Νόριτς - Αρσεναλ 1-1

Νόριτς - Αρσεναλ 1-1

bet365

Με την ατυχία να της χτυπά... ξανά την πόρτα, η Αρσεναλ έχασε έδαφος για την κορυφή (1-1 με τη Νόριτς στο Κάροου Ρόουντ), αλλά και δυο μεγάλα «εργαλεία», Σάντσες, Κοσιελνί!

Μόλις... δυο πόντους συγκέντρωσε η Αρσεναλ τον Νοέμβρη, έναντι 12 του προηγούμενου μήνα και το βλέμμα πέφτει στο ιατρικό δελτίο. Γκιμπς, Αρτέτα, Κοκλέν, Γουίλσιρ, Ροζίτσκι, Γουόλκοτ, Γουέλμπεκ εκτός πλάνων και η... κατάρα δεν έχει τελειωμό, αφού Κοσιελνί, Σάντσες αποχώρησαν από το Κάροου Ρόουντ με έντονες ενοχλήσεις, στερώντας την ευκαιρία από τους Λονδρέζους για κάτι... καλύτερο από το 1-1 με τη Νόριτς!

Πριν το ματς με τα «καναρίνια» ο Αρσέν Βενγκέρ είχε τονίσει πως ο Αλέξις αισθανόταν ενοχλήσεις και η συμμετοχή του το απόγευμα της Κυριακής θα αποτελούσε ρίσκο! Ο Αλσατός το τόλμησε και το... πλήρωσε, αφού στο 67' της αναμέτρησης ο Χιλιανός λύγισε και ο πόνος στον οπίσθιο μηριαίο τον οδήγησε εκτός αγώνα! Βέβαια, είχε προηγηθεί το σοκ του 10ου λεπτού, όταν ο Κοσιελνί τραυματίστηκε στο ισχίο και αποχώρησε με έντονους πόνους! Η Αρσεναλ χωρίς τον ηγέτη της, αλλά και τον κορυφαίο αμυντικό της δεν μπόρεσε να υπερκεράσει το εμπόδιο της Νόριτς, παρά το ιδανικό ξεκίνημα που πραγματοποίησε! Στο -2 από την κορυφή οι Λονδρέζοι, αλλά και πιθανότατα χωρίς τα δυο πολύτιμα «εργαλεία» τους στον Πειραιά...

Δυνατό ξεκίνημα για την Αρσεναλ και μόλις στο 3' έστειλε το πρώτο μήνυμα, όταν το σουτ του Αλέξις δεν βρήκε στόχο! Οι «κανονιέρηδες» είχαν τον έλεγχο, την ουσία και στο 17' έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία, αλλά στο πλασέ του Οζίλ ο Μπασόνγκ έδιωξε πάνω στη γραμμή! Η πίεση έντονη και δυο λεπτά αργότερα ο Ζιρού δεν κατάφερε από κοντά να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Η Νόριτς δεν μπορούσε να αντισταθεί και στο 27' είδε τον Σάντσες να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση, αλλά να μη μπορεί να νικήσει τον Ρούντι! Ομως, στο 30' ήρθε το γκολ! Λάθος διώξιμο του γκολκίπερ των γηπεδούχων, ο Χιλιανός έκλεψε τη μπάλα, μοίρασε ιδανικά στον Οζίλ και ο Γερμανός με άψογο τελείωμα πέτυχε το 1-0! Με δυο γκολ και 11 ασίστ στα 12 τελευταία του ματς ο Οζίλ πιστοποίησε πως φέτος είναι στους κορυφαίους της Premier League!


H Nόριτς έκανε αισθητή την παρουσία της στο 42', όταν τη σουτάρα του Μπρέιντι έδιωξε εντυπωσιακά ο Τσεχ. Στο επόμενο λεπτό, ο Ιρλανδός έκανε άνω - κάτω τους Λονδρέζους, πέρασε στον Γκράμπαν και ο τελευταίος είχε... εύκολο έργο με τον Γκράμπριελ για το 1-1! Τα «καναρίνια» θα μπορούσαν να πάνε στα αποδυτήρια με προβάδισμα, αλλά ο Χούλαχαν έχασε τεράστια ευκαιρία!


Η επανάληψη ήταν διαφορετική, η Αρσεναλ έχασε τη φρεσκάδα της και η Νόριτς πήρε μέτρα, κυκλοφορώντας αρκετά τη μπάλα! Μάλιστα, είχε μια καλή ευκαιρία με τον Γκράμπαν, αλλά ο Γκράμπριελ έδιωξε σωτήρια! Το σοκ με την αποχώρηση του Σάντσες... διέλυσε τους Λονδρέζους που έχασαν κάθε ευκαιρία να βρουν ξανά ρυθμό! Μάλιστα, στάθηκαν αρκετά τυχεροί, όταν ο Τσεχ έβγαλε εντυπωσιακό το λάθος γύρισμα του Γκάμπριελ, αλλά και στο 71' όταν το σουτ του Μπένετ κατέληξε μόλις άουτ!


Νόριτς: Ράντι, Γουίζντομ, Μπασόνγκ, Γκρέιμπαν (85' Ζερόμ), Χόουσον (71' Ρέντμοντ), Μπρέιντι, Χούλαχαν (85' Οτζίτζα Οφοέ), Ντόρανς, Όλσον, Μπένετ, Ο'Νιλ

Άρσεναλ: Τσεχ, Μπεγιερίν, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί (11' Γκαμπριέλ), Μονρεάλ, Φλαμινί, Καθόρλα, Ράμσεϊ (72' Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν), Εζίλ, Αλέξις (60' Κάμπελ), Ζιρού


 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα