Έβερτον - Τότεναμ 1-1

Gazzetta team
Έβερτον - Τότεναμ 1-1

bet365

Ματσάρα και γκολάρες στο Γκούντισον Παρκ (1-1), η Τότεναμ ήθελε, αλλά η Εβερτον αποδείχθηκε πολύ δυνατή κρατώντας τους Σπερς στο -6 από την κορυφή της βαθμολογίας.

Το 2016 δεν μπήκε με τον ιδανικότερο τρόπο για την Τότεναμ, η οποία είδε τη διαφορά από την κορυφή και την Αρσεναλ να αυξάνεται στους έξι πόντους! Αιτία; Η Εβερτον, η οποία έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο, παρουσιάστηκε δυνατή και κράτησε τους Σπερς στο ισόπαλο 1-1! Στον αγωνιστικό χώρο του Γκούντισον Παρκ παρατάχθηκαν δυο μεγάλα «κανόνια» της Premier League, Κέιν (27 γκολ στο 2015) και Λουκάκου (15 γκολ στη σεζόν), ωστόσο την παράσταση έκλεψαν οι Λένον, Ντέλε Αλι που πέτυχαν απίθανα τέρματα! Πολύ καλό θέαμα, αρκετές ευκαιρίες, δυο δοκάρια, με κερδισμένη την... Αρσεναλ!

Τρελό ξεκίνημα για την Τότεναμ, η οποία στο πρώτο δεκάλεπτο βρέθηκε δυο φορές μια ανάσα από το γκολ. Στο 4' ο Κόουλμαν με σωτήρια επέμβαση κράτησε το μηδέν και στο 9' η σουτάρα του Κέιν βρήκε το δεξί δοκάρι. Η Εβερτον αντέδρασε, ανέβασε ρυθμό και στην πρώτη ευκαιρία της άνοιξε το σκορ! Στο 22' ο Μπάρι έκανε βαθιά σέντρα, ο Λουκάκου έστρωσε ιδανικά και ο Λένον με ιδανικό τελείωμα πέτυχε το 1-0! Μάλιστα, ήταν το πρώτο του τέρμα στο Γκούντισον Παρκ έπειτα από 12 συμμετοχές. Οι Σπερς προσπάθησαν απαντήσουν, αλλά η τύχη τους γύρισε την πλάτη! Από το δυνατό σουτ του Ντέιβις η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι! Η Τότεναμ ήταν κυρίαρχη στο α' μέρος και αποτυπώθηκε με γκολ στις καθυστερήσεις. Ο Ντέλε Αλι κατέβασε άψογα και με ιδανικό τελείωμα διαμόρφωσε το 1-1!

Ηταν η 6η του συμμετοχή σε γκολ (3 τέρματα, 3 ασίστ) στα επτά τελευταία ματς πρωταθλήματος! Πολύ καλό ξεκίνημα και στην επανάληψη για την Τότεναμ, ο Ντέλε Αλι πάσαρε εντυπωσιακά στον Κέιν, αλλά το τάκλιν του Στόουνς ήταν απίθανο και κράτησε την ομάδα του όρθια!

Ο Μαρτίνεθ αποφάσισε να βάλει στο ματς τον Ντεουλοφέου, η Εβερτον άλλαξε σε 4-1-4-1 και πήρε τα πάνω της. Ο Ισπανός έδωσε την ώθηση στην ομάδα του, αλλά όχι το γκολ του, αφού από σέντρες του ο Λουκάκου δεν κατάφερε να σκοράρει. Το σουτ του Μπέσιτς στο 79' 'εδιωξε ο Γιορίς, ενώ στο 80' ο Μόρι με κεφαλιά από κοντά δεν την έστειλε στα δίχτυα. Η Εβερτον έδειχνε πιο «φρέσκια» και στις καθυστερήσεις βρέθηκε δυο φορές κοντά στο πολυπόθητο τέρμα, ωστόσο Λουκάκου και Μπάρκλεϊ δεν σκόραραν...

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα