Αστον Βίλα - Αρσεναλ 0-2

Γιώργος Κοντογεώργης
Αστον Βίλα - Αρσεναλ 0-2

bet365

Με επαγγελματική εμφάνιση κόντρα στην πελάτισσα, Αστον Βίλα, η Αρσεναλ νίκησε εκτός έδρας (0-2) και επέστρεψε στην κορυφή της Premier League.

Οπως… έπρεπε ήταν η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ λίγες μέρες μετά την πρόκριση στους «16» του Champions League. Σε ένα γήπεδο που έχουν να χάσουν 17 χρόνια και που πλέον έχουν τους περισσότερους βαθμούς επί εποχής PL (45), οι Gunners καθάρισαν την υπόθεση νίκη από το πρώτο μέρος, διαχειρίστηκαν άψογα το προβάδισμα στο δεύτερο και κράτησαν δυνάμεις ενόψει της φορτωμένης συνέχειας. Ακόμα ένα γκολ, με πέναλτι, από τον Ζιρού που συμπλήρωσε 50, ακόμα μια ασίστ από τον Οζίλ, που έφτασε τις 13 στο πρωτάθλημα, εξαιρετικός ο Ράμσεϊ, αμυντικά, ως passer αλλά και ως... σκόρερ. Τα 169 clean sheet έφτασε ο Τσεχ, επίδοση ρεκόρ στην ιστορία της PL. Την ίδια στιγμή, καταδικασμένη μοιάζει η Βίλα που πλησιάζοντας στο τέλος του πρώτου γύρου έχει μείνει χωρίς εντός έδρας νίκη, με μόλις 6 πόντους και βαθιά στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Ο Σινκλέρ προσπάθησε να αιφνιδιάσει για την Βίλα στο 6’ όμως στο επόμενο λεπτό η Αρσεναλ κέρδισε πέναλτι. Ο Χάτον τράβηξε καθαρά από πίσω τον Γουόλκοτ, ο Ζιρού ξεγέλασε τον Γκούζαν για το 0-1 και έφτασε τα 9 γκολ φέτος τα 50 συνολικά στην Premier League. Από εκείνο κιόλας το σημείο οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ελέγξουν την ρυθμό και να μην κουραστούν πολύ, γυρίζοντας την μπάλα και δεν είχαν ιδιαίτερο πρόβλημα να το κάνουν κόντρα σε μία ακίνδυνη ομάδα χωρίς αυτοπεποίθηση. Μπακούνα (21’), Αγιού (25’), Γκουέγιε (31’) δεν δημιούργησαν σοβαρό πρόβλημα και στην πρώτη καλή ευκαιρία στην κόντρα η Αρσεναλ τελείωσε ουσιαστικά το ματς. Στο 38’ ο Ράμσεϊ έκοψε στο κέντρο, βγήκε στην κόντρα που άνοιξε ο Γουόλκοτ και αφού ο Οζίλ του έδωσε πάρε-βάλε, σκόραρε σε κενό τέρμα (0-2). Ο Γερμανός είχε κάνει τρομερή προσποίηση πριν σερβίρει την 13η τελική πάσα για φέτος στην PL.

Το δεύτερο μέρος ήταν τυπική διαδικασία. Η Αρσεναλ έδωσε χώρο και πρωτοβουλία στην Βίλα, που όμως πέρα από κάποιες καλές στιγμές δεν μπόρεσε να φτιάξει τη μεγάλη ευκαιρία και μοιραία δεν μπόρεσε να μπει ποτέ στη διεκδίκηση του αποτελέσματος. Στο 56’ η κεφαλιά του Σινκλέρ πέρασε έξω όπως και το σουτ του Μπακούνα στο 63’. Ο Βενγκέρ σε εκείνο το σημείο ξεκούρασε Ζιρού, Κάμπελ και άφησε τον χρόνο να κυλήσει μέχρι το φινάλε, με την ομάδα του να μην κάνει καν προσπάθεια για επίθεση. Στο 82’ έκανε την πρώτη της ευκαιρία η Αρσεναλ με τον Τσάμπερλεϊν να αναγκάζει τον Γκούζαν σε επέμβαση, ενώ όσο οπαδοί της Βίλα είχαν μείνει στο γήπεδο είδαν στο 91’ το σλάλομ του Αντάμα Τραορέ και το τελείωμά του στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Αστον Βίλα (Ρεμί Γκαρντ): Γκούζαν, Μπακούνα, Λέσκοτ, Οκόρε, Χάτον, Σάντσες, Γκουέγιε (78’ Γκρίλις), Βερετού, Σινκλέρ (87’ Αντάμα Τραορέ), Τζόρνταν Αγιού, Γκεστεντέ (56’ Χιλ).

Αρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Τσεχ, Μπεγιερίν, Μερτεζάκερ, Κονσιελνί, Μονρεάλ, Φλαμινί, Ράμσεϊ, Οζίλ (85’ Τσέιμπερς), Κάμπελ (63’ Γκιμπς), Γουόλκοτ (63’ Τσάμπερλεϊν), Ζιρού.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα