Λέστερ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1

Λέστερ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1

bet365

Ο Βάρντι σκόραρε για 11ο ματς στη σειρά, κάνοντας νέο ρεκόρ και θα είναι το μοναδικό που θα μας μείνει από το ματς της Λέστερ με την Γιουνάιτεντ (1-1).

Αναπάντεχο ντέρμπι κορυφής στην Premier League, όπου η Λέστερ υποδέχθηκε την Γιουνάιτεντ. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν με πάθος στο πρώτο μέρος, έδωσαν χώρο στο δεύτερο και πήραν δίκαια τον βαθμό χάρη στον εκπληκτικό Βάρντι. Όσο για τους παίκτες του Φαν Χάαλ; Έκαναν εντυπωσιακή προσπάθεια να μας πεθάνουν στη βαρεμάρα, όμως τελικά βγήκαμε νικητές… Το τελικό 1-1 αφήνει τις αλεπούδες στη 2η θέση με χειρότερη διαφορά τερμάτων από τη Σίτι και τους φιλοξενούμενους στο -1.

Το παιχνίδι ξεκίνησε όπως ακριβώς το περιμέναμε. Με τους παίκτες του Ρανιέρι να πιέζουν ανηλεώς και εκείνους του Φαν Χάαλ να ψάχνουν την ηρεμία, ώστε να επιτεθούν οργανωμένα. Από φάσεις ούτε λόγος, όμως ήταν εμφανές ότι οι γηπεδούχοι έπαιζαν με μεγαλύτερο πάθος. Και ανταμείφθηκαν γρήγορα για αυτό. Στο 24’ βγήκαν στην αντεπίθεση και αυτό που χρειάστηκε για να ανοίξουν την άμυνα της Γιουνάιτεντ ήταν τρεις πάσες. Ο Σμάιχελ στον Φουκς, που έκανε την κούρσα και έδωσε την τέλεια πάσα στον Βάρντι. Ο Μπλιντ δεν κατάλαβε από του ήρθε ο Άγγλος, η άμυνα των τριών των φιλοξενούμενων ήταν αλλού γι’ αλλού και ο Άγγλος επιθετικός έκανε το 1-0!

Έσπασε το ρεκόρ του Φαν Νίστελροϊ και έγραψε ιστορία, σκοράροντας για 11ο σερί ματς στην Premier League! Ο πρώτος που το καταφέρνει. Το ρεκόρ της πρώτης κατηγορίας, μάλιστα, ανήκει στον Τζίμι Νταν (Σέφιλντ Γιουνάιτεντ) από τη σεζόν 1931-32 με 12 και ο Βάρντι δείχνει ικανός να το σπάσει και αυτό… Το γκολ, μάλιστα, ήταν το πρώτο που δέχθηκε η Γιουνάιτεντ από ανοιχτό παιχνίδι μετά από 545’.

Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια είχαν τον έλεγχο, ο Μαχρέζ απείλησε στο 31’ και οι φιλοξενούμενοι τα είχαν χαμένα. Κάκιστη εμφάνιση, καμία ιδέα και κανένας δεν ήξερε τι έπρεπε να κάνει. Για καλή τους τύχη οι κόκκινοι διάβολοι βρήκαν από το πουθενά το γκολ στο 1’ των καθυστερήσεων. Κόρνερ του Μπλιντ, κεφαλιά του Σβάινσταϊγκερ και 1-1!

Στην επανάληψη… ύπνος. Οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρο και το πήραν απόφαση ότι δεν χρειάζεται να πιέσουν και τόσο, ενώ οι φιλοξενούμενοι έβαλαν περισσότερο τον Μάτα στον παιχνίδι, όμως αυτό λίγο βοήθησε. Ανούσια κατοχή, πασούλες στην άμυνα και στη μεσαία γραμμή και όπως ήταν λογικό όχι μόνο τίποτα δεν άλλαζε, αλλά ούτε ευκαιρίες της προκοπής δεν είχαμε. Η πρώτη ήρθε για τη Λέστερ στο 66’. Ο Μαχρέζ έφυγε στην αντεπίθεση, άφησε στον Ουγιόα, όμως εκείνος δεν τελείωσε καλά τη φάση και ο Ντε Χέα έβγαλε με τα πόδια.

Στο 84’ ήρθε και η πρώτη σημαντική για την Γιουνάιτεντ, όταν ο Ντεπάι μπήκε στην περιοχή, όμως υπό δύσκολες συνθήκες έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ, ενώ ακολούθησε το καλό σουτ του Νταρμιάν λίγο έξω από την περιοχή στο 1’ των καθυστερήσεων. Άουτ η μπάλα και το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος.

Λέστερ (Κλαούντιο Ρανιέρι): Σμάιχελ, Σίμπσον (80' Ντε Λαέ), Χουτ, Μόργκαν, Φουκς, Καντέ, Ντρίνκγουοτερ, Ολμπράιτον (70' Σλουπ), Μαχρέζ, Οκαζάκι (60' Ουγιόα), Βάρντι

Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ (Λουίς Φαν Χάαλ): Ντε Χέα, Νταρμιάν, Σμόλινγκ, ΜακΝερ, Μπλιντ, Κάρικ, Σβάινσταϊγκερ, Μάτα, Γιανγκ, Ρούνεϊ (68' Ντεπάι), Μαρσιάλ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα