Λίβερπουλ – Αρσεναλ 3-3 (vid)

Γιώργος Καραμάνος
Λίβερπουλ – Αρσεναλ 3-3 (vid)

bet365

Σε ένα εκπληκτικό ματς, η Λίβερπουλ έκλεψε στο 90' (3-3) από την Αρσεναλ την ευκαιρία να κάνει «διπλό» τίτλου στο «Ανφιλντ».

Ο Αρσέν Βενγκέρ τα είχε όλα τέλεια. Αρχικά του χάλασε το χαμόγελο κάπως η είδηση ότι η Λέστερ το έβαλε στο 83' στην Τότεναμ. «Δεν πειράζει όμως. Εμείς να νικάμε... » θα σκέφτηκε. Και στο 90' που απλά περίμενε να ακούσει το σφύριγμα της λήξης, εμφανίστηκε ο Αλεν και του σκότωσε το όνειρο. Γιατί μέχρι εκείνη τη στιγμή η Αρσεναλ έδειχνε να έχει στο τσεπάκι ένα τεράστιο «διπλό» στο «Ανφιλντ», Μία απόδραση με ανατροπή από εκείνες που στο δια ταύτα είναι που χαρίζουν τον τίτλο. Αλλά δεν το κράτησε...

Το παιχνίδι είχε δύο πρόσωπα, αλλά ήταν από εκείνα που δεν χορταίνεις. Το Α' μέρος ήταν πραγματικά εκπληκτικό. Για του λόγου το αληθές αυτή είναι η πρώτη φορά από καταβολής Premier League που στο «Ανφιλντ» είδαν στα πρώτα 25 λεπτά αγώνα να βάζουν από δύο γκολ οι δύο ομάδες. Οι Κόκκινοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά και προηγήθηκαν δύο φορές με τον Φιρμίνο. Ο Βραζιλιάνος που έκανε την κορυφαία εμφάνιση του στο Νησί, πήρε το ριμπάουντ από την απόκρουση του Τσεχ στο σουτ του Τσαν (9') και πλάσαρε εύκολα. Ωστόσο, ο κορυφαίος της Αρσεναλ, Κάμπελ, οργάνωσε τις επαναφορές της ομάδας του.

Στο 14' πέρασε την ασίστ στον Ράμσεϊ που πλάσαρε στην κλειστή γωνία του Μινιολέ, ο οποίος είχε κάκιστη απόδοση και επιλογές. Ο Φιρμίνο επανέφερε τα χαμόγελα στους γηπεδούχους (19') με μία απίθανη γκολάρα στο αριστερό παραθυράκι. Οι Λονδρέζοι από εκείνο το σημείο και έπειτα πήραν τα πάνω τους και πίεσαν ασφυκτικά. Ο Σακό (25') έσωσε πάνω στη γραμμή με το κεφάλι τη λόμπα του Ράμσεϊ, αλλά από το κόρνερ ήρθε η ισοφάριση, με τον Ζιρού να κάνει την προβολή και το Μινιολέ να το βάζει ουσιαστικά μόνος του.

Δύο λεπτά αργότερα συνέβη η απίστευτη φάση όχι μόνο του ματς, αλλά ίσως και της χρονιάς στην Αγγλία. Ο Κάμπελ πέρασε την κάθετη στον Γουόλκοτ, εκείνος έκανε την παράλληλη και ο Ζιρού σε κενή εστία λειτούργησε λες και ήταν αμυντικός που έσωσε στη γραμμή. Στην τελευταία φάση πριν το ημίχρονο, ο Φιρμίνο άγγιξε το χατ τρικ, μα αφού γύρισε τέλεια το σώμα του και πυροβόλησε, η μπάλα ακούμπησε το οριζόντιο δοκάρι.

Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε και οι δύο άμυνες έγιναν πιο προσεκτικές. Εκεί όμως μίλησε η κλάση του Ζιρού. Ο Γάλλος έκανε τρομερή «σεντερφορίσια» κίνηση (55') και πάλι από ασίστ του Κάμπελ, ξεμαρκαρίστηκε με τακουνάκι και γύρισε για να σκοτώσει με το αριστερό. Εκεί οι Gunners οπισθοχώρησαν για να κρατήσουν το αποτέλεσμα, ενώ ο Κλοπ έριξε στο τέλος για σέντερ φορ τον στόπερ Κόκερ, μιας και γίνονταν συνεχώς γιόμες.

Σε μία τέτοια ο Μπεντέκε έκανε την κεφαλιά ασίστ και ο Αλεν ακριβώς στο 90' με πλασέ νίκησε τον Τσεχ, στέλνοντας τη μπάλα στην δεξιά γωνία του. Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τη Λίβερπουλ να πανηγυρίζει το βαθμό και την Αρσεναλ να... κλαίει την χαμένη ευκαιρία που προήλθε μετά και την εντός ισοπαλία της Σίτι με την Εβερτον.

Λίβερπουλ (Γίργκεν Κλοπ): Μινιολέ, Κόλο Τουρέ, Σακό, Αλμπέρτο Μορένο, Κλάιν, Τσαν (82' Αλεν), Χέντερσον, Μίλνερ (66' Μπεντέκε), Αϊμπ, Φιρμίνο, Λαλάνα (88' Κόκερ)

Αρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Τσεχ, Μέρτεσακερ, Κοσιελνί, Μπεγιερίν, Μονρεάλ, Φλαμινί, Ράμσεϊ, Οζίλ (87' Αρτέτα), Κάμπελ (76' Τσάμπερλεϊν), Γουόλκοτ (76' Γκιμπς), Ζιρού.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα