Λίβερπουλ - Σουόνσι 1-0

Gazzetta team
Λίβερπουλ - Σουόνσι 1-0

bet365

Η νέα Λίβερπουλ του Γίργκεν Κλοπ νίκησε 1-0 την Σουόνσι με πέναλτι του Μίλνερ και βρίσκεται... μόλις στο -6 από την κορυφή της Premier League.

Παρότι δεν έκαναν πολλές καθαρές φάσεις, οι Reds ήταν ανώτεροι των Ουαλών, είχαν δοκάρι και δίκαια πήραν την πρώτη εντός έδρας νίκη στην Premier League επί των ημερών του Γίργκεν Κλοπ που έχει φέρει το κλαμπ του Μέρσεϊσαϊντ μόλις 6 βαθμούς μακριά από το Νο1. Ο Τζέιμς Μίλνερ πέτυχε γκολ από τη βούλα για να ολοκληρώσει μία εκπληκτική εβδομάδα που μετά τον θρίαμβο επί της Σίτι στο Etihad είχε και τη νίκη στο Europa League με την Μπορντό.

Klopp for the top; Η Expekt προσφέρει σε απόδοση 15.00 να φτάσει στην κορυφή της Premier League η Λίβερπουλ.

Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή στο πρώτο μέρος και μεγάλη ευκαιρία στο 6' όταν ο Μπάρτλεϊ πρόλαβε τον Αϊμπ αλλά στην προσπάθεια του να κόψει έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Φαμπιάνσκι, όμως πέρα από αυτή οι φάσεις ήταν είδος προς εξαφάνιση. Από πλευράς Κύκνων, ο Πορτογάλος επιθετικός Εντερ, έστειλε... άουτ τη μοναδική καλή στιγμή. Ο Αϊμπ ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης του Κλοπ δημιουργώντας τα περισσότερα προβλήματα στην άμυνα των φιλοξενούμενων και πριν το ημίχρονο καλή στιγμή είχε και ο Μορένο.

Η Σουόνσι βελτιώθηκε στο δεύτερο μέρος, ο Κι με σουτ εκτός περιοχής δεν βρήκε στόχο (50') για να αποκρούσει ο Φαμπιάσνκι το σουτ του Αϊμπ (52'). Στο 60' η Λίβερπουλ πήρε το πέναλτι που έκρινε τον αγώνα, όταν ο Νιλ Τέιλορ έκανε χέρι μέσα στην περιοχή και ο Μίλνερ με εκτέλεση στο κέντρο της εστίας νίκησε τον Φαμπιάνσκι για το 1-0. Ο Αγγλος χαφ θα μπορούσε να έχει πετύχει και δεύτερο γκολ, όμως το τελείωμά του πήγε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Πιο δραστήρια στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα έγινε η Σουόνσι, όμως Γκομίς και Μοντέρο είδαν τις προσπάθειές τους να μπλοκάρονται από τους Reds πριν ο Ασλεϊ Γουίλιαμς στείλει τη μπάλα ψηλά με κεφαλιά.

Λίβερπουλ (Γίργκεν Κλοπ): Μινιολέ, Κλάιν, Σκρτελ, Λόβρεν, Μορένο, Μίλνερ, Τσαν, Λαλάνα, Αϊμπ (95' Τουρέ), Μπεντεκέ (71' Στάριτζ), Φιρμίνο (64' Χέντερσον).

Σουόνσι (Γκάρι Μονκ): Φαμπιάνσκι, Νόουτον, Μπάρτλεϊ, Γουίλιαμς, Τέιλορ, Μπρίτον (65' Κορκ), Κι, Ράουτλετζ (72' Μοντέρο), Σίγκουρντσον, Αγιού, Eντερ (69' Γκομίς).

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα