Ολυμπιακός: Ρεκόρ, 90ά γενέθλια και χαμένη ευκαιρία! (vids)

Ολυμπιακός: Ρεκόρ, 90ά γενέθλια και χαμένη ευκαιρία! (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Ρεκόρ, 90ά γενέθλια και χαμένη ευκαιρία! (vids)

bet365

Άλλη μία «Θρυλική» χρονιά! Ο... 90άρης Ολυμπιακός πήρε νταμπλ, έκανε διοικητικές αλλαγές, ρεκόρ και... μπαμ με Καμπιάσο, πήρε πρώτο διπλό στο Νησί και ήταν μία ανάσα από πρόκριση σε γκρουπ με Μπάγερν - Άρσεναλ!
Όταν μία ομάδα του μεγέθους και του βεληνεκούς του Ολυμπιακού γιορτάζει τα 90 της χρόνια τότε πρόκειται αναμφίβολα για ένα μεγάλο και πολύ σημαντικό γεγονός. Το Gazzetta.gr είχε αφιερώσει ολόκληρη ενότητα με ειδικά θέματα για την ίδρυση της ιστορικής και μεγάλης αυτής ομάδας στις 10 Μαρτίου του 1925. Όπως και η κάμερα του Gazzetta TV που ανέδειξε την σημασία της ημέρας αυτής και με το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ για την τραγωδία της Θύρας 7.
Και φυσικά οι Πειραιώτες ετοίμασαν μία σειρά από δράσεις και εκδηλώσεις για τον λόγο αυτόν. Στο πλαίσιο αυτό ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την δημιουργία ενός νέου υπερσύγχρονου μουσείου ενώ ενίσχυσε ξανά την προσπάθεια της Unicef. Το α' μισό του 2015 ήταν μία μάλλον περίεργη και μεταβατική χρονιά για τον Ολυμπιακό. Ο Πορτογάλος Βίτορ Περέιρα κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Μίτσελ στην ομάδα προκειμένου να αλλάξει δραστικά η εικόνα της, να βελτιωθεί και να διασφαλίσει το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Εκτός από τον Ισπανό στην ομάδα βέβαια δεν συνέχισε ούτε ο Αντώνης Νικοπολίδης.
Ο Περέιρα ξεκίνησε καλά αλλά η συνέχεια από πλευράς ποδοσφαιρικής ποιότητας δεν ήταν η ανάλογη. Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από τη Ντνίπρο στο Europa League, όμως κατάφερε κυρίως χάρις στον περσινό του MVP, Τσόρι Ντομίνγκες, να πάρει πρωτάθλημα και Κύπελλο, κερδίζοντας στον τελικό την Ξάνθη με γκολάρα του Αργεντίνου. Στα αξιοσημείωτα της χρονιάς σίγουρα το ντέρμπι της... ντροπής στην Λεωφόρο με τα όσα συνέβησαν σε έναν αγώνα όπου είχε δώσει το παρών και ο Βαγγέλης Μαρινάκης αλλά και οι... μάχες του Κυπέλλου με την ΑΕΚ, όπου οι ερυθρόλευκοι εξαιτίας των κακών προπονητικών χειρισμών του Περέιρα θα μπορούσαν να είχαν αποκλειστεί από ομάδα Football League. Και όπου και εκεί υπήρξαν εντάσεις και ένας σχετικός... χαμός. Πρωταγωνιστής και στην Λεωφόρο και στο ΟΑΚΑ με τον τρόπο του ήταν ο Περέιρα στους οποίου τους πανηγυρισμούς και τις ενέργειες 'χρεώθηκαν' οι αντιδράσεις των οπαδών των Παναθηναϊκού και ΑΕΚ.
Η σεζόν έκλεισε με το νταμπλ αλλά ο Περέιρα κρίθηκε ανεπαρκής και απομακρύνθηκε, καθώς εκτός των άλλων έδωσε και την αφορμή στον Ολυμπιακό, καθότι είχε αρχίσει από δική του πρωτοβουλία να... ψάχνεται για ομάδα σε Σκωτία και άλλες χώρες. Οι πρωταθλητές Ελλάδας προχώρησαν στο επόμενό τους πλάνο. Στο πρόσωπο του 38χρονου Μάρκο Σίλβα βρήκαν αυτό που ήθελαν. Έστω και εάν χρειάστηκε να περιμένουν αρκετά λόγω της διαμάχης του με την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και του συμβολαίου που έπρεπε να λύσει.
Ο Πορτογάλος ήρθε στην Ελλάδα, έφτιαξε τον νέο Ολυμπιακό (σ.σ. με αρκετές δικές του επιλογές όπως ο Πάρντο, ο Ερνάνι, ο Σεμπά και ο Ιντέγιε). Μία ομάδα που έγραψε ιστορία, έκανε ρεκόρ με το απόλυτο στο α' γύρο της τρέχουσας σεζόν στην Super League, έπιασε τις τρεις σερί νίκες σε όμιλο του Champions League, πήρε ιστορικό διπλό στην Αγγλία με την Άρσεναλ (σ.σ. το πρώτο του στο Νησί) και έφτασε σε όμιλο με Μπάγερν Μονάχου και Άρσεναλ να παίζει την υπόθεση πρόκρισης στην συνέχεια του Champions League στην τελευταία αγωνιστική. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε, χάνοντας στο Καραϊσκάκη από τους Άγγλους σε μία πολύ κακή και δύσκολη βραδιά, όμως τα θετικά της πορείας και της προσπάθειας μένουν και ενώ το 2016 θα τον βρει στο Europa. Εκεί που είχε φτάσει πάντως ήταν μία μεγάλη και ιστορική ευκαιρία. Μία ευκαιρία που χάθηκε.
Ο Ολυμπιακός για ακόμα μία χρονιά όμως... ψήλωσε για τα καλά ευρωπαϊκά. Και βέβαια κανένας δεν ξεχνάει ούτε την τεσσάρα με ΑΕΚ ούτε τη νίκη στην Τούμπα. Και σε εξωαγωνιστικό επίπεδο τα όσα θλιβερά έγιναν και φέτος στην Λεωφόρο που οδήγησαν στην μη διεξαγωγή του ματς και την τιμωρία του Παναθηναϊκού (σ.σ. θυμηθείτε τα... πάντα στην σχετική ενότητα του Gazzetta.gr).
Στα μεταγραφικά φυσικά και το μεγάλο... μπαμ του καλοκαιριού ήταν ο Εστέμπαν Καμπιάσο. Μεταγραφή - που όπως και αρκετές άλλες - διαβάσατε πρώτοι και αποκλειστικά στο Gazzettagr. Και μία μεταγραφή που προκάλεσε ντελίριο ενθουσιασμού στον κόσμο των Πειραιωτών αλλά και μεγάλη αίσθηση στην Ευρώπη. Σε διοικητικό επίπεδο οι αλλαγές ήταν αρκετές και σημαντικές. Μετά από προσωπική απόφαση του Βαγγέλη Μαρινάκη σχηματίστηκε ειδική εκτελεστική επιτροπή για την διοίκηση της ομάδας και τις μεταγραφές ενώ ο Γρηγόρης Γεωργάτος πήρε βασικό ρόλο στον σύλλογο, στην θέση του Πιέρ Ισά, που αποτέλεσε παρελθόν. Σημαίνοντες ρόλοι ανατέθηκαν και σε άλλα πρόσωπα, όπως οι Μιχάλης Κουντούρης και Γιώργος Παύλου. Στις αλλαγές θα πρέπει να προσθέσουμε και αυτήν στην εταιρεία ένδυσης.
Ο Ολυμπιακός την Παρασκευή 24 Απριλίου ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας του με την κορυφαία εταιρεία αθλητικού εξοπλισμού στον κόσμο την Adidas, αφήνοντας την Puma.
ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Το ιστορικό και τεράστιο διπλό στο Emirates. Από κάθε άποψη ήταν μία τρομερή βραδιά με το 3-2 με την Άρσεναλ. Τις διαδοχικές νίκες στον φετινό όμιλο του Champions League (τρεις συνεχόμενες με Άρσεναλ και Ντιναμό). Τα ρεκόρ που έσπαγαν το ένα πίσω από το άλλο, με τους ερυθρόλευκους να ξεπερνούν την πολύ μεγάλη ομάδα του Μάρτον Μπούκοβι και έφτασαν στο σημείο να συγκρίνονται με την κυριαρχία της Παρί στην Γαλλία. Σε επίπεδο τίτλων κρατάει το νταμπλ, την γενικότερη παρουσία της ομάδας αλλά και εμφατικές νίκες στο Κύπελλο σαν το 8-0 επί του Τυρνάβου, την φετινή σούπερ πορεία και τις εμφατικές νίκες στα ντέρμπι με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Επιπλέον πολύ σημαντικές μεταγραφές που έγιναν όπως εκείνη του Ιντέγιε Μπράουν (σ.σ. την οποία επίσης είχατε διαβάσει πρώτα στο Gazzetta.gr). Σε επίπεδο προσώπων που ξεχώρισαν τους Τσόρι και Φορτούνη αλλά και περιπτώσεις πιτσιρικάδων, σαν τους Τσιμίκα και Κολοβό. Προπονητικά εννοείται πως κρατάει την συνεργασία με τον Μάρκο Σίλβα. Έναν ικανότατο και φιλόδοξο τεχνικό που επί των ημερών του ο Ολυμπιακός εκτός από ρεκόρ και σερί νίκες στο Champions League και πέραν του διπλού στην Αγγλία έπαιξε πολύ ωραίο και επιθετικό ποδόσφαιρο.
ΤΙ ΑΦΗΝΟΥΝ: Το δίχως άλλο στον Ολυμπιακό δεν θέλουν να θυμούνται τα όσα άσχημα έγιναν και πέρυσι και φέτος στην Λεωφόρο. Πέρυσι είχε χτυπήσει ο Παϊτίμ Κασάμι από φωτοβολίδα αλλά και ο Αντώνης Λεμονάκης. Εκτός από την περσινή φωτοβολίδα στον Ελβετό άσο υπήρξαν και οι φετινές... ασχήμιες με τον τραυματισμό του Άλφρεντ Φινμπόγκασον αλλά και του Λούκα Μιλιβόγιεβιτς. Δεν ήταν βέβαια μόνο αυτό. Στην Τούμπα την περασμένη χρονιά ο Τσόρι έφαγε σίδερο στον ώμο του αλλά και μία κροτίδα. Θλιβερά, απαράδεκτα και τραγικά περιστατικά που δεν πρέπει να συμβαίνουν πουθενά και όμως γίνονται ακόμα στην Ελλάδα εν έτει 2015 (σ.σ. πηγαίνοντας προς το 2016). Ως προς αποτελέσματα το δίχως άλλο κανείς δεν θέλει να θυμάται την ήττα από την Άρσεναλ στο Καραϊσκάκη καθώς και τα δύσκολα βράδια με την Μπάγερν Μονάχου. Μία ομάδα - κομπιούτερ. Σε μεταγραφικό επίπεδο σίγουρα περιπτώσεις που δεν... περπάτησαν σαν αυτή του Ιμπραϊμ Αφελάι αλλά και την συνεργασία με τον Βίτορ Περέιρα, που δεν καρποφόρησε. Ακόμα παίκτες όπως οι Ερνάνι και Πουλίδο. Ειδικά του Μεξικανού που μετά από δικαστικές διαμάχες και... περιπέτειες ενός και πλέον χρόνου έπιασε Λιμάνι ήταν μία αρκετά μεγάλη απογοήτευση με τον παίκτη να μπαίνει σε καθεστώς αποχώρησης.
ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Τον τίτλο του MVP για το 2015 τον μοιράζονται οι Τσόρι και Φορτούνης. Ο Αργεντίνος πέρυσι είχε 15 γκολ και 11 ασίστ μόνο στο πρωτάθλημα! Ο Έλληνας άσος φέτος έχει καταγράψει μέχρι στιγμής 12 γκολ και 5 ασίστ μόνο στην Super League. Ο Φορτούνης έχει και το ασύλληπτο γκολ από κόρνερ που... χρεώθηκε ως αυτογκόλ του Οσπίνα στο ματς του Emirates. Δίδυμο από... ατσάλι στο κέντρο φέτος οι Λούκα Μιλιβόγιεβιτς και Παϊτίμ Κασάμι. Άκρως θετικό πρόσημο φέτος και για τον Ιντέγιε Μπράουν αλλά και τον Φελίπε Πάρντο ενώ ο Εστέμπαν Καμπιάσο συνέβαλλε με την ποιότητά του και την εμπειρία του, όποτε χρειάστηκε.
Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ: Η πολύ μεγάλη νίκη με την Άρσεναλ δίχως καμία αμφισβήτηση. Βραδιά που περνάει στην ιστορία. Θετική αγωνιστική παρακαταθήκη και το νταμπλ.
Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ: Σίγουρα το 0-3 με την αγγλική ομάδα στο Καραϊσκάκη. Ο Ολυμπιακός έχασε μία ιστορική ευκαιρία να περάσει από έναν τέτοιο όμιλο στο Champions League. Συνεχίζει βέβαια στο Europa όπου επόμενός του αντίπαλος είναι η Άντερλεχτ. Σε αυτήν την κατηγορία μπορεί να μπει και ο πολύ σοβαρός τραυματισμός του Γιάννη Μανιάτη.
Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 2015: Δήλωση απόλυτο fair play από τον Ρομπέρτο για το φετινό ντέρμπι της Λεωφόρου που μπορείτε να την δείτε στο παρακάτω βίντεο.

«Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη και η καλύτερη ομάδα, με τους καλύτερους φιλάθλους και την καλύτερη διοίκηση και ειδικά στο ποδόσφαιρο. Έχει αμέτρητα πρωταθλήματα. Όλα αυτά είναι τεράστια πλεονεκτήματα συγκριτικά με τις άλλες ομάδες. Στο τελευταίο ματς (σ.σ. με τον Παναιτωλικό) άκουσα αντιδράσεις από την εξέδρα. Οι φίλαθλοι εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για μια εμφάνιση που δεν τους άρεσε. Έχω ζήσει κι εγώ παρόμοιες καταστάσεις. Θέλω να τους πω όμως τι να πουν και οι κακομοίρηδες οπαδοί των άλλων ομάδων;

Δηλαδή αυτοί θα έπρεπε να πηγαίνουν με καλάσνικοφ στο γήπεδο; Ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα πάρει κι άλλους τίτλους. Εγώ έκανα ότι έπρεπε και μπορούσα να κάνω για τον Ολυμπιακό που αγαπούσα. Ο κύριος Μαρινάκης είμαι σίγουρος ότι θα με φτάσει και θα με ξεπεράσει σε πρωταθλήματα. Μήπως να άφηνε να πάρει και κανένας άλλος; (σ.σ. γέλια)»,
τόνισε μεταξύ άλλων ο άλλοτε διοικητικός ηγέτης της πειραϊκής ΠΑΕ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα