Εβερτον – Μάντσεστερ Σίτι 2-1

Γιώργος Καραμάνος
Εβερτον – Μάντσεστερ Σίτι 2-1

bet365

Η Εβερτον ήταν καλύτερη, νίκησε δίκαια 2-1 στο πρώτο ραντεβού τη Σίτι και πήρε προβάδισμα για να διεκδικήσει την κούπα του League Cup. 27 Γενάρη η ρεβάνς στο Μάντσεστερ.

Σε αυτό το ζευγάρωμα προφανώς η Σίτι είχε το πάνω χέρι. Δεν είναι μόνο το ότι είναι μεγαλύτερο μέγεθος αυτή τη στιγμή από την Εβερτον, αλλά και ότι της έχει πάρει τον αέρα τελευταία με τέσσερις νίκες στις πέντε πρόσφατες συναντήσεις τους. Ωστόσο, τούτη τη φορά τα Ζαχαρωτά έπαιξαν εξαιρετικά και έφτασαν δίκαια στη νίκη με 2-1. Αυτό το σκορ καλούνται πλέον να υπερασπιστούν στη ρεβάνς του «Etihad» (27 Γενάρη), εάν θέλουν να βρεθούν στον τελικό του League Cup.

Το πρώτο μέρος πέρασε χωρίς απολύτως τίποτα από καλές στιγμές, αλλά στην τελευταία φάση του, ο Φούνες Μόρι άνοιξε το σκορ, παίρνοντας το ριμπάουντ από το σουτ του Μπάρκλεϊ και την δύσκολη απόκρουση του Καμπαγιέρο. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ήταν ακόμα πιο καλοί, αλλά αντί να κάνουν γκολ τις καλές ευκαιρίες τους, λίγο έλειψε να ισοφαριστούν στο 63'. αλλά ο Αγουέρο ολομόναχος από ένα μέτρο έκανε τρελή στραβοκλωτσιά, Δύο λεπτά αργότερα ο Καμπαγιέρο σταμάτησε σε τετ α τετ τον Μπάρκλεϊ και στο 70' ο Ρόμπλες έβγαλε το ωραίο φαλτσαριστό του Ντε Μπρόινε.

Ωστόσο, σε αντεπίθεση η μπάλα έφτασε τυφλά στον Αγουέρο, που έκανε τέλεια κάθετη και ο Χεσούς Νάβας (76') πλάσαρε από αριστερά σε ένα σπάνιο γκολ για τα δικά του δεδομένα. Μόνο που οι Πολίτες δεν το χάρηκαν καθόλου. Στο επόμενο λεπτό ο Μπάρι έβγαλε συστημένη σέντρα και ο Λουκάκου με κοντινή κεφαλιά έβαλε το 12ο του τέρμα σε ισάριθμα σερί παιχνίδια και το 19ο στη σεζόν, δίνοντας το μικρό, αλλά σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του.

Εβερτον (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Ρόμπλες, Στόουνς, Φούνες Μόρι, Μπέινς, Κόλεμαν, Μπέσιτς, Μπάρι, Κλέβερλι (45' Οσμαν), Μπάρκλεϊ, Ντεουλοφέου (68' Μιραλάς), Λουκάκου (82' Κονέ)

Μάντσεστερ Σίτι (Εμάνουελ Πελεγκρίνι): Καμπαγιέρο, Οταμέντι, Μανγκαλά (46' Ντεμικέλις), Σανιά, Κλισί, Φερναντίνιο, Ντελφ (54' Χεσούς Νάβας), Γιάγια Τουρέ, Σίλβα, Ντε Μπρόινε (90' Φερνάντο), Αγουέρο.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα