεσινές δίνουν τις απαντήσεις. Θα πείτε, βέβαια, τα Χανιά είναι αντίπαλος για να βγει απόφαση; Όχι, είναι η απάντηση, αλλά οι δουλειές του Άλαν στο χορτάρι έδειξαν ότι ο παίκτης δεν θέλει να... κοροϊδεύει. Θέλει να παίζει. Πρώτα το έδειξε και μετά το είπε. Όπως και πολύ απλά τόνισε ότι θα ζυγίσει τις επιλογές του, έχοντας πρώτο κριτήριο στην κρίση του να παίζει!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα