Λέστερ - Τσέλσι 2-1

Λευτέρης Ντανοβασίλης
Λέστερ - Τσέλσι 2-1

bet365

Η εκπληκτική Λέστερ των Μαρέζ και Βάρντι κέρδισε και την Τσέλσι με 2-1 και ανέβηκε ξανά στην κορυφή της Premier League!

«Ω Κλαούντιο Ρανιέρι», φώναζαν οι οπαδοί της Λέστερ, τη στιγμή που η ομάδα του πλησίαζε σε ακόμη μία μεγάλη νίκη. Ο Ιταλός μπορεί να μην είναι... special σαν τον προπονητή, που είχε απέναντί του, όμως σίγουρα είναι η ομάδα του. Βάρντι και Μαρέζ έκαναν και πάλι τη διαφορά για τις αλεπούδες, που κέρδισαν στα ίσα την Τσέλσι με 2-1 και ανέβηκαν και πάλι στην κορυφή της Premier League. Όσο για τους μπλε; Ακόμη μία άχρωμη εμφάνιση, χωρίς ένταση και στο +1 από τη ζώνη του υποβιβασμού...

Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ ανώτεροι στο πρώτο μέρος. Έπαιξαν γρήγορα, έδωσαν χώρο, όταν είδαν ότι μπορούσαν να βρουν χώρο στην αντεπίθεση και έκλεισαν όλους τους χώρους. Το αποτέλεσμα ήταν η Τσέλσι να έχει ανούσια κατοχή και να κάνει όλη κι όλη μία ευκαιρία... Οι αλεπούδες από την άλλη απείλησαν μόλις στο 2' με τον Μαρέζ, ξανά στο 18' με τον Αλγερινό και βρήκαν το γκολ στο 34'. Πανέμορφη πάσα του Μαρέζ στην πλάτη της άμυνας και ο Βάρντι με πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Κουρτουά για το 1-0! Στο 36' ήρθε και η μοναδική ευκαιρία για τους Λονδρέζους, όταν μετά την κεφαλιά του Μάτιτς η μπάλα βρήκε στην πάνω πλευρά του οριζόντιου δοκαριού, πριν περάσει άουτ, για να μείνει το 1-0 μέχρι το ημίχρονο.

Η επανάληψη ξεκίνησε ακόμη καλύτερα για την Λέστερ. Ο Όλμπραϊτον είδε ολομόναχο τον Μαρέζ στην περιοχή, του έβγαλε την μπαλιά και ο Αλγερινός έκανε εντυπωσιακές προσποιήσεις στον Αθπιλικουέτα, πριν κάνει με υπέροχο πλασέ το 2-0! Οι παίκτες του Ρανιέρι οπισθοχώρησαν ακόμη περισσότερο, όμως έπρεπε να φτάσουμε στο 60', για να ανεβάσει ρυθμό η Τσέλσι. Οι αλλαγές του Μουρίνιο βοήθησαν, όμως η διαφορά αυτοπεποίθησης ήταν εμφανής. Στο 62' ο Ιβάνοβιτς έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία, με τον Φουκς να σώζει στην γραμμή, ενώ Φάμπρεγας (66') Πέδρο (67') δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Σμάιχελ.

Οι μπλε ανέβασαν την πίεσή τους και τελικά κατάφεραν να ξαναμπούν στο παιχνίδι στο 77', όταν μετά από σέντρα του Πέδρο ο Ρεμί από κοντά έκανε με κεφαλιά το 2-1! Το ματς ήταν ανοιχτό μέχρι το τέλος, ο ρυθμός εξαιρετικός, όμως οι επιλογές των φιλοξενούμενων στην επίθεση τις περισσότερες φορές κάκιστες. Καθαρή ευκαιρία μέχρι το τέλος δεν είχαμε, με το 2-1 να μένει μέχρι το τέλος και τους πρωτοπόρους να γνωρίζουν την αποθέωση!

Λέστερ (Κλαούντιο Ρανιέρι): Σμάιχελ, Σίμπσον, Μόργκαν, Χουτ, Φουκς, Μαρέζ (82' Ινλέρ), Ντρίνκγουοτερ (17' Κινγκ), Καντέ, Όλμπραΐτον, Ουγιόα, Βάρντι (88' Οκαζάκι)

Τσέλσι (Ζοσέ Μουρίνιο): Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Ζουμά, Τέρι (53' Φάμπρεγας), Αθπιλικουέτα, Ραμίρες, Μάτιτς, Γουίλιαν, Όσκαρ (65' Ρεμί), Αζάρ (31' Πέδρο), Ντιέγκο Κόστα

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα