Άρσεναλ - Μπόρνμουθ 2-0

Λευτέρης Ντανοβασίλης
Άρσεναλ - Μπόρνμουθ 2-0

bet365

Ο Οζίλ έφτιαξε το πρώτο γκολ με την 16η ασίστ του, πέτυχε το δεύτερο και η Άρσεναλ με το 2-0 επί της Μπόρνμουθ ανέβηκε στην κορυφή.

Η Μπόρνμουθ στάθηκε εξαιρετικά μέχρι το 25’, όμως το πρώτο γκολ έλυσε τα πόδια των παικτών της Άρσεναλ. Με ηγέτη και πάλι τον εκπληκτικό Οζίλ οι κανονιέρηδες έφτασαν δίκαια στη νίκη με 2-0, χάνοντας και πολλές ευκαιρίες, για να βρεθούν στην κορυφή, περιμένοντας το ματς της Λέστερ με τη Σίτι, για να δουν αν το 2016 θα τους βρει εκεί.

Το ματς ξεκίνησε με τους παίκτες του Χάου να έχουν την πρωτοβουλία και εκείνους του Βενγκέρ να μην μπορούν να βγάλουν συνδυασμούς και να απειλήσουν. Για όλη τους την προσπάθεια, πάντως, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ελάχιστα τον Τσεχ και στο τέλος προδόθηκαν από τις κάκιστες αντιδράσεις τους στα στημένα. Όλες οι εκτελέσεις του Οζίλ προκαλούσαν πανικό στην άμυνα της Μπόρνμουθ και το γκολ ήρθε από δικό του κόρνερ στο 27’. Δυνατή κεφαλιά του Γκάμπριελ και 1-0.

Κάπου εκεί, οι κανονιέρηδες ανέβασαν ταχύτητα και ο μοναδικός λόγος που δεν έφτασαν σε δεύτερο γκολ ήταν η αστοχία τους. Στο 34’ χάθηκε απίστευτη ευκαιρία, όταν ξανά μετά από κόρνερ του Οζίλ, ο Γκάμπριελ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Μπόρουτς και ο Μερτεζάκερ αιφνιδιάστηκε τόσο, που περισσότερο η μπάλα χτύπησε σε εκείνον, παρά εκείνος έκανε την κεφαλιά, στέλνοντάς την άουτ από το μισό μέτρο! Στο 35’ ο Μπόρουτς έβγαλε το σουτ του Γουόλκοτ και το 1-0 έμεινε μέχρι το ημίχρονο.

Η επανάληψη ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να χάνουν την πρώτη ευκαιρία στο 48’, όταν ο Κινγκ βρέθηκε ολομόναχος στην περιοχή, όμως καθυστέρησε, με αποτέλεσμα να μην τελειώσει τη φάση και το 1-0 να αγχώνει τους Λονδρέζους. Λίγο η κούραση, λίγο η ανασφάλεια δεν επέτρεψαν στους παίκτες του Βενγκέρ να τελειώσουν γρήγορα το ματς. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν την ευκαιρία να κερδίσουν μέτρα, όμως και πάλι δεν κατάφεραν να απειλήσουν με αξιώσεις τον Τσεχ.

Έτσι, στο 63’ τα πάντα τελείωσαν. Εκπληκτικός συνδυασμός ανάμεσα σε Οζίλ και Ζιρού, με τον τελευταίο να δίνει πανέμορφη ασίστ και τον Γερμανό να πλασάρει εύστοχα για το 2-0! Το ματς ήταν ανοιχτό μέχρι το τέλος και οι καλύτερες ευκαιρίες χάθηκαν για την Άρσεναλ. Στο 67’ το σουτ του Γουόλκοτ πέρασε λίγο άουτ, στο 71’ ο Μπόρουτς έβγαλε εκείνο του Ζιρού, με τον Γάλλο να χάνει νέα σημαντική ευκαιρία στο 79’, όταν και πάλι μετά από συνδυασμό με τον Οζίλ, έστειλε με προβολή την μπάλα άουτ από εξαιρετική θέση.

Στο 83’ ο Τσάμπερλεϊν είδε την μπάλα αρχικά να κοντράρει στον Κουκ και στη συνέχεια στο δεξί κάθετο δοκάρι του Μπόρουτς, πριν καταλήξει σε κόρνερ. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με το 2-0 να παραμένει και τους κανονιέρηδες να είναι στην κορυφή.

*Ο Τσεχ κράτησε το μηδέν για 170η φορά και είναι μόνος στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας στην ιστορία της Premier League.

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Τσεχ, Μπεγιερίν, Γκάμπριελ, Μερτεζάκερ, Γκιμπς (82’ Μονρεάλ), Τσέιμπερς, Ράμσεϊ, Τσάμπερλεϊν (90+3’ Ιβόμπι), Οζίλ, Γουόλκοτ, Ζιρού (80’ Κάμπελ)

Μπόρνμουθ (Έντι Χάου): Μπόρουτς, Ντάνιελς, Κουκ, Φράνσις, Σμιθ, Γκόσλινγκ (61’ Ο’ Κέιν), Άρτερ, Σέρμαν, Ρίτσι, Πιου (46’ Στάνισλας), Κινγκ (80’ Μάρεϊ)

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα