Μάντσεστερ Σίτι - Σαουθάμπτον 3-1

Gazzetta team
Μάντσεστερ Σίτι - Σαουθάμπτον 3-1

bet365

Η Σίτι έπαιξε όσο χρειάστηκε για να νικήσει 3-1 την Σαουθάμπτον, πέρασε πρώτη με ματς περισσότερο και θα δει πιο χαλαρή το Λέστερ-Γιουνάιτεντ. Πεντάρα η Πάλας, απίθανο 3-3 το Μπόρνμουθ-Εβερτον.

Η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι άφησε πίσω τη λευκή ισοπαλία με την Αστον Βίλα και την τεσσάρα από την Λίβερπουλ, πέρασε μόνη πρώτη στην κορυφή της Premier League και περιμένει τους άλλους... διεκδικητές. Οι Citizens μπορούσαν να έχουν καθαρίσει το ματς από το πρώτο μέρος και στο δεύτερο λίγο έλειψε να υποστούν ανατροπή, αλλά τελικά πανηγύρισαν χάρη σε γκολ των Ντε Μπρόινε, Ντελφ, Κολάροφ.

Δυνατά μπήκε στο ματς η Σίτι και αφού είχε φάσεις με Στέρλινγκ (3') και Στεκέλενμπουργκ (6') άνοιξε το σκορ στο 9'. Ο Γιοσίντα προσπάθησε να κάνει ντρίμπλα, ο Στέρλινγκ του πήρε τη μπάλα και αφού προχώρησε έδωσε πάρε-βάλε στον Κέβιν Ντε Μπρόινε (1-0). Αφού ο Αγουέρο νικήθηκε από τον Στεκέλενμπουργκ, οι Πολίτες προηγήθηκαν 2-0 στο 20' όταν το σουτ εκτός περιοχής του Ντελφ κόντραρε στον Φαν Ντάικ και άλλεξε πορεία (2-0). Τότε οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν, ο Φαν Ντάιν με τρομερό μακρινό σουτ έστειλε την μπάλα στη συμβολή και ο Γουόρντ-Πρόουζ έχασε για λίγο τον στόχο με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Πριν το τέλος του πρώτου μέρους, ο Στέρλινγκ σούταρε ψηλά από κοντά και ο Καμπαγιέρο σταμάτησε τον Λονγκ.

Η επανάληψη ξεκίνησε ουσιαστικά με μία φάση στην οποία είχε τους ίδιους πρωταγωνιστές με της τελευταίας φάσης των πρώτων 45'. Αλλά διαφορετικό αποτέλεσμα. Στο 50' ο Μανέ βρέθηκε αφύλακτος στα δεξιά, έκανε τη σέντρα και ο Λονγκ νίκησε αυτή τη φορά με κεφαλιά τον Αργεντινό keeper της Σίτι (2-1). Οι γηπεδούχοι άργησαν να... ξεμπλοκάρουν και βρέθηκαν κοντά στο να δεχθούν το 2-2 όμως ο Καμπαγιέρο σταμάτησε τον Τάντιτς σε τετ-α-τετ. Η ομάδα του Πελεγκρίνι κατάφερε στη συνέχεια να ελέγξει το ματς και παρότι ο Αγουέρο αντικαταστάθηκε, έβαλε τρίτο γκολ στο 70' με δυνατό σουτ του Κολάροφ από κοντά από πάσα του Ντε Μπρόινε για το τελικό 3-1.

Αυτοκτονικές τάσεις η Εβερτον
Αυτά που συνέβησαν στο Μπόρνμουθ-Εβερτον είναι απίθανα και αποδεικνύουν ότι οι πρωτάρηδες στην κατηγορία δεν θα υποβιβαστούν τόσο εύκολα. Τα Ζαχαρωτά προηγήθηκαν 0-2 με τους Φούνες Μόρι (25' κεφαλιά) και τον Λουκάκου (36' πλασέ) να βάζει το όγδοο του στα ισάριθμα τελευταία ματς. Ωστόσο, ενώ όλα έδειχναν ότι τα Ζαχαρωτά είχαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, ο βολίδα του Σμιθ (80') και το πλασέ του Στάνισλας (87') έφεραν απρόσμενα το ματς στα ίσα. Στο 90'+5' όμως ο Μπάρκλεϊ έδωσε ξανά το προβάδισμα στην Εβερτον, με τον Στάνισλας όμως στο 90'+8' να χαρίζει τον ηρωικό βαθμό στους γηπεδούχους.

Η εκδίκηση του Πάρντιου συνεχίζεται
Ο Αλαν Πάρντιου ανέλαβε την Νιούκαστλ τον Νοέμβριο του 2010 και μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015, πέρασε τα πάνδεινα. Το βρισίδι που άκουσε από τους οπαδούς, οι οποίοι έστηναν ακόμα και συλλαλητήρια εις βάρος του, δεν είχε προηγούμενο. Αφού είδε κι απόειδε, τελικά έφυγε, πήγε στην Κρίσταλ Πάλας, την έσωσε και τώρα την έχει ακόμα ψηλότερα, μόλις στο -2 από την Ευρώπη. Τη φύλαγε όμως στη Νιούκαστλ ο Πάρντιου και τώρα προφανώς το ευχαριστήθηκε. Καθώς το κοινό στο «Σέλχαρστ Παρκ» τραγουδούσε το όνομα του, εκείνος έβλεπε με ευχαρίστηση το 5-1 που έγραφε ο φωτεινός πίνακας. Το φοβερό είναι αυτό το σκορ ήρθε, με τους φιλοξενούμενους να ανοίγουν μάλιστα το σκορ (10' Παπίς Σισέ). ΜακΑρθουρ (14', 90'+4'), Μπολασιέ (17', 47') και Ζάχα (41') φρόντισαν για αυτό το υπέροχο απόγευμα των Αετών και του προπονητή τους. Οσο για τους ηττημένους, εκείνοι παραμένουν κάτω από την γραμμή του υποβιβασμού.

Βυθίζεται η Αστον Βίλα
Η Γουότφορντ πέρασε με νίκη 2-3 από την έδρα της Αστον Βίλα, η οποία παρέμεινε η μοναδική ομάδα χωρίς νίκη εντός και είναι στο -7 από την σωτηρία. Στο 17' ο Ιγκάλο με διπλή προσπάθεια έκανε το 0-1 για τους νεοφώτιστους, όμως με ωραία κεφαλιά του Ρίτσαρντς στο 41' το σύνολο του Ρεμί Γκαρντ πήγε στα αποδυτήρια με το 1-1. Στο 67' ο Εουρέλιο Γκόμες χτύπησε και έδωσε στη θέση του στον Αρλάουσκις και δύο λεπτά αργότερα ο Χάτον με αυτογκόλ μετά τη μπαλιά του Καπού έδωσε ξανά το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους (1-2). Στο 85' ο Ντίνι έκανε το 1-3 μετά την επέμβαση του Γκούζαν σε προσπάθεια του Ιγκάλο για να μειώσει για το τελικό 1-3 ο Αγιού με μακρινό σουτ.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα