Αρσεναλ - Μάντσεστερ Σίτι 2-1

Γιώργος Κοντογεώργης
Αρσεναλ - Μάντσεστερ Σίτι 2-1

bet365

Με εμφάνιση ομάδας που είναι αποφασισμένη για τίτλο, η Αρσεναλ, παρότι αγχώθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο, νίκησε 2-1 την Σίτι, την άφησε στο -4 και έχει μπροστά της μόνο την Λέστερ. Ακόμα δύο ασίστ ο Οζίλ.

Σοβαρή, πειθαρχημένη, χωρίς ρίσκο, κυνική, συμπαγής, παθιασμένη, η Αρσεναλ είχε για 80 λεπτά όλα τα πρόσωπα μιας πρωταθλήτριας και δίκαια επιβλήθηκε της Σίτι στο Emirates. Οι Gunners αφήνουν πίσω τους... υπόλοιπους μεγάλους της Premier League και παραμένουν σε απόσταση βολής από την Λέστερ. Ο Βενγκέρ έκανε στο τέλος τις κλασικές αλλαγές κλειδώνοντας τα πλάγια μπακ και παρότι οι Πολίτες πήγαν στο τέλος να κλέψουν την ισοπαλία, άντεξε και πήρε μία πραγματικά τεράστια νίκη. Απίστευτες γκολάρες από Γουόλκοτ και Γιάγια Τουρέ, τα 10 γκολ έφτασε ο Ζιρού και τις 15 ασίστ στο πρωτάθλημα ο Οζίλ.

Η Αρσεναλ ξεκίνησε έχοντας περισσότερη πρωτοβουλία, όμως δεν έβρισκε χώρους στην άμυνα της Σίτι, η οποία μετά το πρώτο δεκάλεπτο ξεθάρρεψε. Αφού ο Φερναντίνιο σούταρε άουτ (10'), ο Σίλβα βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ του μπλοκαρίστηκε από τους αμυνόμενους (13'). Η Σίτι είχε πάρει την κατοχή μετά το 20λεπτο (43%-57%) και επόμενος που απείλησε ήταν ο Κέβιν Ντε Μπρόινε με αριστερό εκτός περιοχής το οποίο έπεσε και έβγαλε ο Τσεχ (22'). Με το ματς να μην αλλάζει εικόνα, ο Βέλγος έχασε την καλύτερη ευκαιρία της Σίτι στο 32' όταν έφυγε στην κόντρα αλλά με διαγώνιο δεξί σουτ ουσιαστικά μόνος με τον Τσεχ έστειλε την μπάλα μόλις άουτ. Στο επόμενο λεπτό η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι πλήρωσε όσα έχασε.

Ο Οζίλ έδωσε στον Γουόλκοτ ο οποίος μόλις έξω από την περιοχή έπιασε... άπιαστο τεχνικό σουτ βρίσκοντας τη γωνία του Χαρτ για το 1-0. Οι Gunners εκμεταλλεύτηκαν στο μέγιστο την ώθησε από το γκολ και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ύστερα από λάθος της Σίτι στο κέντρο, ο Οζίλ έβγαλε τον Ζιρού και ο Γάλλος πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Χαρτ για το 2-0 που ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Το δεύτερος μέρος δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο, αφού η Αρσεναλ έβρισκε πολλούς χώρους και δεν πέτυχε τρίτο γκολ λόγω αστοχίας και Χαρτ. Στο 53' ο Μονρεάλ γύρισε στον Κάμπελ αλλά ο Κοσταρικανός μόνος μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα ψηλά και τρία λεπτά αργότερα ο ίδιος νικήθηκε με τα πόδια από τον Χαρτ ύστερα από εκπληκτική μακρινή πάσα του Κονσιελνί. Το γήπεδο είχε γείρει σε εκείνο το σημείο και αφού ο Οταμέντι γλίτωσε το αυτογκόλ (57') ο Ράμσεϊ από κοντά είδε τον Χαρτ να αποκρούει στο τετ-α-τετ αφού Οζίλ και Κάμπελ είχαν κρύψει την μπάλα (60').

Στο 79' ο Νάβας έφυγε στο ξέφωτο αλλά έκανε τραγική επιλογή για πάσα στον Μπονί αντί να τελειώσει τη φάση, για να μειώσει τελικά ο Γιάγια Τουρέ στο 82' με εντυπωσιακό αριστερό εκτός περιοχής στο παραθυράκι. Στο τελευταία δεκάλεπτο οι Gunners τα είδαν όλα, με τον Μπονί να έχει δύο καλές στιγμές στο 83' και το 84' αλλά το 2-1 έμεινε μέχρι το τέλος μέσα σε ατμόσφαιρα... τίτλου στο Emirates.

Αρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Τσεχ, Μονρεάλ, Κονσιελνί, Μερτεζάκερ, Μπεγιερίν, Φλαμινί, Ράμσεϊ, Οζίλ (77' Τσάμπερλεϊν), Γουόλκοτ (88' Τσέιμπερς), Κάμπελ (70' Γκιμπς), Ζιρού.

Μάντσεστερ Σίτι (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Χαρτ, Κολάροβ, Μανγκαλά, Οταμέντι, Σανιά, Ντελφ (46' Ντελφ), Φερναντίνιο, Τουρέ, Ντε Μπρόινε, Σίλβα (73' Νάβας), Αγουέρο (63' Μπονί).

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα