Νιούκαστλ – Λίβερπουλ 2-0

Γιώργος Καραμάνος
Νιούκαστλ – Λίβερπουλ 2-0

bet365

Η χειρότερη Λίβερπουλ επί Κλοπ έβγαλε όλες τις παθογένειες του παρελθόντος και ηττήθηκε 2-0 με κάτω τα χέρια στο Νιούκαστλ, μένοντας μακριά από το... όνειρο.

ΥΠΟΨHΦΙΟΙ ΤIΤΛΟΙ: Σα να μην πέρασε μία μέρα, Στο ίδιο έργο θεατές, Επιστροφή στην πραγματικότητα. Αυτό είναι το feeling απ' όσα συνέβησαν στο Νιούκαστλ. Εκεί όπου η Λίβερπουλ ήταν η ομάδα που άπαντες έχουν συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια. Καμία σχέση δηλαδή με όσα βιώσαμε πρόσφατα, την αλλαγή δηλαδή που επέφερε ο Γίργκεν Κλοπ. Οι Κόκκινοι ήταν βγαλμένοι από τα χειρότερα όνειρα τους, δεν έπαιξαν τίποτα, ηττήθηκαν δίκαια με 2-0 και είδαν την διαφορά από την κορυφή να διευρύνεται στους εννέα βαθμούς, κλείνοντας μάλλον την κουβέντα για πρωτιές κτλ.

Η ομάδα γενικότερα ήταν κάκιστη, ασύνδετη, χωρίς ιδέες και έμοιαζε να καθοδηγείτε με αυτόματο πιλότο ή καλύτερα με το αυτόματο... φάντασμα του Μπρένταν Ρότζερς. Με εξαίρεση το άχαστο του Μπεντέκε (21') που αστόχησε εξ επαφής, άλλη φάση δεν δημιούργησαν οι φιλοξενούμενοι, με το Α' μέρος γενικότερα να είναι χάλια. Στο Β' όμως η Νιούκαστλ που έπαιζε με την πλα΄τη στον τοίχο, ανέβηκε. Στο 69' βρήκε και το γκολ, όταν στο διαγώνιο σουτ του Βαϊνάλντουμ, ο Σκρτελ σημείωσε αυτογκόλ με το γόνατο. Με αυτό ο Σλοβάκος σέντερ μπακ έφτασε τα επτά στην αγγλική καριέρα του, έπιασε στην 2η θέση όλων των εποχών της Premier League τον Τζέιμι Κάραχερ και υπολείπεται μόνο του Ρίτσαρντ Νταν (10).

Κανονικά βέβαια 10 λεπτά αργότερα θα έπρεπε να έχει έρθει η ισοφάριση. Ωστόσο, το όμορφο μονοκόμματο τελείωμα-γκολ του Αλμπέρτο Μορένο ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ. Και σα να μην έφτανε αυτό, η Λίβερπουλ που είχε βγει μαζικά μπροστά, κάνοντας όμως μόνο γιόμες, δέχτηκε και δεύτερο στην κόντρα. Μετά από υπέροχη ενέργεια και ασίστ του Σισοκό (90'+3'), ο κορυφαίος του γηπέδου, Βαϊνάλντουμ πρόλαβε την έξοδο του Μινιολέ, τσιμπώντας τη μπάλα από πάνω του.

Ετσι η Λίβερπουλ γνώρισε την δεύτερη ήττα σε 12 ματς με τον Κλοπ (πρώτη του εκτός έδρας) και πλέον οφείλει να προσγειωθεί και πάλι, κοιτάζοντας τον πιο ρεαλιστικό στόχο της τετράδας. Η Νιούκαστλ πάλι που έχει κάνει το χειρότερο ξεκίνημα της ιστορίας της από καταβολής Premier League, πήρε τεράστια ανάσα, αν και παραμένει εντός της τριάδας του υποβιβασμού.

Νιούκαστλ (Στιβ ΜακΛάρεν): Ελιοτ, Κολοτσίνι, Γιάνμαατ, Μπεμπά, Ντάμετ, Σισοκό, Κόλμπακ (77' Γκουφράν), Ανίτα, Βαϊνάλντουμ, Ντε Γιονγκ (68' Αγιόθε), Σισέ (82' Τοβάν)

Λίβερπουλ (Γίργκεν Κλοπ): Μινιολέ, Σκρτελ, Λόβρεν, Κλάιν, Αλμπέρτο Μορένο, Λούκας, Μίλνερ, Αλεν, Αϊμπ (75' Οριζί), Φιρμίνο (62' Λαλάνα), Μπεντέκε (62' Στάριτζ).

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα