Νιούκαστλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-3

Gazzetta team
Νιούκαστλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-3

bet365

Η Γιουνάιτεντ προηγήθηκε με 2-0 και 3-2, όμως ο Ντάμετ «χτύπησε» στο 90' για να δώσει τον βαθμό στη Νιούκαστλ (3-3). Νίκες για Γουέστ Χαμ και Άστον Βίλα.

Η αλήθεια είναι ότι με βάση αυτά που είχε δείξει η Γιουνάιτεντ μέχρι τώρα, όταν ο Λίνγκαρντ έκανε το 0-2 στο 38', δύσκολα πίστευες ότι οι κόκκινοι διάβολοι δε θα φύγουν με τη νίκη από τον βορρά. Αυτή η Γιουνάιτεντ, όμως, όλα τα μπορεί. Η Νιούκαστλ κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2, ο Ρούνεϊ έδωσε ξανά το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, όμως ο Ντάμετ στο 90' γύρισε τους κόκκινους διάβολους ξανά στην κόλαση για το τελικό 3-3.

Το ματς ξεκίνησε όπως κάθε φετινό της Γιουνάιτεντ: χωρίς φάσεις. Στη μοναδική, οι φιλοξενούμενοι πήραν από νωρίς το προβάδισμα. Ο Μπεμπά έκανε χέρι στην κεφαλιά του Φελαϊνί και ο διαιτητής Ντιν έδωσε – σωστά – το πέναλτι. Ο Ρούνεϊ δεν αστόχησε και έκανε το 0-1 στο 9'. Τα προβλήματα της Γιουνάιτεντ στην επίθεση τα ξέραμε. Εκείνο που δεν περιμέναμε είναι να αντιμετωπίσουν και οι καρακάξες τα ίδια. Πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή, κακός ρυθμός και το παιχνίδι κυλούσε χωρίς φάσεις.

Στο 27' ο Ρούνεϊ και στο 28' ο Βαϊνάλντουμ έχασαν τις πρώτες κλασικές ευκαιρίες, πριν δούμε τους κόκκινους διάβολους να σκοράρουν στην αντεπίθεση! Στο 38' ο Ρούνεϊ βρέθηκε στην περιοχή, έκανε ωραία ενέργεια και ασίστ και ο Λίνγκαρντ, που έπαιξε αριστερά, πλάσαρε εύστοχα για το 0-2! Όλα έδειξαν να τελειώνουν, όμως αυτή η αίσθηση κράτησε για μόλις 4'. Ο Κολοτσίνι έβγαλε τη σέντρα και ο Φελαϊνί με κεφαλιά έδωσε... ασίστ στον Βαϊνάλντουμ, που με υπέροχο πλασέ στην κίνηση έκανε το 1-2!

Η εικόνα δεν άλλαξε και πολύ στο ξεκίνημα της επανάληψης, με τον Σισοκό να χάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 52' και τον Λίνγκαρντ να χάνει ακόμη μεγαλύτερη στο 55'. Σιγά-σιγά, εκείνη που έχτιζε μομέντουμ ήταν η Νιούκαστλ, που από ένα σημείο και μετά άρχισε να πιέζει. Για να φτάσει στην ισοφάριση, όμως, έπρεπε να δοθεί ένα άκρως αμφισβητούμενο πέναλτι. Σμόλινγκ και Μίτροβιτς αλληλοτραβήχτηκαν στην περιοχή και ο Ντιν αποφάσισε να δείξει τη βούλα. Όσο πέναλτι ήταν, άλλο τόσο ήταν και επιθετικό φάουλ... Αυτό δεν ενόχλησε καθόλου τον Μίτροβιτς, που έκανε το 2-2 στο 68'.

Το ματς έγινε... ροντέο στη συνέχεια, με τους γηπεδούχους να πιέζουν, τους παίκτες του Φαν Χάαλ να βρίσκουν χώρους στην αντεπίθεση και σε μία από αυτές να παίρνουν ξανά το προβάδισμα. Στο 79' μετά από κόντρες η μπάλα στρώθηκε στον Ρούνεϊ, που με εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής έκανε το 2-3! Στο 84' ο Φελαϊνί έχασε τεράστια ευκαιρία να τελειώσει το ματς, όταν από τα 3 μέτρα έστειλε με κεφαλιά την μπάλα πάνω στον Έλιοτ και η ομάδα του τον πλήρωσε. Στο 90' μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Ντε Χέα, ο Ντάμετ έπιασε το δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Σμόλινγκ και κατέληξε στα δίχτυα για το τελικό 3-3!

Νιούκαστλ (Στιβ ΜακΛάρεν): Έλιοτ, Ντάμετ, Κολοτσίνι, Μπεμπά, Γιάνμαατ, Τιοτέ (85' Τόνι), Κόλμπακ (81' Γκουφράν), Βαϊνάλντουμ, Σισοκό, Πέρεθ (90+2' Ντε Γιονγκ), Μίτροβιτς

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Λουίς Φαν Χάαλ): Ντε Χέα, Γιανγκ, Σμόλινγκ, Μπλιντ, Νταρμιάν, Φελαϊνί, Σνάιντερλεν, Ερέρα (75' Μάτα), Λίνγκαρντ (64' Ντεπάι), Μαρσιάλ, Ρούνεϊ

Η Γουέστ Χαμ... εκτέλεσε την Μπόρνμουθ
Μεγάλη εκτός έδρας νίκη με ανατροπή πέτυχε κόντρα στην Μπόρνμουθ η Γουέστ Χαμ (1-3) που βρέθηκε πιο κοντά στις θέσεις Ευρώπης. Οι νεοφώτιστοι ήταν δραστήριοι στη μεταγραφική και τα δίνουν όλα για να σωθούν και στο 17' πήραν το προβάδισμα με τον Αρτερ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Σέρμαν για το 1-0. Οι Cherries κράτησαν μέχρι το 67' το προβάδισμα αλλά οι στημένες μπάλες της Γουέστ Χαμ αποδείχθηκε δολοφονικές. Σε εκείνο το σημείο το τηλεκατευθυνόμενο φάουλ του Ντιμίτρι Παγιέτ κατέληξε δοκάρι-και-μέσα κοντά στο παραθυράκι για το 1-1 για να αναλάβει στη συνέχεια δράση ο Ενερ Βαλένσια. Ο άσος από το Εκουαδόρ έκανε το 1-2 για τους Hammers στο 74' σκοράροντας από κοντά μετά τη σέντρα του Παγιέτ και δέκα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του να χτυπήσει εξαιρετικό φάουλ και να διαμορφώσει το τελικό 1-3.

Επιτέλους νίκη εντός για Βίλα
Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία και έτσι μπορούν να σκέφονται στην Αστον Βίλα που ύστερα από 21 αγωνιστικές έκαναν την πρώτη τους εντός έδρας νίκη στην Premier League. Οι Χωριάτες επιβλήθηκαν 1-0 της Κρίσταλ Πάλας και πέτυχαν την πρώτη από τις 10 νίκες που θα τους χαρίσουν την παραμονή στην κατηγορία, όπως είχε πει πριν το ματς ο τεχνικός, Ρεμί Γκαρντ. Η Αστον Βίλα έχει πλέον 11 βαθμούς και με ματς περισσότερο απέχει 8 από την Σουόνσι, που καταλαμβάνει αυτή τη στιγμή την 17η θέση. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε στο 58' ο κεντρικός αμυντικός της Βίλα, Τζολέον Λέσκορ, με κεφαλιά που νίκησε τον Χένεσι. Ηταν η πρώτη νίκη για τον Γκαρντ που ανέλαβε νωρίς τον Δεκέμβριο.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα