Γουότφορντ - Tότεναμ 1-2

Gazzetta team
Γουότφορντ - Tότεναμ 1-2

bet365

Τεράστιο διπλό για την Τότεναμ στην έδρα της Γουότφορντ (2-1) και οι Σπερς... φωνάζουν «παρών» στο κόλπο για τον τίτλο! Ματσάρα η Στόουκ στο Γκούντισον Παρκ (4-3), πιο κοντά στην ... Τσάμπιονσιπ η Αστον Βίλα.

Τότεναμ για... κούπα! Υπερβολή; Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια οι Σπερς δείχνουν ικανοί να χτυπήσουν ακόμα και πρωτάθλημα στο Νησί! Τεράστιο διπλό στην έδρα της εξαιρετικής Γουότφορντ (2-1), έστω και με τη βοήθεια του επόπτη, γεγονός που την κράτησε όγδοο ματς αήττητη και την έστειλε στο -3 από την κορυφή! Ο Γουότσον για... χιλιοστά δεν πανηγύρισε το γκολ νίκης, ο Σον πήρε την ασίστ από τον... επόπτη και οι Λονδρέζοι δείχνουν ώριμοι να παλέψουν για το πρωτάθλημα. Πολλά νεύρα οι γηπεδούχοι, ολοκλήρωσαν με δέκα παίκτες το ματς!

Η Τότεναμ ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στο ματς, με την Γουότφορντ να έχει πιο παθητικό ρόλο και να ρίχνει βάρος στο ανασταλτικό κομμάτι. Ωστόσο, σε μια λανθασμένη τοποθέτηση της άμυνας της ήρθε και το γκολ για την Τότεναμ. Στο 19' ο Κέιν έδωσε στον Λαμέλα, ο Αργεντίνος κουβάλησε ιδανικά τη μπάλα και με άψογο πλασέ πέτυχε το 1-0! Η Γουότφορντ ανέβασε ρυθμό, ο Ιγκάλο πήρε πάσες, όμως δεν βρήκε στόχο! Με τους γηπεδούχους να πιέζουν, να δημιουργούν ήρθε και το γκολ της ισοφάρισης. Στο 41' ο Ιγκάλο... έστειλε τον Ντάιερ και με εξαιρετικό τελείωμα έφτασε τα 30 γκολ στη χρονιά, τα περισσότερα από οποιονδήποτε παίκτη στις τέσσερις κατηγορίες του Νησιού! Το β' μέρος δεν είχε ρυθμό, η Τότεναμ ήταν πιο επιθετική και θα μπορούσε να βρει δίχτυα, αν ο Κέιν στόχευε καλύτερα.

Ωστόσο, στο 63' ο Ακέ με εγκληματικό τάκλιν άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες και της στέρησε την ευκαιρία να πάρει κάτι περισσότερο από το ματς! Παρά το γεγονός πως έπαιζε με αριθμητικό μειονέκτημα, η Γουότφορντ ήταν αυτή που είχε το πάνω χέρι! Στο 89' έγινε η φάση που έκρινε και το ματς! Ο Γουότσον έκανε το σουτ, ο Γιορίς έκανε μεγάλη επέμβαση, η μπάλα δεν πέρασε τη γραμμή και στην εξέλιξη της φάσης οι Σπερς σκόραραν. Ο Σον ήταν οφσάιντ, ο επόπτης δεν σήκωσε το σημαιάκι και ο Κορεάτης με εξαιρετικό τακουνάκι πέτυχε το 2-1! Η Γουότφορντ θα μπορούσε στις καθυστερήσεις να πάρει τον βαθμό, αλλά ο Ντάιερ με σωτήριο τάκλιν στο σουτ του Ιγκάλο κράτησε το πολύτιμο τρίποντο!

Επιστροφή στις νίκες για Γουέστ Μπρομ

Η Γουέστ Μπρομ επιβλήθηκε με 1-0 της Νιούκαστλ, φτάνοντας στην πρώτη της νίκη μετά από 5 ματς, για να αφήσει τις καρακάξες στη ζώνη του υποβιβασμού. Ο Μπεραΐνο έμεινε και πάλι στον πάγκο μετά το πειθαρχικό του παράπτωμα, ενώ το μεγαλύτερο πλήγμα για τους φιλοξενούμενους ήταν η απουσία του φορμαρισμένου Έλιοτ, με τον Ντάρλοου να παίρνει τη θέση του στην εστία. Οι παίκτες του Πιούλις μπήκαν καλύτερα και έφτασαν από νωρίς κοντά στο γκολ, όταν ο Κολοτσίνι έσωσε στη γραμμή μετά την προσπάθεια του Μόρισον, ο οποίος στιγμές αργότερα απείλησε και πάλι με μακρινό σουτ.

Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ, οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν και οι ευκαιρίες ήταν ελάχιστες μέχρι το ημίχρονο, με τις ομάδες να έχουν και απώλειες λόγω τραυματισμών. Η Νιούκαστλ πλησίασε δύο φορές στο γκολ, με την κεφαλιά του Ντάμετ να σταματάει στο δοκάρι και το σουτ του Κολοτσίνι να περνάει λίγο άουτ. Τα πάντα κρίθηκαν στο τέλος, με τους γηπεδούχους να έχουν περισσότερες δυνάμεις και πιο καθαρό μυαλό. Ο Ανιτσέμπε ισοφάρισε τα δοκάρια, πριν ο Φλέτσερ πετύχει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 78’ με κεφαλιά μετά από σέντρα του Γιάκομπ. Ανιντσέμπε και Μπεραΐνο έχασαν και άλλες ευκαιρίες για τη Γουέστ Μπρομ στη συνέχεια, όμως το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος.

Στόουκ για Ευρώπη!

Απίθανα πράγματα από την Στόουκ που μετά τις νίκες κόντρα σε Σίτι και Γιουνάιτεντ επιβλήθηκε εκτός έδρας της Εβερτον και βρίσκεται σε απόσταση βολής από την Ευρώπη. Για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα η ομάδα του Μαρκ Χιούζ πέτυχε πάνω από δύο γκολ και με τον Σακίρι πρωταγωνιστή, πήρε τεράστιο διπλό στις καθυστερήσεις. Τα 11 γκολ στα τελευταία 10 ματς από τον Λουκάκου δεν μεταφράζονται σε βαθμούς για τους Μπλε. Από πάσα του Αρναούτοβιτς ο Σακίρι από κοντά έκανε το 0-1 στο 16' για να απαντήσει έξι λεπτά αργότερα ο Λουκάκου με τελείωμα μέσα από την περιοχή (1-1). Οι φιλοξενούμενοι πήραν ξανά το προβάδισμα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με τον Σακίρι να φεύγει στο ξέφωτο και με λόμπα-όνειρο να γράφει το 1-2. Στο 64' ο Λουκάκου ισοφάρισε Στόουκ και Σακίρι κατεβάζοντας την μπαλιά του Κλέβερλι και πλασάροντας με το δεξί (2-2) και στο 71' ο Ντεουλοφέου με tap-in από την πάσα του Μπάρκλεϊ έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα στην Εβερτον (3-2). Ο Χοσέλου ισοφάρισε με βολέ στο 80' για την Στόουκ, η οποία πήρε τη νίκη στο 94' όταν ο Αρναούτοβιτς μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Στόουνς.

Εξάποντο η Νόριτς

Πολύτιμο τρίποντο η Νόριτς, κέρδισε 2-0 την Αστον Βίλα, πήρε βαθμολογική ανάσα και παράλληλα έστειλε τους «Χωριάτες» ακόμα πιο κοντά στην Τσάμπιονσιπ! Αλλωστε, οι τελευταίοι μπήκαν στο κλειστό club των ομάδων με τους λιγότερους βαθμούς (8) στο πρώτο μισό σεζόν (6 βαθμούς Σάντερλαντ, Ντέρμπι). Στο 24' τα «Καναρίνια» άνοιξαν το σκορ, όταν ο Χόουσον εκμεταλλεύθηκε το κακό διώξιμο του Μπακούνα και με κοντινό πλασέ πέτυχε το 1-0! Η Αστον Βίλα ήταν... ανύπαρκτη δημιουργικά, η Νόριτς είχε το πάνω χέρι και στο 83' ο Μποκανί διαμόρφωσε το 2-0.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα